Kemény igazság azokról, akik "unalmas" kapcsolatban maradnak

2023. január 23. 07:30 - Life Advisor

unalmas_kapcsolat_1.jpgEgy nemrégiben megjelent kutatás a tartós párkapcsolatokról azt mutatja, hogy "nem elég egyszerűen azt akarni, hogy a kapcsolat folytatódjon". Mindkét félnek időnként extra erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy fenntartsa és megőrizze a kapcsolat egészségét. Ha megkérdeznénk 10 párt, hogy miért vannak együtt, mindegyikük más választ adna. Vannak, akik azzal érvelnek, hogy a párjuk a lelki társuk és semmiképpen sem tudják elképzelni, hogy nélkülük éljenek, szeretik azt gondolni tehát, hogy ennek így kell lennie. Szerezz egy jó munkát, keress társat és építsetek egy közös életet. Unalmasan hangzik, igaz? Az emberek mégis ezt csinálják. 

Beszéljünk tehát azokról, akik "unalmas" kapcsolatban maradnak.

Azért maradnak, mert úgy gondolják, hogy nem találnak jobbat annál, mint akivel most együtt vannak, ezért ha rossz is, legalább van valaki mellettük

Tudom, hogy sok embernek ez az érvelése az unalmas kapcsolat mellett. A randizás manapság nehéz és az emberek belefáradtak abba, hogy szerencsét próbáljanak a társkeresés világában.

Tehát abban a pillanatban, amikor találkoznak valakivel, le is akarnak horgonyozni.

10 évvel később, miközben megkérdőjelezik a kapcsolatukban maradni vagy sem döntésüket, meggyőzik magukat arról, hogy "ez a kapcsolat jó, hiszen soha nem találok jobbat."

Így végül kevesebbel is beérik annál, mint amit valójában megérdemelnek. Túl sok kompromisszumot kötnek és nem elégítik ki az igényeiket.

Hányszor láttad már, hogy a régóta együtt lévő párok féltékenyek az egyedülállókra? Én már túl sokszor. Ez azért van, mert rossz okuk van arra, hogy a kapcsolatban maradjanak. Nincs őszinte szándékok, hogy a partnerükkel legyenek.

Félnek egyedül lenni

Szakítás után teljesen padlóra kerülünk. Ez azért van, mert a legtöbb kapcsolatot úgy kezdjük, hogy azt hisszük, ketten jobb, mint egyedül. Félünk egyedül lenni.

Emiatt sokan rengeteg negatív dolgot tűrnek el a kapcsolatukban, mert nem gondolják, hogy egyedül túlélhetik.

Vannak, akik átkozottul félnek az egyedülléttől. Ez arra készteti őket, hogy rossz döntéseket hozzanak. A leggyakoribb az, hogy olyan kapcsolatban vannak, amelyben nem biztosak.

Idővel már nem látják ezt problémának. A problémájuk az lenne, hogy egyedülállóak, nem pedig, hogy jelenleg rossz kapcsolatban élik a mindennapokat.

Még csak valódi barátságot sem építenek ki a párjukkal, mert ez nem érdekli őket. Aki szenvedni fog ettől, az a párjuk.

Nem számít, mennyi ideig maradnak együtt, párjuk soha nem fogja megkapni, amire vágyik : 

  • Az igényt, hogy őszintén szeressék őket
  • Az igényt, hogy akarják és értékeljék őket
  • Az igényt, hogy a kapcsolat folytatódjon

Azok, akik csak azért maradnak kapcsolatban, mert nem akarnak egyedülállónak lenni, soha nem lesznek képesek boldoggá tenni a párjukat.

Szeretik a párjukat, mint embert

A fenti okfejtegetésekkel még ne veszítsük el a reményt.

Vannak párok, akik azért maradnak ilyen "unalmas" hosszú távú kapcsolatokban, mert valóban szeretik a partnerüket, mint embert. 

Nem foglalkoznak túl sokat azzal, hogy "mi van benne számomra?". Még akkor is, ha néhány év múlva unalmassá válik, mindent megtesznek, hogy szórakoztatóvá tegyék a helyzetet. 

Ez azt jelenti, hogy beletették a unkát. Új tevékenységeket keresnek együtt, amelyeket kipróbálhatnak. Nem ülnek és várják, hogy a dolgok megváltozzanak.

Arra is rájönnek, hogy az élet nem csak a szórakozásról szól. Van, amikor kevésbé lesz unalmas, de van, amikor csak hagyják, hogy legyen valami.

Az életben viszont semmi sem állandó.

Nem várhatjuk el, hogy a pillangók a gyomrunkban megmaradjanak, de számukra ez nem jelenti azt, hogy tovább kellene lépniük vagy találni valaki mást.

Megbékélnek azzal, hogy nem kell keményen próbálkozniuk, hogy állandóan szerelmesek maradjanak. Ezért renden van az is, ha nem együtt töltik az idejüket a párjukkal. 

A legegészségesebb kapcsolatok, amelyeket ismertem, nem azok voltak, akik állandóan őrült szerelemben voltak. Ők azok, akik erőltetés nélkül értékelik egymás társaságát.

Jól érzik magukat a saját társaságukban, mégis tudják, hogyan térjenek vissza utána a párjukhoz. Így tudod, hogy a kapcsolat sokáig fog tartani.

Milyen érzés valójában egy "unalmas" hosszú távú kapcsolatban lenni?

Ha azt mondom, hogy olyan érzés, mintha a paradicsomban élnél, akkor valószínűleg soha többé nem olvasod az oldalam. Mert ez egy jó nagy hazugság.

Biztosan unalmasnak tűnik, ezért a helyes szándék az egyetlen dolog, ami segít abban, hogy jól érezd magad.

Az a tény, hogy ő a legjobb barátom, szórakoztatóbbá teszi a kapcsolatot. Az emberek azt mondják neked, hogy örökké szerelmes leszel, ha a megfelelő emberrel vagy, de ez messze van az igazságtól.

Vannak napok, amikor úgy érzed, hogy elakadtál és az egyedüllét gondolata jobbnak tűnik. 

Éppen ezért, ha nem szereted a párod a kapcsolaton kívül, akkor nehéz lesz fenntartani. 

Mindannyiunknak különböző személyisége van attól függően, hogy milyen szerepet játszunk.

Fontos tehát tudni, hogyan kell váltani (akár párunk, akár a legjobb barátunk).

Számos gyakorlati tippet is megtehetsz, hogy a kapcsolat szórakoztató maradjon, annak ellenére, hogy hány éve vagytok már együtt. De mindez egy dologra vezethető vissza : valóban szeretnéd az életed hátralévő részét ezzel a személlyel tölteni? 

Mert ha nem, akkor van néhány házi feladatod.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása