"A párkapcsolatok annyira túlértékeltek." - Tényleg?

2023. április 30. 07:30 - Life Advisor

tulertekelt_kapcsolatok.jpgEgy olyan korszakban vagyunk, amikor több olyan tartalmat fogsz látni arról, hogy az emberek gyermektelenek és egyedülállóak. Másrészt viszont nehezebb olyan tartalmat találni, ahol az emberek nem szkeptikusak a kapcsolatokkal kapcsolatban. Amikor végre találsz egy párt, aki megosztja a közös nyaralásuk képeit, a hozzászólások tele lesznek "cringe" vagy "kit érdekel" típusú válaszokkal. És, hogy őszinte legyek veled, még a való életben is nehéz beszélni a kapcsolatodról anélkül, hogy úgy tűnne, mintha felvágnál. Tényleg túlértékelt most egy párkapcsolat? Ha valakivel csak ágyba akarunk bújni, akkor kevésbé vagyunk "menők"?

Nincs JOBB kapcsolati állapot - csak....különböző

Egy februári összejövetelen nem osztottam meg semmit a szerelmi életemről. Nem azért, mert nem voltam büszke, de az emberek az adott helyzetben túltolták a "soha nincs szükségem nőre/férfira" gondolatokat.

Az, hogy kivel vesszük körül magunkat, nagy hatással lehet a gondolkodásmódunkra.

Az a pillanat az összejövetel során megkérdőjelezte, hogy jól döntöttem-e a szerelmi életemmel kapcsolatban. 

  • Az, hogy egyek vagyunk, elveszi tőlem a szabadságot, hogy azt csináljam, amit akarok?
  • Tényleg szükségem van valakire, hogy boldog legyek?
  • Miért osztoznál a pénzeden, ha az egész bevételed csak önmagadra is költhetnéd?

Sajnos ez ugyanez a hangulat, mint amikor mos a közösségi médiát megnézed.

Látni fogod, hogy több ember hisz abban az elképzelésben, hogy egy kapcsolatban lenni rémálom és akkor több okot találnak arra, hogy egyedülállóak maradjanak.

Más a helyzet persze, ha valakinek rengeteg rossz tapasztalata volt már a múltban vagy rájöttek, hogy egyedül boldogok. 

De még túl korai megítélni, hogy egy kapcsolat rossz neked, ha még nem is voltál benne.

Nincs JOBB kapcsolati állapot. Attól, hogy kapcsolatban élsz, még nem leszek "sikeresebb" ember, ahogy akkor sem, ha egyedülálló vagy.

Csak meg kell találnod, hogy számodra mi működik.

A piac az, ami szemét, vagy csak a feldolgozatlan múltbéli traumád?

Néha el kell ismernünk, hogy az egónk a legjobbat hozta ki belőlünk. Az önismeret kulcsfontosságú, ha önmagad legjobb változatává akarsz válni.

Sokan szeretnek panaszkodni, hogy milyen szar a társkereső piac jelenleg. Bár bizonyos mértékig igazuk is lehet, valóban hiszel abban, hogy minden egyes ember a társkeresőn szemét?

Ez nem segít.

Egész nap panaszkodhatsz és szkeptikus is lehetsz, de ez semmit sem fog megváltoztatni.

Biztos, hogy minden nő csak a pénzedet akarja? Biztos, hogy minden férfi csak szexet akar? Vagy esetleg hagyod, hogy a múltbéli traumáid irányítsák a szerelmi életed jövőjét?

Ahelyett, hogy ezeken dolgoznál, valószínűleg újra és újra olyan partnert vonzol magadhoz, aki megerősíti a múltbéli traumáidból származó tévhiteket, tapasztalatokat.

Ez egy végtelen körforgás, hacsak nem vagy tudatában a saját rossz mintáidnak, a dolgok innentől csak lefelé fognak menni.

Tehát, ahelyett, hogy panaszkodnál, szánj időt és energiát arra, hogy inkább a múltbéli traumádon dolgozz.

***

Csakúgy, mint ahogy úgy döntöttél, hogy kapcsolatban vagy, az egyedülállóságnak is olyan döntésnek kell lennie, amelyet egyedül hozol meg.

Nem azért, mert ez egy klassz dolog, vagy mert látod, hogy mindenki ezt csinálja.

Ez az egész "maradj egyedülálló" trend hajlamos elfelejteni, hogy a megfelelő kapcsolat valójában sok szinten javíthatja az életünket.

Tehát nem minden párkapcsolat rossz és természetesen a párkapcsolatok nem túlértékeltek.

Ha szeretnél együtt lenni valakivel, hogy megosszátok egymással az életetek pillanatait, hajrá. Ne gondolj túl sokat arra, hogy mások mit gondolnak - különösen azok, akik még soha nem voltak egészséges kapcsolatban.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása