Miért mérgező az "internetes férfiasság"?

2024. január 13. 07:30 - Life Advisor

mergezo_ferfiassag.pngAz elmúlt hónapokban görgettem a közösségi média felületeket és a tendencia bizony nyilvánvaló. Az arctalan posztok megtanítják a férfiaknak, hogyan váljanak "férfiassá" és "alfává" azáltal, hogy kissé egoista, ellentmondásos tanácsokkal bombázzák őket. A világ legnagyobb személyes márkái polgárpukkasztó posztokat hasznának és a fiatal srácok özönlenek hozzájuk. 

Évekkel ezelőtt én is olvastam ezeket a tanácsokat, amikor a "randiguruk" száma növekedni kezdett.

Tanácsok, mint : 

  • A nők csak téged akarnak.Válj alfahímmé!
  • Terápia férfiaknak? Baromság!

És persze ott voltak a kedvenceim, az olyan filozófiai tippek, mint "építsd fel a birodalmad és amikor meglátja milyen sikeres vagy, beadja a derekát".

Ezek a hangzatos tippek növelik minden férfi egóját és "magabiztosnak" érzik magukat. De ezek pocsék eredményeket hoznak létre a nőkkel, ha egyáltalán hoznak bármilyen eredményt.

A "férfias" nem egyenlő a "beképzeltséggel és a nemtörődömséggel"

A mai napig vannak olyan férfiak, akik azt gondolják, hogy a beképzelt hozzáállás jól működik a nőknél. 

Odamennek a nőkhöz, hencegnek a személyiségükkel és a nők reagálnak. De, ahogy a beszélgetés folytatódik, a nőket mindez elkezdi kikapcsolni. Ez megtörténhet egy este vagy néhány randi során is. 

Ilyenkor ugyanis minden a férfiról szól. Csak arra gondolnak, hogy lefekszenek a kiszemelt nővel. 

Jó tudni, hogy a kapcsolatok kölcsönös dolgok.

Még egy nem komoly kapcsolat is kölcsönös, és minimális kölcsönös tisztelettel rendelkezik. 

Aztán ott vannak azok a srácok, akik rájöttek, hogy a férfias srácoknak nem kell kemény, rosszfiúnak lenniük. Természetesebben közeledtek a nőkhöz, szeretettel néztek rájuk, teret adtak neki, hogy beszélgessenek és őszinte érdeklődést mutattak. 

Ez pedig megteremtett egy "win-win" helyzetet. Megbecsülték a nőket és ezzel mindent megkaptak, amire valaha is vágytak. Ne adj Isten, még kedvesek is voltak. 

Hidd el, hogy amint megváltoztatod a gondolkodásmódod a második típusra, az életed varázslatosan fog megváltozni.

Hagyd a francba az interneten olvasott férfiassági tanácsokat és figyelj a valóságra

A valóság nulla ítélőképességgel történő megfigyelése erőteljes gyakorlat lehet számodra, főleg ha eddig évekig csak a farkad után mentél. Érdemes megállni és feltenni a kérdést : mi működik valójában?

Nézz rá a sikeres férfiakra az utcán, bárban, buliban stb. Nézd meg, hogy öltözködnek, hogyan járnak, hogyan fejezik ki magukat. Utána pedig nézd meg a velük lévő nőket. 

Észre fogod venni, hogy ezek közül a srácok közül sokan nem klasszikus "alfahímek". Teljesen más hozzáállásuk van. 

Nem agresszívak, egyszerűen magabiztosak. Jól öltözöttek, jól kommunikálnak.  Szabadon kifejezik pozitív érzelmeiket mások társaságában. Olyan munkájuk van, amit szeretnek, olyan készségekkel, amelyekért keményen megdolgoztak. Tisztelik a nőket és ha segítségre van szükségük, segítenek nekik. 

A lányok ugyanolyan jól érzik magukat körülötte, ahogy benned is jó érzéseket kelt a viselkedésük külső szemlélőként. Ha úgy tetszik, van körülöttük egy tök pozitív aura. Nyugodtak, összeszedettek. Nem a tipikus "Szia Cica! Van gazdád?" típusok. 

A mérgező férfiassági mozgalom nem fog túlélni

Számos "férfiassági guru" felemelkedését követtem az elmúlt években. 

Az egyik dolog, amit észrevettem, hogy közönségük általában 18-26 éves férfiakból áll. Talán idősebb korosztály is.

Nem véletlen. Könnyebb befolyásolni a férfiakat ebben a korosztályban. A húszas éveid elején fogékonyabb vagy mindenféle ötletre.

Még a szélsőséges ötleteket is normának tekintjük. De az igazság az, hogy a legtöbb ebben a korban szerzett hitrendszer nem a sajátunk. Mindenféle férfi hatással van ránk, akivel találkozunk. Ahogy pedig az idő telik, a valóság arcon csap minket. 

Nem hinném, hogy az "internetes férfiasság" fennmarad. Azt hiszem, a legtöbb egyébként is alacsony tudatosságú tartalom már most is. A világ pedig kezd ráébredni a hamis narratívákra. 

Azoknak a férfiaknak, akik sikeresek akarnak lenni, őszintének kell lenniük azzal kapcsolatban, hogy mi működik számukra és mi nem. Őszintén el kell mondaniuk, hogy mi szolgálja az életüket és mi szolgálja az egójukat. 

A nagy egók és viták mindig vonzzák a figyelmet. És mindig csábító az egóban gondolkodni, azaz hinni a "Mindenek felett állok" mentalitásban. De a férfiasságnak nem kell hangosnak és ellenszenvesnek lennie. 

Az igazi férfiasság finom, csendes, tele belső erővel és kapacitással. Az a képesség, hogy élvezd az élet nagy dolgait, elviseld a rossz napokat és magaddal emelj másokat, ahogy haladsz előre. 

Lehetsz kedves és férfias. Lehetsz hálás és férfias. Az igazi vezető egyben igazi munkás is.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása