6 jele annak, hogy kényszer miatt vagy párkapcsolatban

2022. december 03. 07:30 - Life Advisor

kenyszeres_kapcsoalt.pngHa még mindig nem vagy tisztában azzal, hogy minden erőfeszítést egy kapcsolatba fektetsz-e, ahelyett, hogy valóban egészséges és szeretetteljes partnerséget alakítanál ki, akkor íme néhány jel, amelyre figyelned kell. 

1. Jobban élvezed a kapcsolat gondolatát, mint a tényleges személyt

Még akkor is, ha készen állsz arra, hogy letelepedj a "Nagy Ő" mellett, a gondolat, hogy egyedül vagy félelmetes lehet. De elhiszed, hogy ő az egyetlen vagy csak reménykedsz?

Lehet, hogy magányosnak érzed magad és már egy ideje randizni szeretnél. Bár értékeled az elkötelezett kapcsolat gondolatát, valóban szerelmes vagy a párodba? Még mindig barátok lennétek, ha nem tudnál vele kapcsolatot létesíteni?

Ennél is fontosabb, hogy kapcsolatban maradnál-e vele, ha más lehetőségeid lennének vagy, ha ez a kapcsolat nem lenne kényelmes? Ha nem, akkor valószínűleg csak egy romantikus kapcsolatot szeretnél, nem pedig az adott személyt.

2. Néha óvatosan mozogsz, hogy elkerüld őt

Lehet, hogy van kémia, de mégsem érzed, vagy legalábbis nem érzed igazinak. 

Nem lehetsz önmagad vele, ezért korlátoznod kell magad vagy túl kell gondolnod mindent, amit mondasz vagy teszel. Az elképzelésed, hogy mindenáron távol kell maradnod tőle.

Mit gondolsz, meddig maradhatsz továbbra együtt valakivel, ha teljesen másnak mutatod magad, mint amilyen valójában vagy?

Ahhoz, hogy együtt maradj a pároddal, hajlandó lennél mindent feláldozni önmagaddal kapcsolatban?

Ne légy valakivel, akitől bezártnak, korlátozottnak érzed magad és ne keverd össze az érzelmeidet azzal, hogy szeretni akarsz az igazi szerelemért.

3. Reméled, hogy megváltozik

Nem fogsz szeretni valakit, még akkor sem, ha megváltozik, ha nem szereted úgy, ahogy most van. Szeresd az egyént, ne pedig azt az ideált, amivé fejlődhetne.

Ha a párod más emberré kívánod alakítani, ne maradj együtt vele.

Ugyanez igaz akkor is, ha továbbra is abban reménykedsz, hogy a kapcsolatod javulni fog, miközben semmi jele nincs annak, hogy ez megtörténhetne. Például, ha te mindent megteszel ezért a kapcsolatért, a párod viszont nem, akkor ez a kapcsolat nem úgy fog működni, ahogy szeretnéd.

4. Nem készítesz hosszú távú terveket

Mit tartogat a kapcsolatod jövője? Ha szakítani akarsz, jobb, ha ezt inkább előbb, mint utóbb teszed. És ha még nem terveztél a jövőre nézve, elég valószínűtlen, hogy együtt fogjátok tölteni azt az időt.

A tervek készítése nem lehet olyasmi, amit sem te, sem pedig a párod nem akar megtenni. Tisztában kell lenned azzal, hogyha nincsenek tervek a jövőre nézve, akkor a jövő nem létezik.

Lehet, hogy velük akarsz lenni és nem akarsz mindenáron a jövőről beszélni. Az ösztöneid viszont azt súgják neked, hogy nem akarsz velük maradni, még akkor sem, ha közben arra kényszeríted magad, hogy ezt tedd.

5. Nem izgat a közös jövő

Bár lehet, hogy közösen alakítottatok ki terveket, nem tűnik egyikőtök sem motiváltnak, hogy ezen tervek szerint éljetek.

Ez meglehetősen egyszerű. Egyszerűen lelkesedsz attól a lehetőségtől hogy megoszthasd valakivel az életedet. Ha nyugtalannak, bizonytalannak vagy rémültnek érzed magad és megkérdőjelezed, hogy ez az a jövő-e, amire vágysz, akkor valószínűleg a válasz : nem.

Amikor elképzeled, hogy megházasodsz és családot alapítasz a pároddal, milyen érzések jutnak eszedbe? Valószínűleg nyomást gyakorolsz a kapcsolatra. Ha negatív érzelmeket tapasztalsz, nem pedig pozitívakat, vagy ha egyáltalán nem érzel semmit, akkor szintén csak a kapcsolatra gyakorolt nyomás fog erősödni. Emiatt persze sok dologról lemaradsz és számítanod kell arra, hogy a kapcsolat véget ér.

6. Megállás nélkül veszekedtek

Valószínű, hogy hatalmas kémia és egymás iránti szeretetetek ellenére ti ketten folyamatosan vitáztok. Törődtök ugyan egymással, de időnként ez a szerelem is dühbe jön.

Lehet, hogy rosszul kommunikáltok, vagy túlságosan különböztök egymástól. 

Ha együtt lennétek, az egyszerűen nyomorulttá tenne mindkettőtöket, mert nem tudtok kijönni egymással. Még akkor is, ha szerető kapcsolatban élsz, nyomást gyakorolsz egy bizonytalan helyzetre. 

Dolgozhatsz egy kapcsolaton, de nem szabad elkötelezned magad mellette, ha nincs előrelépés. A kapcsolatokban mindig lesznek konfliktusok, de a folyamatos vitatkozás más, különösen, ha nem tudtok megegyezni a megoldásban.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása