Amikor a szerelem kimerítővé válik : hogyan lehet elengedni?

2023. augusztus 18. 07:30 - Life Advisor

kimerult_kapcsolat.jpgAmikor két személy párkapcsolatban él és szeretik egymást, kimerítő lehet fenntartani ezt a szeretetet. Kezdetben csodálhatják és értékelhetik egymást, de idővel személyiségük, szokásaik és értékeik különbségei konfliktusokat okozhatnak és mindkét fél mentálisan kimerültnek érezheti magát az állandó civakodás miatt. Megpróbálják megoldani nézeteltéréseiket kommunikációval, sőt szakemberek segítségét is kérik, de eredménytelenül. Szeretettel és őszinteséggel bánnak egymással, de rosszul szeretik egymást, ami elviselhetetlenné teszi őket párjuk számára. Ennek eredményeként folyamatosan vitatkoznak és mindketten kimerültnek érzik magukat.

Kezdetben talán képesek tolerálni egymást és kompromisszumot kötni, de az idő múlásával türelmük egymás iránt elfogy és mindkét fél egyre fáradtabbnak érzi magát. Amikor a párok együtt élnek és szeretik egymást, de kimerítővé válik, az elengedés is a szerelem egyik formája lehet.

1. Az elengedés nem azt jelenti, hogy nem szereted, hanem azért engeded el, mert ez így fárasztó

Két embernek együtt kell keresnie a boldogságot, segíteni kell egymást, figyelembe kell venniük egymást, kedvesen kell bánniuk egymással és képesnek kell lenniük arra, hogy érezzék, hogy szeretik és törődnek egymással ebben a kapcsolatban. Ez az eredeti szándék.

Azonban néhány ember, aki szereti egymást, amikor együtt vannak, túl önelégültek, mindig azt gondolják, hogy igazuk van, és nem tudják, hogyan jöjjenek ki a másik emberrel az elvárt módon, gyakran olyan dolgokat tesznek, amelyek bántják a másik személyt.

Kommunikációval próbálhatják megoldani a problémát, de mindkettejükből hiányzik a türelem, ami egyre több félreértéshez vezet. Mindketten kimerültnek érzik magukat, amikor együtt vannak. Ebben az időben, ha úgy döntesz, hogy elengeded a párod, segítetek egymásnak, talán épp azért, mert valóban nem vagytok egymáshoz valóak és ezért olyan fárasztó mindkettőtöknek a szerelem.

2. Tudd, hogyan kell elengedni és helyet csinálni, majd újrakezdeni

Amikor két ember együtt van, hajlandóak sokat áldozni egymásért, de nehezen tolerálják egymás apró hibáit. Gyakran nem tudnak nem veszekedni apró dolgokon, és triviális dolgokba keverednek, annak ellenére, hogy mélyen szeretik egymást. 

Idővel elkezdik elveszíteni türelmüket egymással. Közel akarnak lenni, de gyakran rosszul bánnak velünk. Ha az egyik fél mindig úgy gondolja, hogy igaza van, akkor a szeretetét arra használhatja, hogy manipulálja a másikat és ésszerűtlen követeléseket támasszon. Ezen a ponton mentálisan kimerültnek érezhetik magukat. Ha ez a helyzet, bölcs döntés lehet az elengedés, az egymásnak való tér megengedése és az újrakezdés.

Néha az elengedés is egyfajta beteljesülés. Ha két ember valóban szereti egymást, de összeegyeztethetetlen személyiségük, értékeik és életmódjuk van, és egyikük sem hajlandó változni a másik javára, a gyakori nézeteltérések és konfliktusok végül kifárasztják őket. Talán segíthetnek egymásnak válság idején, de a békés és hétköznapi életben nehezen tudnak boldogan együtt élni. Vagy vitatkoznak, vagy nem is szólnak egymáshoz, és végül triviális civakodások miatt még nehezebb helyzetbe kerülnek. Fárasztó szeretni, de mit tehetünk, ha nem tudjuk elengedni? Jobb, ha elengedjük és hagyjuk, hogy egymásra találjatok egy mindkettőtök számára megfelelő partnerrel. Ez az egy módja annak, hogy kiteljesítsétek a saját életeteket. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása