10 módszer a magány leküzdésére az ünnepi időszakban

2022. december 15. 07:30 - Life Advisor

magany_unnepek.jpgElérkezett az ünnepi időszak. Vannak emberek, akiket családok és szeretteik vesznek körül, de sajnos vannak olyanok, akik egyedül élnek. Az ünnepi szezonban olyan sok szórakoztató tevékenység élvezhető a családdal és a barátokkal. Az egyedül élők számára azonban gyakran a magány az egyetlen, amit éreznek, hiszen nincs senki, akivel megoszthatnák az örömeiket, boldogságukat és az ünnep melegét. Ebben a posztban 10 tippet hoztam számukra, egyfajta gondolatébresztőnek. Biztos vagyok benne, hogy vannak jobb, egyedibb és különlegesebb módszerek is, amelyek segítenek csökkenteni a magány érzését. Ne feledd, hogy nem vagy egyedül és vannak módszerek, amelyek segíthetnek.

1. Díszítsd fel az otthonod

Az otthonod a te saját várad, kastélyod. Nem kell csili-vili ünnepi díszbe vágnod az egész lakást, de néhány dísz, amely tükrözi az ünnepek okozta örömöt, kellemes lehet. 

2. Zene

Töltsd meg az otthonod zenével, hiszen a zene rendkívül jótékony hatással lehet az érzelmi állapotodra.

3. Ételek

Készíts vagy vásárolj néhány dolgot, ami a kedvenced és szívesen ennél az ünnepi időszakban. Egy-egy étkezést akár különlegessé is varázsolhatsz azzal, ha meghívod egy barátod vagy a szomszédod.

4. Hobbi

Kezdj el egy új hobbit, lehet varrás, kötés, írás stb, amit szívesen csinálsz. Ez remek módszer arra, hogy elfoglald magad. Ha szeretsz olvasni, kuckózz be egy jó könyvvel és forró csokival vagy akár nézd meg a kedvenc filmjeid.

5. Klub

Csatlakozz online vagy offline közösségekhez, ahol találkozhatsz emberekkel. Legyen szó akár valami férfi/nő klubról, olvasó körről, önkéntes közösségről stb. a lényeg, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik osztják az érdeklődési köröd. Nincs ilyen a környékeden? Alapíts te egy saját online klubbot.

6. Napló

Indíts el egy naplót, amiben leírod az összes ötleted, ami egy nap eszedbe jut. Ezek lehetnek ötletek valami érdekes dologhoz, emlékek a gyerekkorodról vagy egy napló az élet iránti érdeklődésedről. A lényeg, hogy a naplóírással azokra a dolgokra tudsz figyelni, amelyek tényleg számítanak az életben.

7. Szenvedély keresés

Ez egy nagyszerű alkalom, hogy megtaláld a szenvedélyed és esetlegesen extra bevételre is szert tegyél. 

8. Csatlakozz nyilvános eseményekhez

Vegyél részt több olyan eseményen, ahol az emberek olyan dolgokat csinálnak, amit élveznek, például festés, éneklés, meditáció, aerobik vagy tánc. 

9. Állítsd le a negatív gondolatokat

Abba kell hagynod a negatív gondolkodás és ehelyett pozitív gondolatokat kell táplálnod az életedben. Kezdj el gondolkodni más emberekről az életedben és arról, hogyan tudsz kapcsolatba lépni velük és pozitív változást elérni az életükben.

10. Élmények

Menj ki és tapasztald meg a világot! Kirándulj, utazz el, szerezz élményeket, tölts időt a természetben, egyél egy sütit egy cukrászdában. A lényeg, hogy gyűjts élményeket, ahelyett, hogy a fotelbe süppedve siránkoznál.

Amikor magányosnak érzed magad, ne feledd, hogy nem vagy egyedül. Több millió olyan magányos ember van a világon, mint te. Kezdj el inkább azon gondolkozni, hogy kapcsolatba lépj másokkal, akár a való, akár a virtuális világban, nemcsak az ünnepi időszakban, de egész évben is. Ha úgy döntesz, hogy élvezed az életet, nem fogod többé magányosnak érezni magad. 

+1 tipp.: Közeledik az év vége, és hamarosan megkezdődik egy újabb év. Megvannak már a terveid? Tudod, hogy mihez kezdesz magaddal? Tudod, hogy mit vársz 2023-tól? 

A Life Advisor Évtervezője segítségedre lesz megtervezni és megvalósítani egy felejthetetlen, boldog és sikeres 2023-as évet. Ráadásul miközben tervezel, meglátod, az idő csak úgy repül majd.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása