Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mennyit kell szexelnie egy egészséges párnak?

2023. július 07. 07:30 - Life Advisor

egeszseges_szex_mennyiseg.pngTeljesen normális, hogy a partnerek különböző szintű szexuális vágyakkal rendelkeznek és a szexuális vágy csökken vagy ingadozik a kapcsolat során. A kérdés a következő : mikor veszed észre, hogy a dolgok túlzottan megromlanak? Bizonyára téged is furdal a kíváncsiság a címben szereplő kérdés kapcsán, mindezt talán azért is, hogy kiderítsd a te kapcsolatod egészségesnek számít-e vagy sem. Ha valaha is elgondolkodtál azon, hogy mennyire egészséges (vagy éppen nem az) a szexuális életed, nem vagy egyedül. Ebben a blogbejegyzésben elmondom az őszinte választ a fenti kérdésre, ami biztosan meg fog lepni téged is.

Aki csak a válaszért jött vagy, hogy megpróbálja bebizonyítani magának, hogy clickbait cím volt, gyorsan elárulom a választ, hogy mehessetek a dolgotokra : nincs "helyes" vagy "egészséges" mennyiségű szex, amelyet minden párnak követnie, alkalmaznia kellene. 

Most pedig folytatódjon az olvasóim többi 99%-hoz az írásom. A fenti válasz azt jelenti, hogy az "elég" szexre való törekvés nem olyasmi, amit havonta vagy bármilyen ütemterv szerint meg kell(ene) tenni.

Minden arról szól, hogy a felek mit akarnak és hogyan működnek együtt annak érdekében, hogy mindkét fél számára megfelelő szexuális életet teremtsenek.

Egyszerűen fogalmazva - feltételezve, hogy te is és a párod is boldogok a kapcsolatban - hagyd abba a szexre mennyiségére való összpontosítást.

Annak ellenére, hogy sok útmutatás található az interneten arról, hogyan lehet többet szexelni, nem szabad folyamatosan erre törekednünk. Mindaddig, amíg te és a párod egyaránt elégedettek vagytok azzal a ténnyel, hogy kevesebbet szexeltek vagy összességében kevesebb a szex a kapcsolatotok kezdetéhez képest például, ez nem jelenthet problémát.

Rossz-e a kapcsolatnak, ha ritkább a szex?

A boldog és egészséges kapcsolat nem feltétlenül függ attól, hogy milyen gyakran szexelsz a pároddal. 

Valójában még egy olyan pár is, amely naponta szexel, élhet mérgező kapcsolatban. Valódi okai vannak annak, hogy egy pár kevesebbet szexel vagy akár egy ideig teljesen kimarad a szex az életükben. Ez nem mindig negatív és nem is utal mindig kapcsolati válságra, sőt néha akár előnyös is lehet a kapcsolat számára.

Ha mindkét partner beleegyezik abba, hogy nem szexelnek, akkor a szex hiánya nem jelent problémát. Még közelebb is hozhatja a párokat egymáshoz, mert olyan kapcsolatot teremtenek, amelyben tiszteletben tartják vágyaikat.

Szóval, mikor jelent problémát a kevesebb szex?

A szexi hiánya csak akkor probléma, ha a partnerek nem értenek egyet abban, hogy mennyi is az "elegendő" szex, ez ugyanis vitákat és konfliktusokat szül.

És ez pontosan az ellenkezője annak, amit akarsz : hogy ez a terület - mármint a szex - nyomás, stressz forrásává váljon a kapcsolatodban.

Ha az egyikőtök elégedetlen a szexuális életével, akkor beszélnetek kell arról, hogyan lehetne mindkettőtök számára jobbá tenni a helyzetet.

A szex alkalmainak megszámlálása vagy a precíz tervezés arra vonatkozóan, hogy milyen gyakran kellene szexelnetek, nem a legjobb a probléma megoldásra. Inkább arra figyelj, hogy hogyan kommunikáltok egymással, hogyan fejleszthetitek az intimitást más módon és mennyire vagy elégedett a kapcsolatoddal.

Lehet, hogy egyikőtök többet szeretne szexelni, de ha csak arról beszélsz, hogy kettőtök között már lefektetett szabályok és konkrét tervek vannak a szexre, akkor hiányzik az a rész, amely fontosabb : az öröm.

Mindent egybevetve, a pároknak soha nem szabad több szexet erőltetniük egymásra, hanem inkább meg kell beszélniük, hogyan fejlesszék tovább azt a személyes kapcsolatot, amely megelőzi a szexet.

Igen, a jó kommunikáció és az egyetértés, segít növelni a szexuális elégedettséget is. Ha most véletlenül úgy érzed, hogy nem vagy elégedett a hálószobában töltött idővel, akkor láss neki és kommunikáljatok erről a pároddal. 

Beszélj a pároddal és döntsétek el együtt, hogyan építhettek ki olyan kapcsolatot, amely mindkettőtöket kielégíti. Együtt, egymásért, közösen! 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása