Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az exemmel mérgező a kapcsolatunk, de a szex csodálatos

2023. december 06. 07:30 - Life Advisor

szex_az_exxel.pngAz exemmel egy baráti társaságunk van, így többet látjuk egymást, mint szeretném. A kapcsolatunk mérgező és kaotikus volt, sok veszekedéssel és a másik hibáztatásával. Egyik nap utáltuk egymást, a másik nap őrülten szerelmesek voltunk. Ez így ment majdnem egy évig. Bár szakítottunk, de havonta egyszer egy bárban kötünk ki a barátainkkal. Iszogatunk, majd pedig szex lesz a vége. Másnap megbeszéljük, hogy ezt tényleg nem csináluk újra, de aztán a következő hónapban ugyanazt a beszélgetést folytatjuk megint. Szeretném tényleg abbahagyni ezt a részegen szexelünk helyzetet, de nem tudom, hogyan tudnám csökkenteni a drámát. 

Ezzel a történettel keresett meg egyik olvasónk, a története pedig talán számodra is ismerősen cseng. Ezért arra gondoltam, hogy a válaszomat nyilvánossá teszem számotokra is.

Határozottan abba kell hagynod az exeddel való szexet. Bizonyára nehéz meghozni ezt a döntést, ha a szex csodálatos, ezért gratulálok az akaraterődért. (Vagyis remélem, hogy van akaraterőd, mert szükséged lesz rá.)

Ha az a célod, hogy elkerüld az esetleges drámát, akkor ne - ismétlem ne - várd meg meg azt a beszélgetést, amikor az exed megkér, hogy töltsd vele az éjszakát. A beszélgetésnek akkor kell megtörténnie, amikor mindketten józanok vagytok és amikor még nem veti rád magát. Ellenkező esetben jelenetet rendezhet a barátaitok előtt. Vagy pedig a részeg, kanos agyad rávesz arra, hogy újra belemenj a szexbe, mint eddig mindig.

Más tanácsadók valószínűleg nem értenének egyet velem, mert úgy gondolják, hogy minden egyes átkozott beszélgetésnek személyesen kell történnie, de szerintem ebben az esetben egy írásos üzenet elegendő. Ti ketten már szakítottatok, így nincs is kapcsolatotok hivatalosan. Véletlenül összefutottatok, mindketten részegek voltatok és ezért szexeltetek, meg persze mert tudod, hogy jó a szex vele.

Nemcsak hogy neked is könnyebb írásban lebeszélni mindezt, de valószínűleg az exed is értékeli majd. Én is próbáltam már személyesen ilyen beszélgetést folytatni, de annyi volt a válasz, hogy mindezt megírhattam volna messengeren, sms-ben is, így nem készült volna a közös együttlétünkre, szóval valójában személyesen elmondva mindez sokkal kínosabb volt. (Igen, néha nem nyerhetünk, bármennyire is szerettünk volna korrektek maradni.)

Amikor üzenetet küldesz, legyél őszinte és tárgyilagos. Ez tipikusan a "kevesebb néha több" helyzet. Minél inkább próbálod megmagyarázni, miért nem akarsz többé lefeküdni vele, annál több lehetőséget adsz neki a tiltakozásra. Ezenkívül nem kell különösebb indok arra, hogy miért nem akarsz lefeküdni valakivel. A "nem akarom többé" bőven elég indok. 

Kerüld el a hibáztatást és inkább a saját érzéseid és szükségleteid kifejezésére összpontosíts. "Gondolkodtam ezen és nem akarok veled szexelni többet. Csak szólni akartam, mielőtt legközelebb találkozunk."

Ne feledd, hogy nem irányíthatod az exed reakcióját. Sokan felháborodnak, amikor elutasítják őket, függetlenül attól, hogy mit mondasz és azt hogyan fogalmazod meg. Ez lehet mindenidők legegyszerűbb elutasítása, de mivel megsérülte (és/vagy zavarban van) rádzúdíthatja a haragját és szomorúságát.

Ha felhív, maradj nyugodt és ragaszkodj a döntésedhez, miközben empatikus maradsz az érzései iránt. Az is lehet, hogy meglepődsz és annyit fog mondani, hogy megérti és elfogadja, amit szeretnél.

Ha pedig a következő hónapban találkoztok, kicsit vegyél vissza az alkoholból. Félő, ha berúgsz, akkor úgyanúgy egymás mellett fogtok kikötni. Maradj erős!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása