4 elvárás, amely tönkreteheti a kapcsolatod

2023. január 11. 07:30 - Life Advisor

kapcsolati_elvarasok.pngMinden kapcsolatban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk egymás elvárásaival a kapcsolat fenntartása érdekében. A probléma általában akkor merül fel, amikor ezek az elvárások nem felelnek meg a valóságnak és olyan szakadékot hagyunk magunk után, amely végül haraghoz és gyűlölethez vezethet. Érdemes vigyázni a párkapcsolatokban az elvárások kiegyensúlyozatlanságának jeleire, hogy elkerüld az ilyen helyzetet. 

A gyűlölet korai figyelmeztető jeleinek felismerésével és szükség szerinti javításával a párok segíthetnek abban, hogy elvárásaik összhangban legyenek kapcsolatuk valóságával. Ennek eredményeként ez a poszt néhány olyan elvárásra összpontosít, amelyek gyorsan tönkretehetik a szilárd kapcsolatot.

1. A párod örökké boldoggá tesz

Soha senki nem képes következetesen boldoggá tenni valaki mást. Egyszerűen fogalmazva ez nem kivitelezhető. Ha számítasz arra, hogy a párod mindig boldoggá tesz, csalódni fogsz. Ehelyett fordítsd a figyelmedet arra, hogy felfedezd a boldogságot önmagadban és légy hálás azokért az időkért, amikor a párod örömöt okoz neked.

2. A párod mindig melletted fog állni

Normális, ha időnként nem értesz egyet a pároddal. Ez azt mutatja, hogy megvan az önbizalmad ahhoz, hogy elmondd a véleményedet és kiállj azért, amiben hiszel. Elvárni a párodtól, hogy mindig egyetértsen veled, nemcsak irreális, de elnyomó érzés is lehet.

3. A kapcsolatotok mindig ideális lesz

Egyetlen kapcsolat sem hibátlan. Mindig lesznek csúcs- és mélypontok. Ha folyamatosan elvárod, hogy a kapcsolat tökéletes legyen, akkor nagyobb valószínűséggel érzed úgy, hogy cserbenhagytak téged. Lesznek boldog és szomorú pillanatok, de a kapcsolatod mindaddig rendben lesz, amíg te és a párod együtt át tudjátok vészelni a nehezebb időszakokat. Próbálj a kapcsolatod jó aspektusaira összpontosítani, miközben párként dolgoztok együtt a nehézségek megoldásán.

4. A párod mindig ott lesz neked

Az emberek egyik leggyakoribb és legkárosabb elvárása az a meggyőződés, hogy a párjuk mindig elérhető lesz számukra. 

Egészségtelen és irreális elvárni a párodtól, hogy mindent eldobjon és ott legyen melletted, amikor csak szükséged van rá, legyen szó egy romantikus éjszakáról vagy vészhelyzetről. Annak a ténynek köszönhetően, hogy mindannyiunknak vannak kötelezettségei a romantikus kapcsolatainkon kívül, elengedhetetlen, hogy tiszteletben tartsd a párod idejét és saját terét.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása