Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

3 módja annak,ahogy a férfiak energikusan kasztrálják magukat

2023. február 24. 07:30 - Life Advisor

kasztralas_ferfi.pngSzinten minden férfi számára a kasztrálás az egyik legfélelmetesebb forgatókönyv. Valószínűleg már a gondolattól is libabőrös lettél. De, ha ez ennyire ijesztő és rettenetes, akkor miért csináljuk olyan sokan minden egyes nap? Az energetikai kasztrálás megértéséhez meg kell értetünk az eredeti, fizikai folyamatot. A herék levágása nem csak egy őrült kínzás. Évek óta klinikai célt is szolgál. Háziállatokban a kasztrálást a férfi hormonok termelésének megállítására szolgálják, ami tudatosabbá és könnyebben kezelhetővé teszi őket. Alapvetően megöli férfias lényegük néhány fontos részét. Ugyanezeket a tüneteket érjük el azáltal, ahogyan kifejezzük magunkat, a döntéseinket, valamint a megtett vagy meg nem tett cselekedeteinket. Az, ahogyan éled az életedet, vitalizálhatja vagy ivartalaníthatja a férfias potenciádat.

A férfiasság kifejezés sok tulajdonságot tartalmaz. Itt inkább olyan dolgokra gondolok, mint a kreatív potencia, az életerő, a magabiztosság, a hatékonyság, a belső tekintély és a lendület.

Önmagunk kasztrálása tehát azt jelenti, hogy valamilyen módon aláássuk és csökkentjük ezeket a tulajdonságokat. Hogy passzívnak, haszontalannak, depressziósnak, boldogtalannak és halottnak érezzük magunkat belül.

Sajnos a modern kultúrának vannak olyan beépített aspektusai, amelyek támogatják ezt a történést. Széles körben elfogadottak és megerősítettek. Ennek eredményeként láthatatlan csapdák jönnek létre, amelyekre szinte minden férfi beleesik és senki sem veszi ezt észre. 

Amit az elmúlt években több férfival való munka során elmondhatok az az, hogy van néhány gyakori módja annak, hogy a férfiak ma energikusan kasztrálják magukat, hogy feláldozzák a hatalmukat, céljaikat és életük értelmét. 

Tehát ha úgy érzed, hogy ezek a dolgok hiányoznak az életedből és meg akarod állítani ezt az áradatot, akkor vizsgáld meg, hogyan működik a következő három pont az életedben.

1. A férfiak elherdálják szexuális energiájukat

A szexuális energia kreatív erő. Szó szerinti értelemben az élet megteremtésére törekszik (még akkor is, ha nem akarsz biológiai gyermekeket, még mindig férfi vagy és genetikai kódod egy része több millió éves lendületet ad a szaporodási vágy iránt). 

Más értelemben ez az az energia, amely saját életünk megteremtésére törekszik. Ez a vitalitás és a szenvedély arra ösztönöz, hogy felépítsd a világodat és foglalkozz vele.

Ez az energiát úgy is felfoghatjuk, hogy magába az életbe akarunk behatolni. Van egy előremutató mozgás. A dolgokba való hajlás.

A legtöbb férfi folyamatosan meríti magát ebből a létfontosságú kreatív energiából. Általában kényszeres és túlzott maszturbáción keresztül történik. Ébredés után, elalvás előtt, a fürdőben, a munkahelyen, az autóban vagy szinte bármikor. 

Sok srác, aki az Instagramot használja, több tucat (ha nem több száz) modellt követ, akik fürdőruha és fitneszmodellek, jógatanárok, rúdtáncosok stb. 

Minél többet kattintunk rájuk és nézzük őket, annál inkább többet mutat nekünk az Instagram algoritmusa. Ami a maszturbáció csapdájába ejti a férfiakat. Még a képernyőktől távol is, sok férfi eltéved a mentális fantáziákban. Elképzelhetik, milyen életet szeretnének, milyen szerelem vagy szex az, amire vágynak.

Láthattak egy nőt és arról álmodozhatnak, hogy beszélnének vele, randiznának vagy szexelnének vele. Abban az időben, amíg egy baristától kávét rendelnek, egy egész kapcsolat játszódhat le a fejükben.

És ha kapcsolatban vannak, nem ritka, hogy egy ilyen férfi elképzel más embereket szex közben. A szexuális energiád kidobása minden tekintetben olyan, mint a kasztrálás.

Ott van a fiziológiai oldal, például az, hogy a heréid nem nyitott csaptelepnek szánják. Úgy készültek, hogy tárolják a spermiumot és sorozatokban ürítsék őket. Ha túl gyakran ejakulálsz, krónikusan fáradtnak, lustának, laposnak, kikészültnek érzed magad.

Aztán ott van a pszichológiai oldal, ahol az az alapvető vágy, hogy létrehozz és behatolj az életedbe. 

Lehet, hogy van egy részed, amely titokban továbbra is pazarolni akarja a kreatív energiát.

Mert ha tárolnád, az azt jelentené, hogy használni fogod. És ha használnád, az azt jelentené, hogy valamilyen lépést kell tenned, talán még kockázatot is. Nem csak, hogy ennyi munka, de vége is lehet....mondjuk kudarccal.

Ha titokban elkerüljük az előrehaladást életünk bizonyos területein vagy bármilyen okból a célok felé haladunk, a maszturbációtól vagy a szextől való függőség gyakori tünet.

Egyszerre nyugtathatjuk magunkat és üríthetjük ki az üzemanyagtartályt.

Nagyon sok összetett kérdéssel kell potenciálisan foglalkozni ebben a pontban. De ha egy katona sebesülten feküdt a csatatéren, az orvos nem kezdett el kérdéseket feltenni a családtörténetéről, hogy megállapítsa mi a baj.

Sürgősségi triázst végeznének, hogy elállítsák a vérzést.

Tehát, ha látod, hogy hetente hatalmas mennyiségű szexuális energiát veszítesz, az első lépés a veszteség okozta lyukak betömése.

Az egyik drasztikus lépés a teljes detox minden pornográf tartalomtól. Nincs pornó, nincs maszturbáció, nincs semmilyen egyéb erotikus média. 

Sokak számára mindez viszont csak rövid távú hatásokat eredményez. Bármilyen időablakot beállíthatsz, amely megfelel neked, de tudd, hogy az eredmények nem mindig jönnek azonnal. Eltarthat néhány hónapig, amíg a tested egyensúlyba kerül.

Ha naponta 5-ször maszturbálsz, tudod ezt csökkenteni napi 1-re? Ha naponta egyszer, akkor lehetne mindez csak heti 1? Meg tudsz szabadulni attól, hogy állandóan pornó oldalakat nézegetsz? 

Kezdd némi elkötelezettséggel és csökkents a szexuális energiádban tátongó csatornák méretét.

2. A férfiak hagyják, hogy figyelmüket végtelen időpazarlók szívják el

A szexen kívül számtalan más fekete lyuk is felszívja az energiánkat. A 21. században az elménket alapvetően piócák borítják.

Nemzetközi híradások, több közösségi média fiók, egyre valósághűbb videojátékok, pénzügyi stressz, végtelen mennyiségű pornó oldal és a jó öreg YouTube,amely szintén addig működik, amíg nincs áramszünet vagy fizikailag már képtelen vagy tudatosan figyelni rá. (Legalább a Netflixnek van annyi tisztessége, hogy megkérdezze, élsz-e még.)

A digitális világban szinte mindent úgy terveztek, hogy függősségeket alakítson ki és lekössenek minket.

A digitális médiavállalatok nem érdekeltek abban, hogy oktassanak vagy szórakoztassanak. Ha úgy tűnik, hogy igen, az csak azért van, mert ezek olyan közönségértékek, amelyek folyamatosan használják őket.

Ezeknek a vállalatoknak az a célja, hogy növeljék az elkötelezettséget és a bevételt. És bármit megtesznek, hogy ez megtörténjen. Figyeld meg hányszor kattintasz egy nap az egérre és mennyi ideig nézel egy-egy tartalmat vagy hogy kivel és milyen gyakran beszélsz online.

Ha hagynád, hogy teljesen irányítsanak nem is aludnál. Csak egy LED-kijelzővel megvilágított zombi lennél.

Tehát, hacsak nem avatkozol be szándékosan, és nem húzol fel határokat, hogy megvédd a mentális energiádat, nem marad semmid.

Manapság már elég könnyű megnézni a képernyő idő előtt töltött időről szóló statisztikákat és ráébredni, hogy mennyi időt pazarolunk a telefonunkra, a közösségi médiára, videókra, podcastokra stb.

De sokkal nehezebb szembenézni azzal, hogy a fókuszod és az energiádat a való életben felemésztik olyan dolgok, mint a munka és a kapcsolatok.

Ugyanaz a két alapvető minta vonatkozik mindkét tartományra : Túl sokat foglalkozol velük. 

Ha egyszerre 5 különböző karriert vagy vállalkozást próbálsz építeni, akkor egyikkel sem fogsz sehova sem eljutni. A kreatív energiád eloszlik és nincs elég energiád egyetlen útra sem ahhoz, hogy növekedj. 

De az is lehet, hogy félévente munkahelyet váltasz. Soha nem hagyod, hogy lendületbe kerülj vagy ténylegesen létrehozz valamit az életedben. 

A kapcsolatokban ez a nem elkötelezett minta arra késztet téged, hogy egyik emberről a másikra menj tovább, randizz egy csomót miközben fejvesztve rohansz a semmibe.

A másik véglet, ha túl sokáig maradsz egy szar munkában, amit utálsz. Hagyod, hogy felturbózza az életerőd, miközben egyre impotensebbnek és elveszettebbnek érzed magad.

Túl sokági maradsz szeretet nélkül vagy mérgező helyzetben. Évekig elnyomtad a hangod és az érzéseid anélkül, hogy tudatában lettél volna nekik. A végén pedig se a munkád, se a párod nem lesz bátorságod elhagyni.

Ezzel a mögöttes üzenet, amit magadnak küldesz az, hogy tehetetlen vagy és nem számítasz.

Kasztrálod magad, hogy valaki más polcán kiállíthasd a golyóid. Az eredmény az, hogy egy olyan verzióban ragaszd, amely határozatlan, nem lesz önbizalmad, önbecsülésed és nincs reményed a jövőre nézve.

A férfiasság újraélesztése, valamint a szerelemben és a munkában való érdemi előrelépés gyakran két fő dologgal jár : 

Az egyik az, hogy kijössz a holtponrtól.

Ha bármi, amivel a heted nagy részét töltöd, megöli a lelkedet és kasztrál téged - szokások, munka vagy emberek - akkor dobd ki őket a francba az életedből. A költségek egyszerűen túl nagyok. És minél tovább maradsz ilyen helyzetben, annál tovább fogod szarul érezni magad.

A második pedig az elkötelezettség és az egyéni fókusz.

A férfias energia látni akarja a dolgokat az elejétől a végéig. Ha erre nem kap lehetőséget, akkor alszik. Miután a felesleges szar kiürült az életedből, fontos, hogy egyszerre csak egy dologgal foglalkozz. 

Például, ha az egyik vállalkozásod beindult és jól működik, akkor már összpontosíthatsz a másikra. Mindaddig, amíg a megfelelő rendszerek vagy emberek a helyükön vannak, az első vállalkozásod fenntartásához és működéséhez.

Ha pedig egyik kapcsolatból a másikba ugrassz, nézd meg, hogy miért csinálod. Mit akarsz elkerülni az ilyen felszínes kapcsolatokkal? Milyen mintákat követsz? 

Első lépésként fogj egy lapot és írd fel hogy mire pazarlod az időd (és ezáltal az életedet is). Ez lehet a munkád, vagy a társkereső alkalmazások vagy a tévé vagy a közösségi média görgetése vagy a hírek kényszeres olvasása.

A felszínen szeretjük tagadni, hogy egyáltalán vesztegetjük-e az időnket. Ez kényelmessé tesz minket. De ha foglalkozol a kérdéssel találni fogsz olyas valamiket, amelyek haszontalanok és mérgezőek számodra. Ezeken kell változtatnod!

3. A férfiak az értelem helyett a pénzt hajszolják

Társadalmunkban a fiatal fiúk gyorsan megtanulják, hogy az élet egyik fő pontja az, hogy folyamatosan növeljék a bankszámlájukon lévő pénz összegét.

A mélyen kondicionált üzenet így szól : többet keresni + többet költeni + mindenből többet = többnek lenni.

A pénz az élet értelmévé válik. Nem baj, ha milliomos akarsz lenni. A pénz hihetetlen erőforrás a nagyobb kezdeményezések támogatásához.

De ha lélektelen módon milliomossá válasz, az mélyen kasztrál téged. Olyan üressé és felszínessé válsz, mint a cél, amit kergetsz. Mert a cselekedeteit és a látásmódod eredendően elszakad másoktól és a világtól. 

A férfias esszencia olyan, mint egy égő tűz. Melegséggel és energiával tölt fel téged és az életedet. A lélektelen élet viszont eloltja a tüzet.

Ahhoz, hogy egy férfi egészséges férfias esszenciát építsen fel, olyan dolgokat kell tennie, amelyek mély összhangban vannak önmagával és az életének minden területével.

Olyan ez, mint ahogy egy erdő működik. Minden össze van kapcsolva. És ez mind szimbiotikus. Gyarapodik és meghal, együtt, egyként.

Elsőre úgy tűnhet, hogy bizonyos munkák és a fizetésed összhangban vannak. Úgy érezheted, hogy ez az, amit szeretnél, az akkori értékeid alapján. De sok kezdeti vágyunk sekélyesen gyökerezik az egóban és a siker kapitalista definíciója támogatja is.

Nem baj, ha a fiatalabb férfiak néhány évig a pénzre összpontosítanak. A stabil alapok és az alapvető szükségleteik kielégítése nagyobb mozgásteret biztosít számukra, hogy nagyobb kérdéseket tegyenek fel, felfedezzék magukat és újratervezzék az életüket, hogy megtalálják a módját, hogy a jelentést helyezzék előtérbe és továbbra is megéljenek.

De sok férfi nem tartja ezt a szándékot, vagy soha nem változtat ezen. Életerejüket arra fordítják, hogy újabb számjegyet adjanak nettó vagyonukhoz. Ami tragikusan inspiráló és brutálisan üres.

Ha először a pénzzel vezetsz, ahelyett, hogy értelmet adnál, akkor olyan döntések hordáit kell hoznod, amelyek nem feddhetetlenek a mélyebb éneddel. Minél tovább haladsz, annál elidegenedettebbé és távolibbá válasz magadtól és a férfiasságodtól. 

Mert a mélyebb éned nem elszigetelt és materialista. A mélyebb éned létfontosságú kapcsolatban áll mindenkivel és mindennel. Belső értékei vannak, amelyek túlmutatnak a fizikai dolgokon. 

Vess egy alapos pillantást arra, hogyan éled az életed. Mi motivál? Min dolgozol? Mik a céljaid? 

Ha a válaszaid a fizetéseden alapulnak, vagy olyan dolgokon, mint az autók, a lakások, a vagyon, akkor biztos lehetsz benne, hogy a pénz az első.

Ha a válaszaidnak olyan dolgokhoz van köze, mint a kreativitás, az igazság, a szeretet, a szolgálat, a szabadság, a kapcsolat, az önkifejezés, az oktatás vagy a megvilágosodás, akkor biztos lehetsz benne, hogy az értelem vezérel.

Ha az első táborban találod magad, folytasd a válaszok megtalálását. Amikor minden világi vágyad kimeríted, elkezded felvenni a kapcsolatot a mélyebb motivációval. Azokkal a dolgokkal, amelyeket a benne rejlő örömért teszel. Jobban megérted, hogy ki vagy az élet társadalmi játékán (karriercímke, adósság, ruhatár, profilkép) túl. 

Emberi lényként kapcsolatba lépsz egyedi eszenciáddal. Amikor pedig elkezded ezzel összhangban élni az életed, amikor mindezt tiszteled, véded és kifejezed, olyan érzés lesz, mintha a golyóid gránitból készültek volna. A tábortűz helyett, pedig egy önfenntartó csillag ég benned, amelyet soha nem lehet eloltani.

Életerős, büszke, mélyen élő emberként járod a világot, akinek a golyói szilárdan rögzítve vannak és félelem nélkül, biztos, hogy a jóra használod.

A legmélyebb vágyam, hogy minden férfi felismerje ezt a lehetőséget és elkezdjen úgy élni, hogy mindezt valóra váltsa. Azáltal, hogy visszaszerzik eltékozolt férfias erejüket és arra fókuszálnak, ami az életükben ténylegesen fontos.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása