Túl gyorsan leszek szerelmes és rámennek a kapcsolataim

2023. augusztus 21. 07:30 - Life Advisor

tul_gyors_szerelem.png27 éves vagyok és észrevettem valamit a személyiségemben. Megismerkedek egy klassz lánnyal, nagyon rápörgök a dologra és rengeteg időt töltök vele. Látom vele hosszútávon, romantikus módon elképzelem a jövőnket, de néhány hónap után észreveszem, hogy nem illünk egymáshoz. Nem arról van szó, hogy nem figyelném a vörös zászlókat. De néhány dolog a személyiségünkkel kapcsolatban egyértelművé teszi, hogy nem fogunk jól kijönni egymással. Gyakran hónapok telnek el, mire rájövök, mik ezek a dolgok. Szeretem a szerelmet, de őszintén szólva, a végén mindig megszívom. Gyakran törtem össze a lányok szívét és én magam is padlóra kerültem. Most ismét elkezdtem találkozgatni valakivel - már eltelt néhány hét, és látom, hogy beleesek a régi mintámba, hogy túlságosan rápörgök a kapcsolatunkra. Már szinte minden nap találkozunk és attól tartok, hogy ez a kapcsolatom is véget ér, mint a korábbiak, ha így folytatom. Ezt az emailt hétvégén kaptam Dávidtól és szerintem egészen gyakori problémát él át jelenleg, így az engedélyével a válaszom ezen poszt keresztül kerül megosztásra, hátha másoknak is hasznára válik majd. 

Kedves Dávid!

Ez a kérdés a fiatalabb - na jó, kit akarok becsapni - a jelenlegi énemre emlékeztetett, ezért is foglalkozom vele szívesen. Erősen tudok kötődni én is a szerelem és a közös jövő romantikázásának izgalmához. A nászút szakasz egy kapcsolatban rendkívül élvezetes. Ilyen minden csodás, reményteli, izgalmas és szenvedélyes.

De a nászút szakasza nem tart örökké. A rózsaszín szemüveggel látott furcsaságok, amelyek idővel elviselhetetlenek lesznek, csak "aranyosak" a nászút fázisában. Arról nem is beszélve, hogy az emberek gyakran a legjobb énjüket mutatják, így nem látszik néhány "kevésbé hízelgő" tulajdonságuk. Ez nem azt jelenti, hogy az emberek hazudnak vagy külsőleg manipulálnak. Az embereknek csak időbe telik, hogy felfedjék önmaguk bizonyos aspektusait.

Tartozol magadnak és a lánynak, akivel randizni kezdtél, hogy lelassítsd a dolgokat, így mindenkinek lesz ideje felfedezni egymás "kevésbő hízelgő" tulajdonságait, majd dönteni a hosszú távú kompatibilitásotokról. Az üzeneted alapján ugyanis úgy csinálsz, mintha 100%-ban kompatibilis lennél, mielőtt elvégezted volna a kellő munkát, hogy ezt kiderítsd.

Ezen nekem is dolgoznom kellett. Néha, annak érdekében, hogy maximalizáljuk esélyeinket egy kapcsolat sikerére - vagy talán azért, mert a nászút fázisa annyira szórakoztató - azonnal úgy viselkedünk, mint a tökéletesen elkötelezett partner: a párunkat mindenki más elé helyezzük; mindent eldobunk, hogy vele legyünk; azonnal üzenetet küldünk neki bármikor, bármiről. Valójában rossz szolgálatot teszünk magunknak, ha így cselekszünk, mielőtt igazán megismernénk a másikat. Aztán végül egy fájdalmas szakítást kell átélünk.

Tudatosan kell lassítanod a szerelem felé tartó száguldásod. Változtass olyan tekintetben, hogy felmérhesd, hogy ez a nő megfelelő-e a számodra, mielőtt mélyebbre merülnél a kapcsolatban. Ez lehet az is, hogy kevesebbet találkozol vele, de több üzenetet váltatok. Ez azt is jelentheti, hogy többet kell beszélgetnetek, így tudni fogod, hogy tényleg kompatibilisek vagytok-e. Beszéljetek az értékeitekről, érdeklődési köreitekről, szeretetnyelveitekről, kötődési stílusaitokról, a konfliktusok kezeléséről, családdal való kapcsolatotokról, arról, hogy szeretnétek-e gyereket vagy akár, hogy hol látjátok magatokat a jövőben. 

Nekem úgy tűnik, hogy ez a kapcsolat már most óránként 200km/h-val hasít, ezért lassítsd le a dolgokat úgy, hogy ne okozzon nagy ostorcsapást a párodnak. 

Ha legközelebb személyesen találkozol vele, nézd meg a kapcsolatotokat. Nyugodtan mondd el neki, hogy nagyon szereted és szívesen töltöd vele az időt, de hajlamos vagy elsietni a dolgokat. Aztán néhány hónappal a kapcsolat után rájössz, hogy összeférhetetlen vagy a pároddal és véget kell vetned a kapcsolatnak. Mivel NEM akarod, hogy ez most is megtörténjen, szeretnél lassítani és hagyni, hogy a kapcsolatotok alakuljon. 

Lehet, hogy egy kicsit meglepő lesz számára. Olyan, mintha rángatnád alatta a szőnyeget. De ha elkezdesz csak üzeneteket küldeni neki és kevesebbet találkozni vele anélkül, hogy szólnál neki, a végén még jobban megsérül és összezavarodik a történések miatt, és ez csak azt garantálja, hogy a kapcsolatod gyorsan véget ér.

Szerintem biztos képes leszel megtalálni a szerelmet - olyat, amely fenntartható és tartós - de csak akkor, ha teret adsz a kapcsolatnak, hogy lélegezzen és idővel természetesen kibontakozzon. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása