Hogyan hoz neked gazdagságot az utánzás?

2023. január 08. 07:30 - Life Advisor

siker_utanzas.pngNincs átverés vagy kattintásvadászat. Nem adok el neked semmit, valós tanácsokon kívül. A szegényeknek, a gyengéknek, a magányosoknak szól ez a poszt, a többiek továbbra is aludhatnak. 

Ismerd azt az érzést, hogy nincs

Arra gondoltam, hogy írok egy teljesen új pénzügyi útmutatót. De aztán felmerült bennem a gondolat, hogy ez nem lesz így jó, mert sokan nem fektetnek be semmibe. Többet akarok tenni azért, hogy segítsek másoknak, akik anyagilag rászorulnak.

Tudom, hogy nem ismerjük egymást. De megértem, milyen érzés túl kevésből élni és olyan dolgokra vágyni, amelyeket nem engedhetsz meg magadnak.

Érzem azt a turbulenciát, amit érezned kell, hogy családod van és nincs érzelmi támogatásod. Az ünnepek kemények, amikor nem vásárolhatsz ajándékot mindazoknak, akiket szeretsz. 

Kérlek ne légy olyan gyors, hogy megbántsd magad vagy a körülötted lévőket, mert időben megkapod, amire vágysz. Egy kicsit több türelem a siker kulcsa.

A vágyaink ölnek meg bennünket. Mindannyian a legjobbat akarjuk mindenből, drága ruhákat, autót, amelyet az emberek kétszer is megnéznek, egy gyönyörű otthont és az élet mindennapi kényelmét. Nem könnyű megszerezni és ezt tudjuk is. Nézzük azokat, akiknek van és csodálkozunk, hogyan csinálták.

Hogy kerültek oda? Vannak, akik azt az életet élik, amit mi szeretnénk. De türelmetlen oldalunk miatt úgy tűnik, hogy elérhetetlen számunkra. Ragaszkodunk ahhoz, hogy hogyan kapták meg, de nem tudjuk a választ.

Bárcsak a pénz leesne az égből az ölünkbe, ugye? 

Hogyan gazdagított meg embereket valaki más ötlete?

Amikor 1921-ben megalapították a White Castle amerikai hamburger étteremláncot, a sikerük a kicsi négyzet alakú hamburgereiknek köszönhették, amelyekből milliókat adtak el. 

Szerinted ők voltak az elsők, akik kifejlesztették a hamburgert? Vagy a McDonalds volt az? 

Gondolj csak bele hány hamburgerező van a világon és mindegyik egyetlen ember ötletét másolta. Az első hamburger Louis Lassen nevéhez kötődik, aki 1895-ben nyitotta meg éttermét és kezdte el elsőként árulni a hamburgert. 

Mindenki, aki olvasott a sikeréről, lemásolta az ötletét. Nézz csak meg, amikor legközelebb egy hamburgerbe harapsz. A hamburger nem változott, csak az összetevők.

Hogyan lehetsz sikeres?

Nem azt mondom, hogy nyiss hamburgerezőt. Amit meg kell tenned ahhoz, hogy megkapd, amit akarsz, az az, hogy kilépsz a komfortzónádból. Igen, tudom és érzem a félelmed. Érezni fogod, hogy ez olyan nehéz, mint egy korom sötét szobában megtalálni a villanykapcsolót. 

De ez csak annyit kellene hogy jelentsen, hogy korábban felkelsz, tanulsz, fejlődsz. Hidd el, első kézből tudom, hogy így működik.

Hogyan vess véget a "rutin életednek"?

Az elméd olyan, mint egy sportoló, edzésre van szüksége. Az önszeretet pedig a test és a lélek győzelme.

Keress egy csodás, nyugtató és számodra pihentető helyet. Hagyd, hogy az elméd megnyugodjon. Egy egyszerű légzési technika segítségével (mély belégzés, lassú kilégzés) ezt el is éred. Ismételd ez meg négyszer és mondd magadnak a következő mantrát, amíg úgy nem érzed, hogy ezek a szavak igazak : 

"Abbahagyom a mások iránti irigységemet. Az elmém és a lelkem egyként fog működni. Hálás leszek azért, amim van. Most elkezdek élni, csak magamra fogok koncentrálni és hogy jobbá tegyem az életem, mert szeretem és tisztelem magam."

Hogyan kell akarni és kapni?

Ha valamit akarsz, ragaszkodj hozzá, például egy gyönyörű autóhoz, csillogó ékszerekhez vagy házhoz. Készíts vagy vágj ki egy képet egy magazinból arról, amit akarsz. Szeretném, ha fizikailag a kezedbe fognád ezt a képet arról a bizonyos dologról. Helyezd ezt a képet olyan helyre, ahol egy hónapig minden egyes nap látod. 

Ha profibb szintre emelnéd mindezt, készíthetsz, saját álomtáblát is. 

Hogyan utánozd a sikert?

A jó üzlet az időzítésen, a keresleten és azon alapul, hogy hogyan fogja szolgálni az embereket. Bármi, ami vad, mindig kihívást jelent. A pénzkeresés olyan, mintha ásót kellene ragadnod és dolgozni-dolgozni-dolgozni, hogy végre megszerezd. 

Ha beírod a Google-ba, hogy "üzleti lehetőségek" töménytelen mennyiségű ötletet fogsz látni, hogy milyen vállalkozást indíthatsz. Ahogy olvasgatsz, lehet képet is fogsz kapni arról végre, hogy mit is szeretnél csinálni. Sok fizetett hirdetés is szembe jön majd veled olyan emberekkel, akik megpróbálják eladni neked az üzleti modelljüket és ez mindig kecsegtető lesz számodra.

Ne feledd viszont, hogy bármilyen üzleti ötletet is árul valaki, ingyenesen megtalálhatsz róla minden információt és utánozhatod az az iparágat. Az információk alapján tanuld meg hogy működnek, finomíts és fejlesz rajtuk. Ezek az emberek/mentorok/üzletemberek stb. soha nem adják ki mindazt, amit tudnak, még akkor sem, ha fizetsz nekik. Ezek az emberek a te pénzedért vannak, nem tesznek neked szívességet. Azonban eleget beszélnek ahhoz, hogy információt adjanak ki a kutatásaid megkezdéséhez. Ha hajlandó vagy időt szánni arra, hogy az üzletük működjön, akkor nekik dolgozol, nem pedig magadnak.

Itt kezdődik a munka és bármit is csinálsz, ne vegyél semmit, amit megpróbálnak eladni neked. Ha meghallgatsz egy előadást, hallgass arra, amit mondanak, jegyzetelj, amennyit csak tudsz és ne dőlj be semmilyen exkluzív ajánlatnak. Használd a jegyzeteid és a tanultakat és olvass többet az iparágukról, ha ez érdekel. Biztos vagyok benne, hogy olcsó könyveket, cikkeket is találsz arról, amivel ők foglalkoznak.

Kritikus pont kell, hogy legyen, hogy ha egyszer megtalálod, mit szeretnél tenni a pénzkeresés érdekében, akkor továbbra is erre a feladatra összpontosíts és ne hátrálj meg. Ne kérdezd meg, miért vagy mikor kerül pénz hozzád, vagy mikor éred el a kívánt dolgot. Ezek a gondolatok lassítanak és a sikereid távolabb kerülnek. 

Két célod van ezen a ponton: 

1. Válassz ki egy utánozni kívánt vállalkozást, kerüld el a következő legjobb üzleti ötletre való ugrást és ragaszkodj egy koncentrált üzleti tervhez. Ismerd meg, hogyan működik a vállalkozás, összpontosíts és haladj előre!

2. Mélyen merülj bele abba a munkába, amit csinálsz és tegyél meg mindent a siker érdekében. Ehhez el kell felejtened a vágyaidat és a jelenlegi szükségleteiden kell dolgoznod. Foglalkozz a vállalkozásoddal!

Egy rövid történet rólam : 

Volt egy időszak az életemben, amikor elvesztettem mindent, amim volt, még az önbecsülésemet is. A szeretet, az ölelés és a csók sokkal jobbak voltak, mint bármilyen luxus, drága tárgyi ajándék. Ez volt minden, amit egyszerre megengedhettem magamnak, amikor egy fillérem sem volt. 

Emlékszem, hogy folyamatosan cserélgettem a képeket az álomtáblámon, mert mindig úgy gondoltam, hogy van valami jobb, amire vágyhatok. Tapasztalataim szerint ez a legrosszabb, amit tettem. Nem voltam fókuszban és pokolian hajtottam arra, hogy mi lenne az a jobb, amivel cserélgethetem a képeket az álomtáblámon. 

Amikor a dolgok jobbra fordultak, észrevettem, hogy takarékos lettem és most készen állok arra, hogy soha többé ne kerüljek semmilyen pénzügyi katasztrófába. Azt tanácsolom, hogy mindig maradj állhatatos.

Sok sikert! 

komment
süti beállítások módosítása