Erre a 7 viselkedésre figyelj a párkapcsolatodban

2023. február 25. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_viselkedes_vigyazz.jpgA randizás nem könnyű. Minél idősebb leszel, annál nehezebb lesz és annál kétségbeesettebb leszel. Amikor hónapokig vagy akár évekig tartó szingliség után végre találkozol valakivel, a reményeid az egekben vannak, lelkesedéssel és magas elvárásokkal veted bele magad. Tudom, milyen nehéz tisztességes kapcsolatot találni. Azt is tudom, milyen értés kétségbeesetten találkozni valakivel.

 

Talán ő az "igazi"

Az első néhány hónapban minden jó tulajdonságára összpontosítasz, meggyőzve magad arról, hogy ő az "igazi". A nászút fázisa az egymás megismerésének izgalmával, a kéjtől, a mosolygástól, a pillangóktól és a jó időktől kezdve szinte mindent magában foglal. Elkezded megkapni az "érzéseket" és belenyugszol a kapcsolatba.

Elkerülhetetlenül minél több időt töltesz valakivel, annál nagyobb az esélyed arra, hogy nézeteltérésbe keveredj és felfedezz néhány nem kedvelt tulajdonságot, szokást. Két külön személy vagytok, akik egy közös életre jöttek össze, nem vagytok egymás klónjai és lesznek különbségek kettőtök között, amelyek többségét bájosnak és vonzónak találod, néhányat pedig kihívásnak fogsz fel. De még a kihívások is pozitívak lehetnek, mivel ezek a különbségek lehetővé teszik, hogy egyénként fejlődjetek.

Azonban figyelned kell a viselkedések alábbi listájára, mert ritkán van pozitív kimenetelük, hacsak nem tudunk velük együtt szembenézni és kezelni.

1. Az érzéseid figyelmen kívül hagyása

Még akkor is, ha nem értik az érzéseidet vagy nem értenek egyet velük, időt kell szánniuk arra, hogy meghallgassanak és figyelembe vegyék őket.

Fontosnak kell lennie számukra, hogy hogyan érzed magad és ha rosszul érzed magad vagy ideges vagy, akkor azt akarják, hogy jobban érezd magad. 

Az érzéseid a tiéd, hogy megértsd és kezeld őket. Senki másnak nem szabad hatalmában állnia, hogy jobban vagy rosszabbul érezze magát, de ez nem azt jelenti, hogy a párod nem tud segíteni ebben.

Ha nem próbál meghallgatni, hogyan érzed magad vagy mond vagy tesz valamit a rossz érzéseid súlyosbítása érdekében, az aggodalomra ad okot. Ha hagyod, hogy ez folytatódjon, akkor a végén figyelmen kívül hagyod az érzéseidet, palackozod őket és erodálod az önbizalmadat és az önbecsülésedet.

2. Durvaság a családoddal és a barátaiddal

Ez azt mutatja, hogy nem tiszteli azokat az embereket, akik fontosak számodra és ezért téged sem tisztel.

Akár tetszik neki, akár nem, erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy megismerjék őket és megtalálják a közös hangot, hogy továbbléphessenek. Az a tény, hogy szereted ezeket az embereket és élvezed a velük töltött időt, elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy meglásson valamit ezekben az emberekben.

Tudom, hogy mindenki viccelődik a sógorokkal; egyeseknek jogos okuk lehet arra, hogy ne lépjenek tovább. Amikor azonban kapcsolatban éltek, a párodnak nem lesz oka arra, hogy ne szeresse a szeretteid vagy hogy durva legyen velük.

Ellenkező esetben idővel kényelmetlenek leszek a családi események, ami általában azt eredményezi, hogy egyre kevésbé látod majd a szeretteidet.

3. Nincs kompromisszum

A kompromisszum nagy dolog egy kapcsolatban. Két ember, akik sok időt töltenek együtt, közös döntéseket hoznak, mindig felvetik a kompromisszum furcsa szükségességét.

Az egészséges kompromisszum nem érzi úgy, hogy túl sokról maradnál el, és nem töltődik fel nehezteléssel. A párodnak a legjobbat kell akarnia neked és fordítva, ezért a kompromisszum egyszerűen azt jelenti, hogy megtalálsz egy helyet a kettő között, ahol mindketten úgy érzitek, hogy meghallgattak titeket és figyelembe veszitek egymás igényeit.

A kompromisszum hiánya azt a meggyőződést jelzi, hogy az ő igényeik fontosabbak, mint a tiéd és ha továbbra is engedsz neki, akkor továbbra is csak táplálod ezt a hitet, amely erősödni fog. Mielőtt észrevennéd, olyan kapcsolatban ragadsz, ahol nincs beleszólásod abba, hogy mit, mikor és hogyan csinálsz.

4. A tervek módosítása

A dolgok felbukkannak és a terveknek meg kell változniuk, de ez csak egy furcsa alkalom lehet. Nem szabad, hogy ez legyen a norma.

Prioritásnak kell lenned a párod életében és mint ilyen, a közös terveitek fontosak és nem változhatnak, hacsak mindketten úgy nem döntöttetek, hogy valami mást csináltok vagy valami rajtatok kívül álló dolog merül fel.

Ha folyamatosan változtatja a terveit, különösen későn és figyelmeztetés nélkül, akkor az azt mutatja, hogy nem vagy prioritás az életében. Minél inkább együtt jársz az elkötelezettségük hiányával, és beletörődsz abba, hogy cserbenhagy, annál jobban összezavar és alábecsüli az időd.

5. Soha nem fizet semmiért

Hosszú utat tettünk meg attól, hogy az embereknek mindenért fizetnie kelljen - a nemek közötti egyenlőség és a párkapcsolati demográfia tekintetében. A pénzügyek kidolgozásának módja páronként eltérő.

Azonban a szakadék aközött, hogy mi mit fizet és mikor, olyan kell hogy legyen, amiben egyetértesz és jól érzed magad. A párodnak azt kell akarnia, hogy törődjön veled és fizessen dolgokért, annak jeleként, hogy mit jelentesz neki. 

Ha a párod örömmel hagyja, hogy te fizess mindenért, az a jogosultság hitét mutatja és figyelmeztető jel. Ha ezt hagyod, akkor egy felfelé ívelő küzdelemre készülsz. Folyamatosan többet akar majd tőled és nagyobbak lesznek az elvárásai is feléd. Soha semmi nem lesz elég, te pedig neheztelni fogsz és (anyagilag) kimerülsz.

6. Soha nem vállal felelősséget a tetteiért

Mindannyian felelősek vagyunk a saját tetteinkért. Cselekedeteink eredményei a miénk. 

Mindannyian hibázhatunk, öntudatlanul felzaklathatunk valakit vagy félreérthetünk valamit. Amikor ez megtörténik, vállaljuk a felelősséget és megfelelően kezeljük cselekedeteink eredményét, függetlenül attól, hogy mennyire kényelmetlenül érezzük magunkat. 

Ha soha semmi sem a párod hibája, akkor rád vagy valaki másra hárítja a felelősséget, akkor világosan láthatod, hogy nem képes a felelősségvállalásra.

Ha ez a viselkedés folytatódik, akkor azon kapod magad, hogy megpróbálod helyrehozni a hibáit, ami egyre gyakoribbá válik, mert a következmények, soha nem hatnak a párodra.

7. A bizalom hiánya

A bizalom idővel épül fel, de a kezdetektől fogva a kapcsolat részét kell képeznie.

A partnerednek olyan viselkedést kell mutatnia, amely bizonyítja, hogy a kezdetektől fogva megbízhatsz benne. A viselkedés magában foglalja azt a cselekvést, amit mondd, nem hagy cserben és a magánéleted ügyeit titokban tartja.

Nem szabad, hogy bizonytalannak érezed magad a kapcsolatodban és nem kérdőjelezheted meg a szándékait. Hasonlóképpen neki sem szabad bizalmatlanságot mutatnia az irányodba.

A bizalom kétirányú dolog. Ha valamelyikőtök részéről hiányzik, stresszt és zavart okoz, károsítva az egymással és az önmagatokkal való kapcsolatot.

Minél inkább hagyod, hogy a párod megússza ezeket a viselkedéseket, amelyek mind némi zaklatottságot, szorongást vagy félelmet okoznak, annál gyakoribbá válnak.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása