5 ok, amiért mindig új dolgokat próbálok ki az életemben

2022. november 28. 07:30 - Life Advisor

uj_dolgok_kiprobalasa.jpgKreatív ember vagyok, szeretem a kalandokat. Vannak, akik ragaszkodnak a status quo-hoz és ahhoz, hogy a dolgok ugyanúgy legyenek, mint mindig is voltak, de én nem. Szeretek kockáztatni, új dolgokat kipróbálni, mert ezek érdekessé teszik az életet. Úgy érzem, hogy többre kell törekednem és szükséges egy kis izgalmat adnom az életemhez. Nem hiszek abban, hogy létezik olyan, hogy valaki túl kalandvágyó lenne. Sokkal jobban érzem magam a gondolatban, hogy kilépek a komfortzónámból és kockáztatok. Úgy döntöttem, nem fogom megvárni, amíg valami történik, mert valójában semmi sem fog történni, hacsak én nem cselekszem. Íme az 5 legfontosabb ok, amiért szeretek új dolgokat kipróbálni.

1. A változatosság megfűszerezi az életet

A változatosság mindig érdekessé teszi az életet. 

Fontos, hogy próbálj ki új dolgokat. Csak azért, mert unod ugyanazt a régi dolgot, még nem jelenti azt, hogy elégedett és kiteljesedett vagy. A változatosság izgalmassá teszi az életed, sőt akár még jobbá is teheti azt.

Bármi újdonságot választhatsz : új hobbi, új stílus, új életmód stb.

2. Soha nem tudhatod, hová jutsz

Az életem korai szakaszában nagyon merev és kiszámítható voltam, de az új dolgok kipróbálásának és a kockázatvállalásnak köszönhetően sokkal több kiteljesedést kaptam, mint amit valaha is el tudtam volna képzelni. 

Régebben csak otthon ültem, tévéztem, de amikor úgy döntöttem, hogy jobban részt veszek a társadalomban, akkor új emberekkel találkoztam, új barátokat szereztem, majd pedig egy teljesen új világ nyílt meg számomra.

Az életem teljesen megváltozott, amikor elkezdtem utazgatni és el sem tudom képzelni, milyen unalmas lenne az életem, ha soha nem ragadtam volna meg a lehetőséget, hogy új dolgokat tapasztaljak meg.

3. A tapasztalataid alakítják a jövődet

Mindig új dolgokat próbálok ki, mert amikor valami újat csinálsz, lehet, hogy egy új szenvedélyt találsz az életed iránt.

Olyan sok csodálatos dolgot és szenvedélyt kaptam a kalandjaim során, és ezek mind azok a dolgok, amelyek végig vezettek azon az úton, amin keresztül azzá váltam, aki vagyok. 

El sem tudom képzelni az életemet, ha ne tettem volna meg azokat a dolgokat, amiket tettem. Ha soha nem kezdtem volna el utazni vagy új hobbikat kipróbálni, soha nem fejlesztettem volna ki azokat a készségeket, amelyek lehetővé teszik számomra, hogy ezt a blogot csináljam. 

Érdemes új dolgokat kipróbálnod, különben sok mindenről lemaradhatsz az életben.

4. Nem határozhatod meg magad egyetlen dolog alapján

Azt tapasztaltam, hogy nincs olyan, hogy egyetlen dologgal határozod meg magad az életben. Soha ne áldozd fel magad azért, amit szeretsz, mert akkor sok más csodálatos dologról fogsz lemaradni, amit egyébként megtehetnél.

Nem töltheted meg az életedet egyetlen dologgal és várhatod, hogy boldog legyél, mert ez soha nem fog megtörténni. Ki kell próbálnod dolgokat, hogy tudd, mit szeretsz és soha nem tudhatod, lehet hogy olyas valamit találsz, ami örökké tart. 

Bármibe és mindenbe beleszerethetsz!

5. Ne hagyd, hogy a félelem visszatartson

Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember azért nem kockáztat, mert fél a kudarctól. A félelem leküzdésének legjobb módja az, ha megteszed a legkissebb lépést, amit tudsz és csak csinálod. 

Ha soha nem próbálsz ki új dolgokat és nem teszteled a határaid, akkor soha nem fogod tudni, mire vagy képes. 

Ne félj elsőre megijedni! Ha kis kockázatot vállalsz, kényelmesebben fogod tudni kezelni a nagyobb kockázatokat az életedben. Ez viszont csak úgy tudod megtenni, ha elkezdesz cselekedni, legyen szó bármilyen "kis" lépésről kezdésként. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása