A "Mire vágyik a nő?" hazugságok hatása a férfiakra

2023. február 06. 07:30 - Life Advisor

ferfiaknak_hazugsag_a_nokrol.jpgAzok a srácok, akik folyamatosan panaszkodnak, hogy a nők domináns férfiakat akarnak, six-packel a hason és milliós jövedelemmel, emlékeztetnek azokra az emberekre, akik folyamatosan kifogásokat találnak arra, hogy nem végzik el azt a munkát, ami előre vinné őket az életben. "Ma nem tudok kocogni, mert hideg van." "Ma nem tudok kocogni, mert meleg van." "Ma nem tudok kocogni, mert felhős az ég, holnaptól meg esni fog." stb. Pontosan az alábbi mondatot hallottam egy barátomtól : "Tudom, miért nem tudok nőket szerezni. Azért mert nem vagyok hajlandó seggfej lenni, mint más férfiak és nyilvánvalóan ezt akarják a nők."

Ez a feltevés borzalmas. Frusztráló. Szomorú. És nem igaz!

Mind a nőket, mind a férfiakat magányosan hagyja, egyre távolabb és távolabb kerülve az egészséges és kielégítő kapcsolatoktól, amelyekre vágynak. Ami pedig még rosszabb, hogy ez nem az ő hibájuk. 

Az, ahogy néhány "randi guru" és különböző önjelölt alfa hím eladja a "művészetét" a férfiaknak, ugyanúgy manipulálja a férfiakat, mint ahogy a szépségipar manipulálja a nőket, hogy folyamatosan elégedetlenek legyenek magukkal.

"A férfiak szeretik a nagy melleket. Nagy melled van? Nem? Nem vagy elég jó."

"A nők szeretik a magas férfiakat. Te is az vagy? Nem? Nem vagy elég jó."

Ez nem azt jelenti, hogy a férfiak nem szeretik a nagy melleket, vagy hogy a nők nem szeretik a magas férfiakat. De sem a mellméret, sem a férfi mérete nem létfontosságú ahhoz, hogy talál-e partnert vagy sem.

Ez egy preferencia, nem pedig valami kötelező dolog.

Ha a nők csak 190+-os pasikba, a férfiak pedig csak a nagy mellekbe lennének szerelmesek, akkor mégis hogy lehet, hogy a 165 cm magas férfi és a kis mellű nő összeházasodnak, gyereket nevelnek és közös életük van?

Biztosan készpénznek kell vennünk - nőknek és férfiaknak egyaránt - ezeket a "tanácsokat"? Sajnálatos módon azokat a "tanácsadók, guruk", akik ilyen tanácsokkal árasztják el az embereket, a pénzed megszerzésén kívül semmi nem érdekli, pláne nem a te sikered. Természetesen mindig vannak kivételek.

Ha olyan férfi vagy, aki nővel akar lenni, kérdezd meg a női barátaidat, mit akarnak a nők.

És ha olyan nő vagy, aki férfival akar lenni, kérdezd meg a férfi barátaidat, mit akarnak a férfiak.

A barátaidnak (remélhetőleg) nincs mit eladniuk és rád sózniuk és valóban jobban tudják, mint az ellenkező nem, hogy mit akar a saját nemük. Annak ellenére, amit a "guruk" mondanak, mind a nők, mind pedig a férfiak tudják, hogy mit akarnak egy partnerben.

Nem, a nők nem hazudnak arról, hogy szeretik a bunkókat. A nők nagyon nem szeretik a bunkókat. Ne próbáld meg bizonyítani az ellenkezőjét, mert csak annyit teszel, hogy hozzáadod a saját kognitív disszonanciádat.

De amikor hallasz egy állítást, egy hiedelmet, amelyet keményen és minden oldalról (rádió, tv, közösségi média, tanfolyamok, könyvek, guruk) a fejedbe fúrtak, elkezdesz bennünk hinni, függetlenül attól, hogy mi az igazság.

Az az elképzelés, hogy minden a pénzről vagy a pénisz méretéről vagy a magasságról és a six pack-ről szól, mind arra szolgál, hogy a férfiakat egy mély gödörben tartsák.

Valljuk be, a legtöbb férfinak nincs hatalmas pénisze, nem extra magas és soha nem lesz milliárdos, sem hat kocka a hasán. 

A legtöbb férfi minden szempontból átlagos, mert így működnek az átlagok. Az átlagok a legtöbb emberből állnak.

Csakúgy, mint a nők nagy többsége, ők sem lesznek soha vékonyak, hatalmas mellekkel. Nem hiszel benne, ugye?

Ezek a hiedelmek folyamatosan arra kényszerítik az embereket, hogy nyomorultnak és dühösnek érezzék magukat, sőt szükségét érezzék arra, hogy ezen negatív érzéseket megfékezzék. Hogyan?

Olyan termékek megvásárlásával, amelyekre nincs igazán szükségük. Olyan termékek, amelyek valójában nem is működnek. Vannak helyzetek, amelyek nem érthetők el azonnal (gondoljunk a gazdagságra) mások pedig kívül esnek az ellenőrzésünkön (gondoljunk a magasságunkra). 

Nincs annál frusztrálóbb, mint egy olyan helyzet, amelyre nincs ráhatásod.

És ami még rosszabb, ha valaki folyamatosan azt mondja neked, hogy ez az egyetlen út, akkor végül elhiszed és végül csak azért veszed meg a terméket, mert azt az illúziót kelti, hogy oda visz, ahova el akarsz jutni.

Hadd fogalmazzak nagyon világosan : a kinézet, a pénz, az óriási pénisz - igen, jó,ha van. De ezek nem kötelezőek. Soha nem volt és soha nem is lesz!

Végül, miután újra és újra kipróbálják a terméket és nagyon kevés sikert aratnak vele, a férfiakat megverik, hogy elhiggyék, hogy nem a termék rossz, hanem hogy ők maguk a hibásak/rosszak.

Elkezdik gyűlölni magukat, mert nem elég magasak vagy elég gazdagok ahhoz, hogy nőt szerezzenek és elkezdik gyűlölni a nőket is, mert olyas valakire vágynak, akik ők nem lehetnek. Neheztelővé, erőszakossá és nőgyűlölővé válnak.

Ekkor persze a nők is elkezdik gyűlölni őket és bezárul a kör, ami azt eredményezi, hogy senki sem lesz boldog.

A férfiaknak meg kell érteniük, hogy nem kell, hogy Chris Hemsworth-ök legyenek és a naplementében lovagoljanak. A legtöbb nő valószínűleg igent mondana erre, de semmi másért, mint egy forró romantikáért vagy egy nedves fantáziáért. 

A Chris Hemsworth "figurák" nem a te konkurenciáid. A saját elméd versenyez veled.

A mindennapi nők mindennapi férfiakat akarnak. Biztonságban akarják érezni magukat, szeretve, dédelgetve és elfogadva magukat annak, akik valójában. 

Ők csak emberek. Bánj velük kedvesen és bánj magaddal ugyanúgy.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása