3 nagy áldozat, amit a nők meghoznak a férfiakért

2022. november 30. 07:30 - Life Advisor

aldozat_nok_ferfiakert.jpgBeleszerettél egy srácba, készen állsz, hogy mindent megadj neki és bármit képes vagy megtenni a kapcsolatotok működéséért. 2 év múlva pedig rájössz, hogy nem éri meg. Már nem számít, hány áldozatot hoztál eddig, soha nem tudsz eleget tenni. Tipikus eset. Sőt, egyre több ilyet láthatunk. Szomorú, hogy a nők nemcsak a pénzüket veszíthetik el ilyenkor, de a büszkeségüket, méltóságukat és nagyjából minden mást is, amijük csak van. Áldozatokra van szükség a kapcsolat fenntartásához, ehhez nem fér kétség. Sok nő azonban olyan áldozatokat hoz, amelyek nem érik meg és ha továbbra is csinálod őket, az csak azt jelenti, hogy a legjobb úton vagy ahhoz, hogy elveszítsd önmagad.

1. Mindent megváltoztatsz magadon, hogy tetszél neki

Ha a párod az a fajta ember, aki nem törődik veled, csak követelményeket támaszt veled szemben, az rossz jel. 

Rengeteg nőt ismertem, akik túl keményen próbálnak a férfiak kedvében járni. Soha nem működött, ha tudatjuk velük, hogy ez nem jó ötlet. Egészen addig, amíg vissza nem tértek hozzám és a coaching során elmondták, hogy mennyire hülyék voltak, amiért azt hitték, hogy a megtett áldozatok miatt, a pasi velük marad. 

Sajnos sok nő a mai napig csinálja ezt. Megváltoztatják a külsejüket, túl sokat aggódnak miatta, bizonytalanok miatta és azt gondolják, hogy ha nem próbálják meg magukat csinosabbá tenni, akkor a párjuk valaki mást talál majd. 

Nem éri meg megváltoztatni magad a férfiak örömére vagy vonzására való törekvés érdekében, mert ez túl sekélyes dolog. Nem találkoztam még soha olyan férfival, aki CSAK azért akart a párjával lenni, mert csinos. 

Ha hosszú távú kapcsolatról van szó, a fizikai megjelenés csak bónusz. A legtöbb ember a személyiséget és más gyakorlati szempontokat szeretne előtérbe helyezni, ahelyett, hogy kizárólag a megjelenésre összpontosítana.

2. Otthagyod a munkád, mert teljes mértékben, mindent a kapcsolatnak akarsz "szentelni"

Egy jó partner, nem jelenti azt, hogy fel kell mondanod a munkahelyeden, különösen ha a munkád tényleg a szenvedélyed. 

Legyünk őszinték. Senki sem tudja, meddig tarthat egy kapcsolat. A dolgok alakulhatnak így is, úgy is és a saját pénzügyi függetlenséged a legnagyobb dolog, amid csak lehet. 

Ha mindezt feláldozod azért, hogy egy férfival legyél, az hosszú távon sokba fog neked kerülni.

3. Feláldozod a méltóságod azáltal, hogy könyörögsz az elkötelezettségéért

Túl sokan hagyjátok, hogy a srác megússza, hogy ne tiszteljen titeket, minimális erőfeszítést tegyen és ne akarjon elköteleződni, mert attól féltek, hogy a srác elhagy titeket és újra egyedül lesztek. 

Ezzel a gond elsődlegesen az, hogy a férfiak ezt felismerik és tovább fognak játszadozni veled.

Másrészt, nincs rosszabb érzés, mint amikor könyörögni kell egy férfi elkötelezettségéért. 

  • "Velem akarsz lenni?"
  • "Komolyan gondolod velem a kapcsolatot?"
  • "Velem képzeled a jövőd?"

Ha ilyen kérdéseket tettél fel egy férfinak, akkor azonnal hagyd abba!

Ha már történt veled ilyen, akkor tudod, hogy egy élmény bőven elég ahhoz, hogy megtanítson egy leckére. A tanulság az, hogy senki sem kötelezheti el magát hirtelen melletted csak azért, mert megkéred. Ez nem így működik!

Ha könyörögsz az elkötelezettségéért, az csökkenti a saját értéked. Keserű igazság, amit le kell nyelned, de gondolj csak bele.

Ha kérned kell az elkötelezettségét, hogyan várod el, hogy ugyanolyan erőfeszítéseket tegyen a kapcsolatotokban, mint te?

A hosszú távú kapcsolatban bizalomra van szükség, de a tisztelet a legfontosabb dolog, ami egészségesen tartja a kapcsolatot. Ez pedig nem történik meg, ha minden alkalommal "ellenőrizned" kell őt, függetlenül attól, hogy elkötelezett-e vagy sem. 

 

Néha áldozatokat kell hoznunk egy kapcsolatban, de neked is kellenek, hogy legyenek határaid. Nem kell túllépni, ha a srác, akivel együtt vagy, nem akarja ugyanezt tenni. 

Azt gondolhatod, hogy az áldozataid ráébresztik őt arra, hogy valóban te vagy az "igazi". Ez a gondolkodásmód azonban nem mást, mint ILLÚZIÓ.

Ne romantizáld tovább az olyan helyzeteket, amikor újra és újra megbánt valaki, akit szeretsz, de te mégis vele maradsz. 

Biztosíthatlak arról, hogy ha valóban ő az "igazi" akkor nem kell meghoznod ezeket az áldozatokat. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása