10 szokás, hogy fellendítsd a pénzügyi helyzeted

2023. július 29. 07:30 - Life Advisor

penzugyi_szokasok_gazdag.pngHa szeretnél pénzügyileg fejlődni, akkor először önmagadba kell betekintést nyerned. A pénzügyi siker ugyanis a gondolkodásmódodból és a szilárd meggyőződéseidből származik. Egész életedben hajszolhatod a pénzt, de ha hiányzik ez a tíz szokás az életedből, akkor csak adóssággal fogod szembe találni magad. 

1. Költs kevesebbet, mint amennyit keresel

Ez egy alapvető szokás, amelyet ki kell fejlesztened a gazdagság növelése érdekében. De a legtöbben nem követik nyomon a bevételeiket és a kiadásaikat. Sőt, minden alkalommal szükségesnek tartják a vásárlást, amíg pénz van a számlájukon. 

Egyszerűen fogalmazva, ha kevesebbet költesz, ahhoz képest, amennyit keresel, akkor elérsz egy pozitív cash-flow-t, amely befektetésekre vagy megtakarításokra is használhatsz. A pozitív cash-flow pedig segít elkerülni az adósságokat is.

2. Befektetések

Segítségedre lehet, ha rendszeres befektetésekbe helyezed el a pénzed bizonyos részét. Sőt, akár saját magad is létrehozhatsz olyasvalamit, amelyek idővel értéket nyújthatnak. Ne feledd, hogy a készségeid is olyan eszközök, amelyek pénzt termelhetnek neked.

3. Fektess be önmagadba

Egy személy pénzügyi sikere és kudarca a személyiségétől függ. 

Az a személy, aki fegyelmezett, kitartó, keményen dolgozik, nyitott, magabiztos, feddhetetlen és alkalmazkodóképes, mindig több pénzügyi sikert fog vonzani, mint mások. 

Fektess pénzt és időt önmagad fejlesztésébe. 

4. Vedd körül magad sikeres és pozitív emberekkel

Ha olyan emberekkel vagy körülvéve, akik azt gondolják, hogy a pénz rossz, vagy a hatalmas gazdagság nem nekünk való, és nem szabad nagyot álmodnod, akkor valószínű, hogy soha nem leszel gazdag.

Amint pozitív és sikeres emberekkel veszel körül magad, a tudatalatti elméd automatikusan arra ösztönöz, hogy megszerezd a hatalmas vagyont.

Átveszed ezeknek a sikeres embereknek a gondolkodásmódját és folyamatosan dolgozni fogsz a céljaid elérésének érdekében. 

5. A pénzzel kapcsolatos korlátozó hiedelmek cseréje

Sokan álmodozunk arról,  hogy bőséges vagyonunk van, de nem hiszünk benne. 

Ha tudat alatt azt hiszed, hogy nehéz pénzt szeretni, nem arra születtél, hogy gazdag legyél, a pénz rossz vagy nem érdemled meg, akkor kihívást jelenthet számodra, hogy pénzed legyen.

Szedd össze az összes negatív gondolatod a pénzzel kapcsolatban és szabadulj meg tőlük. Ezt megteheted szakember bevonásának segítségével is, de akár azzal, hogy felírod a negatív pénzügyi hiedelmeidet majd átfogalmazod őket pozitívvá. 

6. Légy óvatos a hitelkártyákkal

Csábítónak tűnik, hogy azonnal vásárolj valamit anélkül, hogy egyszerre ki kellene fizetned vagy csak egy minimális előleget kellene letenned. 

A probléma az, hogy a hitelkártyák adósságot termelnek és ez idővel növekedni fog. Kialakít egy rossz szokást, hogy olyan dolgokat vásárolsz, amelyekre nincs is szükséged. Minél többször használod, annál kevesebb megtakarításod lesz, ráadásul növekedni fog a stressz az életedben, amely csökkenti az életminőséged.

7. Merj kudarcot vallani

A "kockázat" szó csak az elme illúziója. Ha biztos vagy valamiben, akkor nincs kockázat. 

Ugyanaz a részvénykereskedelem kockázatos lehet valakinek és könnyű valaki másnak. 

Minden arról szól, hogy mennyire vagy magabiztos. 

Ezért ne félj követni az álmaidat. Tanulj új készségeket, cselekedj. Lehet, hogy elbuksz, de próbálkozz, amíg magabiztos nem leszel a cselekedeteidben. 

Az a személy, aki túlságosan fél ahhoz, hogy bármi újat tanuljon, soha nem lesz képes megszerezni álmai gazdagságát.

8. Csináld amit szeretsz és szeretni fogod, amit csinálsz

Könnyű beleugrani valamibe, ami másoknak sok pénzt hoz. 

Valamit csak a pénzkeresés céljából csinálni nem túl jó ötlet. 

Ahhoz, hogy hatalmas vagyonra tegyél szert, azt kell tenned, amit szeretsz. 

Inkább a folyamatot kell szeretned, mint a végeredményt. Természetesen a végeredmény motivál, de ha csak az eredmények elérése érdekében csinálod, nem fogsz messzire jutni. 

Ha naponta panaszkodsz a munkád miatt, talán ideje lenne cselekedni és váltani.

9. Összpontosíts egyetlen célra

Az életben többféle módon lehet pénzt keresni. 

Ha folyamatosan egyik projektről a másikra ugrálsz, akkor valószínű, hogy nem leszel mindenben egyformán jó. 

Ha egyetlen dologra összpontosítasz egy időben, akkor az garantáltan jobb eredményt hoz neked. A fókusz megosztása ugyanis csak rossz minőségű munkát eredményez, amely hosszú távon semmit sem termel. 

10. Fejleszd a türelmed

Az utolsó, de legfontosabb szokás, amelyet kifejleszthetsz a hatalmas vagyon megszerzése érdekében, a türelem. 

Könnyű abbahagyni, ha nem látod a kemény munkád eredményét, amikor a barátaid már rég előtted járnak és a családod sem támogat.

Nem arról van szó, hogy szerencsétlen vagy. Arról van szó, hogy megtaláld, mi nem működik és mit kell tenned, hogy működjön. 

Türelmet kell tanulnod, ha az álmaidat akarod követni.

Gondolkodásmódunk és szokásaink befolyásolhatják a pénzügyi életünket. A fent említett szokásokat sok sikeres ember követi, akik hatalmas vagyonnal rendelkeznek. Ha te is beépíted őket az életedbe, látni fogod a változást a pénzügyeidben, sőt életed más területén is.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása