Lehet tartós kapcsolatom a szeretőmmel?

2022. november 29. 07:30 - Life Advisor

szeretok_kapcsolat.jpgNem. Az őszinteség létfontosságú szerepet játszik a tartós kapcsolatokban. Amikor időt töltesz a szeretőddel, tudatosul benned a partnered hűtlensége. Amikor jobban megismered, kétségeid lehetnek. Ez a bizalmatlanság pedig a kapcsolat megszakadásához vezet majd. A szeretőddel való kapcsolat nem működik csak azért, mert a szeretőd kényeztet téged. Az egész kapcsolatod vele a csalás, hűtlenség, félrelépés áldozatává válik és ebben a helyzetben nem lehet tartós kapcsolatot kiépíteni. Miért? Mutatjuk.

1. Hiányoznak a szenvedélyes érzések

A kapcsolatotok bizonyára izgalommal teli módon kezdődött. Hajlamosak vagyunk élvezni egy új ember társaságát, aki szenvedélyes érzelmekkel rendelkezik irántunk és fordítva, azonban a szeretőnkkel való kapcsolat általában nem szilárd érzelmek felé halad. Ehelyett gyanakvóvá válhatsz és nem fogod tudni sohasem élvezni a romantikus érzéseket. Ha pedig az egészséges és az erőteljes érzelmek kimaradnak, a kapcsolatotok elkezd toxikus irányba haladni.

2. A frusztráció hatása

A kapcsolatoknak mindig stabilitásra van szüksége. Egy szeretővel való kapcsolatban viszont bizonytalanságot fogsz érezni. Félsz attól, hogy a szeretőd egyszer csak véget vet a kapcsolatotoknak, ez a félelem pedig frusztrálttá tesz. Nem fogod tudni megváltoztatni a szeretőd, mert számára már megszokott a házasságon/kapcsolatán kívüli játszmák. Olyas valakivel tartós kapcsolatot folytatni, aki nem ad nyugalmat neked, nem éri meg.

3. A bizalom hiánya

A bizalom ugyanolyan elengedhetetlen része egy tartós kapcsolatnak, mint a test és a lélek. Nem tarthatsz fent erős kapcsolatot anélkül, hogy szilárd meggyőződésed lenne a pároddal együtt. A szeretőddel való kapcsolatban továbbra is tartani fogsz attól, hogy a partnered visszatér a párjához. Nem várhatsz el tőle életre szóló hűséget.

4. A családi egység elvesztése

Ha a szeretődnek családja is van már, az problémásabb kapcsolatot okoz kettőtök között. Ha még az elején nem is gondolod így, de eljutsz arra a pontra, amikor azzal kezded el nyaggatni, hogy téged válasszon, ami számára viszont csak stresszt és káoszt okoz majd, végül pedig úgy dönt, hogy inkább a veled való kapcsolatnak vet véget.

5. Nincsenek meg a határok

Minden kapcsolatban vannak és kellenek is határok. Ezek tudnak titeket korlátok között tartani. Ha ez nincs meg, akkor nem fogsz tudni tartós kapcsolatot kiépíteni. Harcolni fogtok, te pedig lázadni, ami miatt nem tudtok tartós kapcsolatot kialakítani egymással. 

6. A nyitottság hiánya

A szeretőddel való kapcsolat korlátoz téged abban, hogy mindent megossz vele. Nem fogod neki elmesélni az érdemeid, az érzéseid, az élményeid, mert tudod, hogy úgyis mással van együtt. Ő pedig szintén mindent elkövet majd, hogy elrejtse előled a saját problémáit. Azaz, a kapcsolatotok nem fog tudni működni a kölcsönös figyelem hiánya miatt. Ami pedig ennél is rosszabb, hogy te fogod értéktelennek érezni magad.

7. Túlzott elszámoltathatóság

Ha szeretőd van, akkor nem fogsz benne vakon bízni, hanem létfontosságúnak tartod majd, hogy mindent ellenőrizz és elszámoltathasd őt. Ez viszont teljesen kikészíti őt és valószínűleg megfogja szakítani a veled való kapcsolatot.

8. Hűtlenség

Gondolj csak bele. Szeretőt tart, miközben van valakije. Lehet, hogy a rózsaszín köd miatt azt gondolod, hogy "de kettőnk között másképp lenne". Nem, nem lenne másképp. Folyamatosan számolnod kell a hűtlenségével, ami miatt tartós kapcsolat nem épülhet fel kettőtök között.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása