[Planner Péntek] 5 tipp, hogyan készíts élettervet

2022. december 16. 07:30 - Life Advisor

tervezo_pentek_2.jpgPlanner Péntek sorozatunk mostani részében arról lesz szó, hogyan készítsünk élettervet. Ehhez mutatunk nektek most 5 hatékony tippet. Ha lemaradtál az első részről, ahol arról beszéltünk, hogy egyáltalán miért is van szükségünk egy élettervre, akkor ide kattintva elolvashatod a sorozatunk első részét.

Nincs meghatározott stratégia vagy kemény szabály, amit meg kell tanulnunk ahhoz, hogy élettervet készítsünk. Juhééé! Csak annyit kell tenned, hogy hű legyél magadhoz, plusz elvégezd az alábbi 5 lépést, hogy reális és megvalósítható életterved legyen, amely kielégíti az igényeid.

1. Legyél tisztában a kudarcaiddal

A legtöbb terv megköveteli, hogy az erősségeiddel kezdd. Olyan dolgok, amelyeket elértél az életben, soha nem rontottál el és elképesztően jó vagy benne stb. Ez nem a leghitelesebb életszemlélet. 

Az igazság az, hogy mindannyian kudarcot vallunk és ez gyakrabban fordul elő, mint amennyit el szeretnénk fogadni. Azonban elfogadóbbnak kell lennünk a kudarcainkkal szemben, mivel azok végső soron segítenek a növekedésben. A kudarcok bizonyítják, hogy próbálkozunk. 

Ha a kudarcaiddal kezded, azonnal világos képet kapsz arról, hogy melyik úton akarsz haladni a jövőben. Először is, a kudarcok megmutatják azt az utat, amelyen valóban erőfeszítéseket teszel. Az egyik irányban ismétlődő kudarcok a szenvedély jelei. Másrészt, ha sok próbálkozás és változás után következetesen kudarcot vallasz, az annak a jele, hogy változtatnod kell. 

Ha tisztában vagy a kudarcaiddal, egyértelmű irányt kapsz, amihez azonnal ragaszkodhatsz. Sőt, a kudarcaid pontosan megmondják, mit kell kijavítanod, hogy az út hátralévő része zökkenőmentes legyen. 

2. Határozd meg a hosszú távú jövőképed és értékeid

Bármik legyenek is a jövőbeli terveid, meg kell felelniük az erkölcseidnek és a hiedelmeidnek. Így, mielőtt bármit is terveznél, meg kell határoznod az életed értékeit. Ha így teszel, nem fogsz olyan élettervet kidolgozni, amely ütközik a lelkiségeddel és a mentális stabilitásoddal. Az értékeidnek való megfelelés különösen fontos a boldog élethez.

Ha szilárdan hiszel az empátiában, gondoskodnod kell arról, hogy hosszú távú terveid ne ártsanak a körülötted lévő embereknek. Egy empatikus egyén nem dolgozhat egy sminkgyártónál, amely például állatokon is végez teszteket.

A Life Advisor Évtervezője a teljes folyamat során a segítségedre lesz!

 <<< Töltsd le most az ingyenes példányodat IDE kattintva! >>>

3. Értékeld önmagad

A múltbéli kudarcaid és a világos jövőképed alapján tekints kicsit vissza. Gondolj azokra a dolgokra és eseményekre, amelyek a legszembetűnőbbek az emlékezetedben. Tanulj tőlük úgy, hogy veszed a jót és kitalálod, hogyan lehet kijavítani a rosszat. Derítsd ki, mi az, amit soha nem akarsz újra megismételni, miközben megkeresed azokat a dolgokat, amelyeket folytatni szeretnél. 

A múltad nem kísérthet téged. Mélyreható értékelésre van szükség ahhoz, hogy a jövőbe tudj lépni.

4. Helyezd előtérbe a jövőt

Itt az ideje, hogy időrendben felsorold az életterveid számát. Ezen a ponton nem egy célt vagy tervet készítesz. Csak rangsorolnod kell a dolgokat abban a sorrendben, ahogyan el akarod érni őket.

Például, ha jelenleg 30 éves vagy, akkor talán az elsődleges prioritásod, hogy a következő két évben házat vegyél. Ezután 35 évesen házasodhatsz, majd üzleti vállakozást indítasz stb. 

5. Kérj támogatást

Te tervezed az életedet. Te vagy az egyetlen, aki ezért felelős, úgymond az egyetlen érdekelt fél ebben az üzletben. Pontosan ezért van szükséged egy támogató családra és baráti társaságra körülötted. 

Ők lesznek azok az emberek, akik arra ösztönöznek, hogy teljes életet élj és feltöltsenek energiával, motivációval, amikor kimerült vagy. Az életterved mit sem ér, ha nincsenek körülötted olyan emberek, akik miatt élni akarsz.

[Planner Péntek] sorozatunkban minden pénteken olyan posztokat hozunk nektek, amelyek segítenek a Life Advisor Évtervező használatában és abban, hogy egy felejthetetlen, boldog és sikeres évet, életet teremthessetek magatoknak.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása