A 4 legszörnyűbb ok a házasságra

2022. december 21. 07:30 - Life Advisor

szornyu_okok_hazassagra.jpgA házasság jelentős lépés az életünkben, hiszen rengeteg változással, izgalommal és megoldandó feladattal jár együtt. Ha képesek vagyunk felkészülten, megfontoltan házasságot kötni, megtapasztalhatjuk az ezzel járó boldogságot és további pozitív előnyöket. De mi történik akkor, ha ez a házasság azért jött létre, mert valami szörnyű okunk volt rá? Mik lehetnek ezek? Összegyűjtöttük a 4 legrosszabbat okot a házasságra.

1. A párkapcsolati problémák megoldása

Sajnos a legtöbb ember úgy gondolja, hogy a házasság varázslatos módon megoldja az összes párkapcsolati problémát. Tényleg? Nem. A valóság az, hogy csak tovább fogja erősíteni azokat, amelyek már most léteznek. A jó nagyszerűvé válik, a rossz pedig rosszabbá. 

A házasság semmit sem fog tenni, ha a kapcsolatotok nem a támogatás, megértés, bizalom, tisztelet és a szeretet erős alapjára épül. 

2. Félsz egyedül lenni

Nehéz egyedül lenni, de erre nem a házasság a megoldás.

  • Bizonytalanság

    Ha bizonytalan vagy, a boldogság külső érvényesítésétől függsz. A probléma itt az, hogy hogyan tekintesz magadra. Nagyobb jelentőséget tulajdonítasz mások rólad alkotott véleményének és úgy gondolod, hogy azok az emberek, akikkel együtt vagy, befolyásolják, hogy mennyire vagy értékes. Csak szánj egy kis időt arra, hogy elgondolkodj azon, ez mennyire abszurd.

  • Érzelmi függőség : 

    A partneredtől való apró függés természetes lehet, de ha a boldogságod teljes mértékben az ő érzelmein alapul, a dolgok egészségtelenné és kiegyensúlyozatlanná válhatnak.

A megoldás?

Dolgozz azon, hogy azzá válj, aki lenni akarsz! Légy egészséges! Vedd komolyan a karriered és szerezz bevételt a szenvedélyedből! Szervezd meg a pénzügyeid! Keress valakit, aki szívesen lenne veled, mivel már teljesen komplett és teljes az életed!

3. Bizonyítani akarsz valamit

Fontold meg az alábbiakat : 

  • Talán a rokonaid azt mondják neked, hogy öregszel és ha most nem házasodsz meg, már nem is fogsz
  • A házasságod státuszszimbólumnak tekinted
  • Be akarod bizonyítani a házas barátaidnak, hogy neked is vannak lehetőségeid és te is megházasodsz

Bármi legyen is, szörnyű, ha valaki más vagy csak a saját szükségleteid kielégítése érdekében házasodsz össze és ez minden esetben katasztrofális következményeket vonz maga után. Csak akkor szabad megházasodnod, ha szereted a párod és vele akarod tölteni az életedet.

4. Mert a házasság hasznos

A házasságnak sok előnye van, jogi értelemben is. De ha csak az adókedvezmények, a kedvezményes hitelek, az állami támogatások motiválnak a házasságra, akkor hosszú távon a saját halálodat intézed el. Félre értés ne essék, nincs probléma ezekkel a jutatásokkal, de nem szabad, hogy ezek legyenek az egyetlen okaid a házasságra. 

A házasság kemény munka és csak akkor lesz sikeres, ha mindkét fél elkötelezett amellett, hogy együttműködjenek a másikkal. Azonban a legrosszabb, ha a fenti okok egyike miatt házasodsz meg. Olyan helyzetbe kerülsz ugyanis, ahol függsz az előnyöktől, de ezek elveszítik az értéküket, mert az egészségtelen házasság stressze és boldogtalansága teljesen kicsinál téged.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása