9 dolog, amit hátra kell hagynod az újévben

2022. december 31. 07:30 - Life Advisor

ujev_hagyd_el.jpgMindjárt itt az új év és öröm van a levegőben. December az a hónap, amikor az emberek új naptárakat szereznek be, célokat tűznek ki és persze jönnek az újévi fogadalmak is. Minden tett mögött világos szándék áll: "Új év, új én!". Valahogy az az érzés születik meg bennünk, hogy ezek a dolgok azt mondák 2023-nak, hogy az új év már készen áll számunkra. De mi is készen állunk már? 

Minden évben készítek egy listát azokról a dolgokról, amelyeket szándékosan nem szeretnék látni az újévemben. Időnként átnézem ezt a listát, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nem tértem-e vissza a régi szokásokhoz. Mindannyian hallottuk már, hogy "ki a régivel és be az újjal". Az igazat megvallva, nem élvezhetjük az újat, ha nem teszünk tudatos erőfeszítéseket, hogy megszabaduljunk a régitől. 

Tervezz boldog, sikeres és felejthetetlen 2023-as évet!

<<<Töltsd le az ingyenes évterveződ még ma! >>>

Téged milyen dolgok taszítottak távolabb önmagadtól és a céljaidtól? Ha szeretnél egy jobb évet megélni, íme kilenc dolog, amit már nem kellene átvinned 2022-ből az újévbe.

1. Diéták és egyszerű megoldások

Hagyd el a "diétázok" életet. Összpontosíts az egészséges gondolkodásra és perspektívára. Ápold az egészséged belülről kifelé. Ha megvan az egészséges "belső", könnyebb kondicionálni a testet. A diéta végtelen körforgásban tart. Olyan életmódot alakíts ki, amely alátámasztja önmagad és az egészéges életmóddal kapcsolatos hited.

2. Pusztító kapcsolatok

Hagyd magad mögött azokat a kapcsolatokat, amelyek lehúznak. Ha egy romantikus, egyetemi, családi, üzleti kapcsolat vagy barátság lehúz téged, hagyd el a hajót. Ismered a mondást, ugye? A hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy. Klisé? Bullshit? Hülyeség? Gondold csak át és meglátod a valóságot.

3. Trendek követése

Mindannyian bűnösök vagyunk. Valaki megváltoztatja a profilképét a Facebookon, hogy "támogatást mutasson" egy országnak. Mindenki követi. Néhány barátod idézeteket osztogat meg. Mindenki más is ezt követi. Látsz egy véletlen cikket arról, hogy a kormány döntései milyen hatással vannak az emberekre és csatlakozol a beszélgetéshez. Hova visznek ezek az interakciók? Olyan ez, mint egy hörcsög a kerékben, aki olyan ételt kerget, ami nincs is ott. Hagyd abba a divatok követését, ússz egy másik tóban és indíts progresszív beszélgetéseket.

4. Félelem a próbálkozástól

Hagyd magad mögött a félelmet, hogy megpróbálod. Értem én. Néhány dolog tényleg ijesztő lehet. De a félelem bizonyos mértékig egészséges. Kockázatot vállalni? Kipróbálni valami újat? "Nem." 

Mondd el a félelmednek: "Köszönöm, hogy biztonságban akarsz tartani, de nem helyettem hozod meg ezt a döntést, úgyhogy viszlát." Érezd a félelmet, majd pedig próbáld meg/ki, amit akarsz.

5. "Nem tudom" kimondása

Okosabb vagy, mint gondolnád. A szavaid útmutatást adnak az elmédnek, hogy mit tegyen. A "nem tudom" kifejezés megismétlése zavartságban és halogatásban tartja az elmét. Ha nem vagy biztos a válaszban, keress rá a Google-ban vagy még jobb, ha megkérdezel valakit. 

6. Önkorlátozó hiedelmek

Hagyd magad mögött azokat a hazugságokat, amelyeket folyamatosan mondasz magadnak.

  • "Ezt soha nem fogom megoldani."
  • "A dolgok mindig ilyenek lesznek."
  • "Mindig ez történik velem."
  • "Nem tudom megtenni."
  • "Mindig balszerencsés vagyok."
  • "Mindig szegény leszek."
  • "Soha nem fogom elérni ezt vagy azt."

Tényleg? Állj meg egy percre! Ma már túl sok forrás áll rendelkezésre ahhoz, hogy ne kapd meg, amit akarsz.

7. Öngyűlölet

Hagyd magad mögött azt a hajlamot, hogy tükörbe nézz és minden alkalommal összerándulj, amikor meglátod magad. Te egy remekmű vagy. Szeresd a bőröd, a hajad, az úszógumid, a széles homlokod, a nagy lábaid stb. Hagyd abba az öngyűlöletet! Ehelyett keresd azokat a dolgokat, amiket szeretsz magadban és koncentrálj ezekre. Fogadd el minden porcikád akkor is, ha még épp most tanulod szeretni őket.

8. Az ex "bármit"

Hagyd a múltat a múltban. Ez lehet egy volt barát, barátnő, kapcsolat, haver, csaj, barát stb. Csak hagy őket. Okkal exek. Hagy abba a rohanást a kényelem felé, hogy ismered őket és lépj előre az életedben. Az életben több van, mint az a világ, amelyet valaha az exeddel éltél.

9. Sajnálat

Ember vagy és követsz el hibákat. Megbánod, miután megetted azt a sütit. Tényleg? Inkább élvezd!

Megbántad, hogy egész éjszaka szórakoztál és fáradtan ébredtél? Inkább élvezd az életet!

Egy nap nem lesz energiád egész éjszaka ébren maradni. Légy hálás az elkövetett hibáidért és azért, amit tanítottak neked, de ne sajnáld, hogy ember vagy.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása