A továbblépés legfontosabb jelei

2023. január 13. 07:30 - Life Advisor

tovabblepes_jelei.jpgNincs állandóan a fejedben. A valakihez való kötődés egyértelmű jele (vagy ha a végletekig visszük, akkor megszállottság), ha felemészt téged mentálisan. De amikor túl vagy valakin, abbahagyod a róla való gondolkodást, csak alkalmanként jut eszedbe. Amikor jelentős időt, mondjuk hetek vagy hónapok telnek el, mielőtt gondolsz rá (és ez is azért történik, mert valami emlékeztetett rá, nem pedig azért, mert végig a fejedben volt) akkor ez nyilvánvaló jele annak, hogy továbbléptél. 

Nem vele képzeled a jövőd

Tegyük fel randiztál egy sráccal vagy lánnyal, akihez mélyen vonzódtál, de a szakításotok után eljött az a pont, amikor az illető már nem számított neked. Ha már nem vele képzeled el a jövőd, tudhatod, hogy túl vagy rajta. Sőt, ilyenkor már az intimitás gondolata sem tűnik vonzónak. Nem akarod megcsókolni, nem akarsz vele együtt lenni.

Semlegessé válsz a létezésükkel szemben

Ha még mindig dühös vagy ideges vagy az exed miatt, akkor nem vagy túl rajta! Akkor fogod tudni, hogy tovább léptél, ha a negatív érzelmek már nem állnak fenn és minden jót kívánsz nekik, ahogy az másoknak is kívánnád általában.

Nem témája a beszélgetéseidnek

Amikor valóban túl vagy valakin, már nem hozod fel őt a beszélgetéseidben, ugyanis ebben már nem látsz értéket. Elégedettnek érzed magad azzal, ahogy most az életed éled és a róluk való beszélgetés idő- és energiapazarlásnak tűnik. Ha még mindig arról beszélsz, hogy mit tett, vagy milyen szörnyű volt a kapcsolat, az annak a jele, hogy még nem léptél tovább. 

Már nem érdekel az életük

Egy másik jele annak, hogy túl vagy az exeden, az, hogy már nem érdekel, mi történik az életében. Korábban órákat töltöttél azzal, hogy üldözd őket a közösségi médiában és azon tűnődtél, miért is szakítottatok. Többé már nem. Szabadon szórakozhat és bármit megtehet, amit csak akar, téged már nem érdekel.

Nem utálod, de nem is hoz már lázba. Egykor az életed része volt és mindketten sokat tanultatok egymástól. Csak akkor tűnik ésszerűnek, ha nem létezőként kezeled őt, ha egy fejezet tényleg lezárult már az életedben.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása