Amit oly sok nő nem tud a férfiakról

2023. június 13. 07:30 - Life Advisor

nem_tudsz_a_ferfiakrol.pngSok olyan dolog van a férfiakkal kapcsolatban, amit sok nő nem tud. Fontos megjegyezni, hogy nem minden férfi egyforma és hogy mindegyiknek különböző tulajdonságai és kedvtelései lehetnek. De itt van néhány tipp, amelyek hasznosak lehetnek.

1. A férfiak érzelmileg sebezhetőek

A társadalom gyakran azt mondja a férfiaknak, hogy legyenek kemények és maradjanak csendben, ami megnehezíti számukra, hogy megmutassák, mit éreznek. A férfiak, akárcsak a nők, sokféle érzéssel rendelkeznek és néha gyengének érezhetik magukat. A férfiak nagyobb valószínűséggel beszélnek a gondolataikról, ha biztonságban érzik magukat, mintha eleve elítélnék őket.

2. Szeretik a nyílt és őszinte párbeszédet

A kapcsolatokban, még akkor is, ha a mítoszok alapján mást gondolunk, a világos és egyenes beszélgetés segíthet a partnereknek elkerülni a félreértéseket és ezáltal közelebb kerülhetnek egymáshoz.

3. Különböző az érdeklődési körük

A férfiaknak, akárcsak a nőknek, változatos hobbijaik és érdeklődési köreik vannak. Nem minden srácot csak olyan dolgok vagy hobbik érdekelnek, amelyeket általában férfiasnak gondolunk. Fontos, hogy elfogadjuk minden ember ízlését és ne tegyünk feltételezéseket nem sztereotípiák alapján.

4. A férfiak szeretik a bókokat és a pozitív visszajelzéseket

Még ha nem is mondják ki hangosan, a férfiak szeretik a bókokat és a pozitív visszajelzéseket. Ha tudatod egy férfival, hogy mennyire értékeled és tiszteled őt, bátorító hatással leszel rá és segítheted a kapcsolatotok fejlődését is.

5. A férfiak is küzdhetnek testképzavarral

A testképzavar általában női probléma, de a férfiak is rosszul érezhetik magukat a kinézetük miatt. A média és a társadalmi nyomás boldogtalanná teheti a férfiakat, ezért fontos a testpozitivitás fejlesztése és a férfiak segítése a különbségek elfogadásában.

6. Szükségük van "Én-időre"

A férfiak szeretik, ha saját terük van és képesek önállóan csinálni dolgokat. Bár fontos, hogy egy kapcsolatban érezzék az összetartozást, sok férfi szereti, ha van hely és idő saját magukra. A korlátok tiszteletben tartása mindkét fél számára jó lehet.

7. A férfiak is tudnak stresszesek lenni

A férfiak nyomást érezhetnek, hogy jól teljesítsenek karrierjükben, kapcsolataikban és szexuális értelemben is. Gyakran ez a nyomás stresszt vagy aggodalmat okozhat. Ennek a nyomásnak egy része enyhíthető egy segítőkész és megértő munkahely létrehozásával. Ha pedig tudatod egy férfival, hogy rendben van, ha segítséget kér, az egy másik módja annak, hogy enyhítsd a stresszt az életében.

Ne feledd, hogy ezek általánosítások és hogy minden ember tapasztalatai és nézetei eltérőek lehetnek. A nyílt és tiszteletteljes beszélgetés fontos ahhoz, hogy a partnerek jobban megértsék egymást és egészséges, boldog kapcsolatot építsenek ki. 

De tényleg : kár, hogy egyre több ember nem látja, hogy a sztereotípiák károsak, hogy dolgoznunk kell az empátián és hogy több ember nem látja a férfiakat (és nőket!) összetett, egyedi és csodálatos embernek.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása