Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kudarcra van ítélve a kapcsolatom a korkülönbség miatt?

2023. január 19. 07:30 - Life Advisor

korkulonbseg_problem.jpg"Alig 6 hónappal ezelőtt találkoztam (M,30) egy nővel (G,38) egy buliban. Kicsit részeg voltam, ráadásul nem sokkal előtte szakítottam a barátnőmmel. Még aznap este hazamentünk, szexeltünk és késő estig beszélgettünk. A kémia nagyon erős volt és még ma is az. Azt hittem, hogy fiatalabb (biztos fiatalnak nézett ki), de mielőtt elment elárulta a korát. Nem tudtam, mi fog történni kettőnk között később, így nem érdekelt. Az első hónapokban a kapcsolat nagyon gyorsan és könnyen fejlődött. Tisztában voltam vele, hogy nem érdekelnek a "formális" kapcsolatok, például a "barátnő", a házasság és így tovább. Ennek ellenére hiányzott az igazi szeretet, tisztelet és őszinteség. Teljesen rendben volt minden, de körülbelül két hónap múlva több időt töltöttünk egymással. Ez is rendben volt és legszívesebben örökké így maradtam volna vele. De ahogy telt az idő és nőtt a szerelem, "rájött" (hála nekem és a kapcsolatnak, legalábbis ezt mondja), hogy házasságot, családot stb. akar. Azt mondtam neki, hogy igen én is, csak nem most. 

Ugorjunk néhány héttel ezelőttre : elment egy 4 hónapos utazásra egy távoli országba. Amikor utoljára találkoztunk azt mondta, amikor visszajön, nem akar egyedül élni és nincs sok ideje már, ha anya akar lenni. Semmilyen módon nem fog rám nyomást gyakorolni, de nagyon nehéz lenne neki továbbra is velem lennie, mivel nem vagyunk "ugyanazon az oldalon" a család, házasság, gyerek kérdésekben. 

Tehát alapvetően szakított velem.

Tudom, hogy soha nem volt senki mással, csak velem. Szeret engem és én is őt. Jól megvagyunk és nagyon vonzódom hozzá. 

Bár elégedett vagyok az életemmel, úgy érzem, hogy dolgoznom kell néhány személyes kérdésen és még több élettapasztalattal kell rendelkeznem, mielőtt teljes mértékben elkötelezném magam egy család mellett.

Sok félelem van bennem és a korkülönbség nagy kérdés a fejemben, mivel utálnám, hogy mondjuk 10 év múlva már nem vonzódom hozzá és fiatalabb lányokat keresnék. Későn érő típus voltam, nem találkoztam "sok" nővel és néha úgy érzem, hogy "lemaradok" valamiről. 

Tudsz segíteni? Mihez kellene kezdenem? Perspektívára van szükségem. 

Kedves M!

Nos, nem fogok hazudni, valószínűleg ez az első korkülönbség kérdés, amely egy (kissé) idősebb nőt érint, ahelyett, hogy egy idősebb férfi próbálna becserkészni egy jóval fiatalabb nőt. 

De - mint olyan gyakran az emberek - te is rossz kérdéseket teszel fel. Különösen azért, mert ez valójában nem korkülönbség probléma nálad, hanem tapasztalati. Pontosabban, nincs ilyen tapasztalatod és ez kiborít téged. 

Először is szedjünk ki most azonnal egy negatív gondolatot a fejedből, rendben? Későn érőnek lenni nem igazán probléma. Ez csak a te fejedben létezik problémaként.

Valahányszor idősebb vagy későn érő férfiakkal beszélek, az egyik dolog, ami meglehetősen következetes, az a "kimaradástól" való félelem. Sokan félnek, hogy nem lesz idejük csajozni, rengeteget szexelni, elmaradnak az egy éjszakás kalandok stb. 

Rengeteg férfi meggyőződése, hogy egyszer csak majd "kiöregszik" abból az időszakból, amikor a szexuális élete igazán aktív. A legtöbb esetben sokan már 30-35 éves korukra azt mondják, hogy az aktív szexuális élet véget ért és meg kell állapodniuk. A nőkkel kapcsolatban pedig abban a hitben élnek, hogy a nők is legkésőbb 30 éves korukra "elveszítik a pezsgést és a szexuális vágyat"  utána már csak azzal az egy férfivel szexelnének, akikkel házasságot, gyereket, családot terveznek. Ergo léteznek ezek az "időablakok" az életkorokkal. Legalábbis sok pasi fejében.

Az igazság viszont, hogy ez nagyjából szexista baromság. Bár igen, a nők számára egyre nagyobb kihívást jelent a gyerekvállalás, ahogy öregszenek, az az elképzelés, hogy van egy "időablak" a szexuális kalandokra vagy az alvásra vagy bármi másra az életben, valótlan. Azok az emberek, akik hisznek ebben, általában vagy nem rendelkeznek elegendő párkapcsolati tapasztalattal vagy aktívan nem szeretik a nőket. Mindkét esetben ez a hit inkább a nőkről és a női szexualitásról alkotott hangulaton és retrográd elképzeléseken alapul.

Igaz, hogy minél idősebb leszel, annál valószínűbb, hogy olyan nőket találsz, akik férjhez akarnak menni vagy gyerekeik vannak? Igen, különösen azért, mert az emberek hosszabb ideig várnak a házasságra és a családalapításra. Ez azt is jelenti, hogy minden nő aktívan keresi a házasságot vagy az apapotenciállal rendelkező férfiakat? Dehogy is!

Valójában az egyik dolog, amit meg fogsz tanulni, az az, hogy ahogy a nők öregszenek, hajlamosak jobban érezni magukat, magabiztosabbak a szexualitásukban és - ami fontos - hajlandóbbak arra, hogy azt folytassák, amit valójában akarnak, ahelyett, amit "akarniuk kellene". 

Néha ez azt is jelenti, hogy igen, le akarnak telepedni és gyereket akarnak szülni. És mások? Mások teljesen elfogadják, hogy nem így lesz és teljesen más dolgokat akarnak, beleértve, hogy olyan szexuális életük legyen, ami még 20-as éveikben sem volt. Amikor fiatalabbak voltak, más prioritásaik voltak, más kötelezettségeik voltak, és gyakran jobban aggódtak amiatt, hogy mit "kellene" tenniük. De ahogy öregszenek és magabiztosabbak lesznek, kezd elegük lenni a társadalomtól rájuk rakott elvárásokból. 

De mi a helyzet veled?

30 éves vagy és attól tartasz, hogy "lemaradsz" ha úgy döntesz, hogy elkötelezed magad a talán ex / talán nem barátnőd mellett. Íme az igazság : tényleg lemaradsz. Ezt jelenti az elkötelezettség : elkötelezed magad amellett, hogy életet építesz azzal a személlyel és (feltehetően) szexelsz vele. Kimaradsz a nem monogámia etikai formáival kapcsolatban is, de ez lesz. Függetlenül attól, hogy kivel és mikor randizol. 

Ha úgy döntesz, hogy kapcsolatba lépsz valakivel, az végső soron olyan döntés, amely azt mondja, hogy lemaradsz a másokkal való kapcsolatokról. Mindig kompromisszumokat fogsz kötni, amikor letelepedsz valakivel, mert nincs letelepedés anélkül, hogy megelégednél vele. Senki nem kap meg mindent, amit csak akar egy kapcsolatban. Amit csinálsz, ha jól csinálod a dolgokat, az az, hogy olyan kapcsolatot választasz valakivel, ahol amit kapsz, az annyira rohadt jó, hogy rendben vagy azzal, amit cserébe fel kell adnod.

Igen, lehet, hogy nem tudsz tovább randizgatni és összejönni minden attraktív nővel, akit meglátsz egy szórakozóhelyen vagy interneten, klubban, eseményen stb, de annyi fantasztikus dolgot kapsz a partneredtől, hogy ez teljesen elfogadható ár lesz számodra. Különösen azért, mert senki mástól nem kapod meg azt, amit a párodtól.

Nos, oké, tehát ez azt jelenti, hogy a válasz az, hogy gyerünk, szexelj össze-vissza, nehogy lemaradj valamiről és hogy minél több tapasztalatot szerezz X-el, Y-al és Z-vel? 

Nem. Nem. Nem. Mert itt van egy másik igazság : az a gondolat,hogy lemaradsz valamiről és ezért ki kell ebből hoznod a legtöbbet, utána majd megállapodhatsz és letelepedhetsz, nem működik. Nincs mit "kihozni" ezekből.

Mindig vonzódni fogsz más emberekhez, kortól vagy kapcsolattól függetlenül és azok az emberek is, akikkel randizol vagy elkötelezed magad. Ez nem múlik el ; lehet, hogy a kapcsolat kezdetén szunnyad, de be van építve az emberekbe. A monogámia csak azt jelenti, hogy megígéred, hogy nem szexelsz mással, nem pedig azt, hogy nem akarsz szexelni mással. 

És íme egy harmadik igazság : mindenki, akivel randizol, öregszik.

Az idő bolondot csinál mindannyiunkból és a gravitáció és az entrópia mindig győz. Megpróbálhatod elkerülni ezt azzal, hogy szakítasz a nőkkel, ha elérnek egy bizonyos kort, de őszintén, így nem sok ember tud élni. Tehát, ha úgy döntesz, hogy megállapodsz és csak egy ember mellett kötelezed el magad, akkor látni fogod, hogy öregszik. A bőrük megereszkedik, a mellük lecsúszik, a fenekük nem lesz olyan hetyke, mint régen. De észre fogod venni? Egyáltalán érdekelni fog?

Ez sok mindentől függ. Először is : valakivel megöregedni lassú folyamat és ezek az idő múlásával bekövetkező változások. Idővel ezek olyan dolgok, amelyek megtörténnek, de ahogy megtörténnek, csak beépülnek az elképzelésünkbe. Olyan, mintha ránéznél egy régi képre magadról és megdöbbennél, hogy milyen fiatal voltál. Egészen addig nem is gondolsz erre, amíg nem látod a kép és a jelen közötti kontrasztot. De ha szeretsz valaki, akkor látod azt a személyt is, akibe az elején beleszerettél, függetlenül attól, hogy mi történik a bőrével, hajával, mert a szerelem lehet fizikai, de érzelmi és mentális is. 

Végezetül pedig nem tudhatod, hogy ez a kapcsolatod lesz-e az utolsó. Senki sem tudja. Minden kapcsolat véget ér, kivéve azt, amelyik nem és fogalmad sincs milyen lesz vagy hogyan fog végződni. Néha véget ér, mert a kapcsolat kifutott. Néha azért ér véget, mert valaki elrontotta, vagy mert nem voltál kompatibilis hosszú távon. Vagy vége lehet, mert egy egyikőtöket elütött egy busz. Jelenleg fogalmad sincs, mi lesz. Csak biztos akarsz lenni abban, hogyha elkötelezed magad valaki mellett, az megéri.

Ezért azt mondanám, hogyha nem vagy biztos benne, hogy készen állsz a házasságra és a családra, akkor engedd el ezt a kapcsolatot. Biztos vagyok benne, hogy kevesebb mérgezőbb dolog létezik egy kapcsolatra nézve, mint az, amikor valaki olyan elkötelezettséget vállal, amelyet valójában nem akar. Egy dolog megkérdőjelezni, hogy készen állsz-e a gyerekvállalásra és érzelmileg vagy anyagilag vagy-e már olyan szinten, hogy erre készen legyél és teljesen már, hogy egyáltalán ez-e, amit akarsz.

A másik, hogy családot alapítanál csak azért, mert valaki más ezt akarja? A hölgy már határozottan kijelentette, hogy házasságot és gyerekeket akar rövid időn belül. És te, akarod? Nem vagy benne biztos. Ha ez a helyzet, akkor jobban jársz, ha hagyod, hogy ez a kapcsolat véget érjen. Jobb lesz neked és neki is. Nem kell lemondanod semmiről, nem fogsz rettegni, hogy "lemaradsz", mindketten elengeditek egymást azért, hogy ne legyetek egymás korlátai és találkozzatok azzal az emberrel, aki megfelel számotokra.

Ha tudod, hogy egyelőre csak randizgatni akarsz - és hidd el, nem ítélkezem - akkor légy őszinte magaddal. Ha jobban aggódsz amiatt, hogy nincs még "elég" tapasztalatod, gondolkozz el azon, hogy mit jelent az elég és miért is akarod ezt. Mert néha azt gondolod, hogy azért akarod, amit mondtak neked és kvázi ezt kell akarnod? Ismerd meg magad és légy tisztában azzal, hogy mit és miért akarsz, mielőtt döntesz. 

Bármilyen döntés is szülessen meg, győződj meg róla, hogy megéri! 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása