A mérgező barátok jelei

2023. január 09. 07:30 - Life Advisor

mergezo_baratok.jpgEgy igaz barátot őszintén érdekli, hogy mi zajlik az életedben, így ha megkérdezi, hogy vagy, biztosan meg is hallgat, támogatást mutat, törődik veled és jobban meg akar ismerni. Remélhetőleg te is ugyanennyi támogatást és törődést mutatsz az irányába. Szóval gondolj csak bele : mekkora érdeklődést mutat a barátod az élted iránt? Megkérdezi tőled, hogy milyen volt a napod? Ha igen, látod rajta az az érdeklődést, figyelmet, ami azt mutatja, hogy alig várja, hogy legközelebb is beszélhessen veled? Ha nem, akkor elképzelhető, hogy egy mérgező barátról van szó, hiszen a mérgező barátok első jele az, hogy kiszorulnak az életedből. 

Folyamatosan kritizál

Ne feledd, hogy a barátaid nem lehetnek a legnagyobb kritikusaid. Ők legyenek a legnagyobb rajongóid, mert a kritikus barát, mérgező barát. Az igaz barátok építő kritikát nyújthatnak, mert a legjobbat akarják neked, mindezt viszont kedves és tiszteletreméltó módon fogják csinálni. Ha a barátod mérgező, építő kritika helyett inkább megszégyenít téged.

Nem számíthatsz rá

Az igaz barátok ott vannak neked, különösen akkor, ha nehéz helyzeteken kell keresztül menned. Ha a barátaid folyamatosan csak a saját életükről panaszkodnak és a saját problémájukról beszélnek, figyelmen kívül hagyva téged, akkor valószínűleg nem igaz barátokról van szó. 

Amikor te osztanád meg a gondjaid, hirtelen félbeszakítanak azzal, hogy "Ó, mennem kell"? Esetleg nem is reagálnak semmit az általad elmesélt problémára? 

Mérgező barátokról van szó ebben az esetben, akik minden rossz energiájukat átadják neked azért, hogy ellopják a te pozitív energiáidat. 

Kamu bocsánatkérés

Ha a barátod nem tesz erőfeszítéseket a kapcsolatotokban, akkor valószínűleg nem igaz barát. Ha úgy kér bocsánatot, amikor téved, hogy az úgy hangzik, hogy "Sajnálom, hogy így érzel,de....", akkor nem vállalja a felelősséget azért, amit tett. Az igaz barátok ellenben mindig beismerik, ha tévedtek.

Haragtartás

A mérgező barátságok közös jellemzője, hogy egyik vagy mindkét fél megtartja a másik által elkövetett hibákat, hogy olyas valamit tegyenek, ami ismét felzaklatja őket vagy esetlegesen egy vita közben felhozzák az összes csalódást és negatív dolgot, amit valaha mondtál. Az érvek néha kicsúszhatnak a kezükből, de egy mérgező barát hajlamos csak akkor felhozni a negatív dolgokat, ha szembesül a hibáival. 

Az igaz barát őszinte, képes felelősséget vállalni a tetteiért, figyel rád és fontos vagy neki.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása