Hiányzik az exed? 2 kérdés, amit tegyél fel magadnak

2023. július 24. 07:30 - Life Advisor

vissza_az_exemhez.pngBriginek 3 és fél hónappal ezelőtt ért véget egy 7 éves kapcsolata. Egyszer csak elkezdett neki hiányozni az exe. Mindez teljesen megdöbbentő volt számára, mert nem békés szakítás volt. Korántsem. Soha nem gondolt arra, hogy valaha hiányozni fog neki az exe. Mégis megtörtént. Hiányzott neki és csak a jó dolgokra emlékezett. Kísértést érzett arra, hogy visszamenjen hozzá, amíg nem foglalkoztunk egy coaching során a következő két kérdéssel. Ha te is hasonló helyzetben vagy, akkor te is felteheted magadnak ezt a két kérdést, hogy jobb perspektívát kapj a helyzetedről.

1. Hajlandó vagy újra átmenni azon a poklon?

A gyengeség pillanataiban elfelejtjük, hogy mennyit is küzdöttünk a kapcsolatunk során. Vagy talán soha nem felejtjük el, csak úgy döntünk, hogy figyelmen kívül hagyjuk. Azért, hogy jobban érezzük magunkat. 

Abban a pillanatban, ha le tudnánk lassítani és fel tudnánk tenni magunknak a kérdést : "Tényleg hajlandóak vagyunk újra átmenni a poklon?", az segíthetne nekünk egy új és szükséges perspektívát találni.

Tudjuk, hogy rossz döntést hoztunk. De a sebezhetőségünk felülkerekedik rajtunk. 

Brigi, amint feltette magának a kérdést , belülről határozott NEM-et hallott. Biztos volt benne, hogy nem akar még egyszer keresztülmenni ezen a poklon.

Megnyugodott és képes volt úgy érezni a fájdalmat, hogy megpróbálta volna elterelni róla a figyelmét. Ezután megkértem, hogy írjon az exének egy levelet. (Nyilván nem kellett elküldenie, csak megírni a levelet.) A levél lényege az volt, hogy kifejezze az érzéseit és ő is bocsánatot kérjen az exétől azokért a hibákért, amelyeket Brigi is elkövetett. Nem sokkal később kezdte jobban érezni magát. 

Az ilyen jellegű levél írása óriási segítséget nyújthat a fájdalom enyhítésében. De ez olyasvalami, amit meg kell próbálnunk, hogy teljes mértékben megtapasztaljuk a varázsát. 

2. Jól fogod érezni magad, ha ismét kudarcot vallasz? 

"Ha egyszer megtette, újra meg fogja tenni."

Van még érzelmi kapacitásod ahhoz, hogy újra átéld a szakítás utáni fázist? 

Amikor a párok próbálják újra összefoltozni a szakítás utáni kapcsolatok darabjait, az mindkét fél számára csak súlyos terhet jelent.

Fontos szempont itt : ne szakíts sietve vagy impulzusból. Hozz érett döntést és ne az érzelmeid szerint cselekedj. Ha pedig a szakítás mellett döntesz, ragaszkodj hozzá teljes mértékben. 

Ha szakítasz, jobb, ha lapozol és lezárod ezt a fejezetet.

A szakítás majd az újbóli újrakezdések csak tovább terhelnek mindkettőtöket. 

Teljesen normális, ha hiányzik az exed. Különösen akkor, ha hosszú távú kapcsolatotok volt. De figyelembe kell venned annak lehetőségét, hogy ismét kudarcot vallhattok. 

Ne gondold, hogy kizárt, hogy ez megtörténjen. Légy reális! Érettségre van szükség egy egészséges, boldog és kielégítő kapcsolat kiépítéséhez. 

Még több érettségre van szükség egy kapcsolat újjáépítéséhez, amikor annyi múltbéli poggyász van, amit cipelsz.

Ez egy hatalmas feladat. Olyan, amit csak akkor tudtok megoldani, ha mindketten hajlandóak vagytok dolgozni érte.

Ha őszintén meg tudod válaszolni ezt a kérdést, anélkül, hogy engednél a gyengeséged pillanatának, megmentheted magad a nyomorúság világától. 

Vicces, hogy csak a jó dolgokra emlékszünk egy kapcsolatról, amikor az elmúlt. Az idő múlásával hajlamosak vagyunk elveszíteni a perspektívát, az emlékeket. Elfelejtjük, milyen nyomorultak voltunk a kapcsolatban. 

Tedd fel magadnak ezt a két kérdést, hogy reális képet kapj a helyzetről. 

  • Hajlandó vagy újra átélni ezt a poklot?
  • Jól fogod érezni magad, ha ismét kudarcot vallasz? 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása