[Planner Péntek] - Miért van szükséged élettervre?

2022. december 09. 07:30 - Life Advisor

tervezo_pentek.jpgElégedett vagy azzal, ahol most tartasz az életedben? Ha igen, akkor rendkívül szerencsés vagy. Ha nem, akkor köszöntelek a valóságban. Az emberek (szinte) képtelenek 100%-ban elégedettek lenni a mindennapjaikkal, függetlenül attól, hogy mások mennyire tartják őket kiegyensúlyozottnak és sikeresnek. Ez azért van, mert hajlamosak vagyunk eljutni bizonyos helyekre, értelem, cél vagy irány nélkül. Ennek a véletlenszerű életmódnak az elkerülése érdekében meg kell tanulnod, hogyan készíts élettervet. Most biztosan azon gondolkodsz, hogy "mi az az életterv?" "Hogyan leszek ettől elégedettebb?" "Ha annyira jó dolog egy életterv, hogyan álljak neki?" Nos, szerencséd van, mert pontosan arra az oldalra kerültél, ahol mindezekre választ találsz. 

Nem létezik olyan élő ember, akinek ne lennének vágyai, álmai. Nagy esély van arra is, hogy a legtöbb ember irreálisnak és megvalósíthatatlannak tartja a vágyait, álmait. Ezért a kudarctól való nem bizonyított, mégis óriási félelem megakadályozza őket abban, hogy megpróbálják elérni a csillagokat.

Gondolj csak bele : ha az emberek eljuthatnak a Holdra, élhetnek a víz alatt, repülhetnek, akkor bármi lehetséges. Amit pedig különösen lehetséges megvalósítani, az az ötlet, ami a fejedben van.

Felmerülhet benned a kérdés, hogyan tudod életre kelteni ezt az ötlete, kívánságot vagy álmot. Az egyszerű válasz egy életterv.

Most te is elkészítheted az életterved a Life Advisor Évtervezőjének segítségével!

<<< Töltsd le az ingyenes példányodat még ma, IDE kattintva! >>>

Mi az az életterv?

Egy forgatókönyv, amely arról szól, hogy milyennek kellene lennie az életednek? Vagy egy maghatározott vázlata azoknak a lépéseknek, amelyeket minden percben meg kell tenned?

Az életterv nem tartozik egyik közé sem. Ehelyett ez egy írásos ígéret magadnak, hogy megpróbálod kipipálni és elérni a céljaid. Ez az elméd maga, szavak formájában egy darab papíron. 

De mi van akkor, ha a 30-as éveid elején jársz és nem vagy biztos benne, hogy ezek ugyanazok a célok-e, amelyeket az 50-es éveidre szeretnél? Nincs miért aggódnod! Az életterv teljes mértékben a te irányításod alatt áll. Valójában egy életterv rugalmas és annak is kell lennie. Elegendő helynek kell lennie a változásokhoz, hogy növekedhess és sikeres legyél az utadon.

Miért fontos az életterv?

Ha csak azt írod le, ami a fejedben van és ez még csak nem is egy fix dokumentum, akkor miért is van rá szükség?

Tekints rá ebből a szemszögből. Hány ötleted támad egy nap alatt? Valószínűleg több száz. Hányra emlékszel közülük? És pláne, hányat valósítasz meg belőlük?

Az egyetlen gondolat, amely valósággá válik, azok, amelyeket az elmédből egy darab papírra helyezel át. Az elmédből utaznak ebbe a világba. Így kelnek életre az ötleteid.

Hasonlóképpel, a céljaid, még ha hosszútávúak is, életre kell kelteni. Az egyetlen módja annak, hogy lehetőségeket kapjunk ezeknek a céloknak a gyakorlati teljesítésére, ha kivesszük őket a fejünkből.

Ettől eltekintve az életterv egyfajta elkötelezettség. Ez olyan, mintha aláírnál egy jogi dokumentumot, de te vagy a törvényhozó hatóság. Végül is elkötelezed magad az életterved mellett. Ha a céljaid vagy a prioritásaid menet közben változnak, érvényes okod van arra, hogy megváltoztasd őket. 

Az életterv többnyire a pályán tart. Megadja az irányt, amelyet az évek során követned kell. Mindig előtted van a víziód, így bármit gondolsz, az összhangban van a hosszú távú terveiddel. 

[Planner Péntek] sorozatunkban minden pénteken olyan posztokat hozunk nektek, amelyek segítenek a Life Advisor Évtervező használatában és abban, hogy egy felejthetetlen, boldog és sikeres évet, életet teremthessetek magatoknak.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása