Miért nem a megfelelő emberrel randizol?

2022. október 29. 07:30 - Life Advisor

nem_megfelelo_ember_randi.jpgMiért olyan nehéz megtalálni a tökéletes társat? Mert nem létezik. Csak annyit tehetünk, hogy találunk valakit, aki elég közel áll hozzánk, akivel megoszthatjuk a kémiát és a kompatibilitást. Megtaláljuk azt a személyt, aki megfelelő számunkra. Ha tudjuk, kivel akarunk lenni, miért is randizunk még mindig rossz emberekkel? Láttuk, amit láttunk, figyelmen kívül hagytuk a vörös zászlókat. Talán úgy gondoljuk, hogy ésszerű kompromisszumokat kötünk, amikor valójában összeegyeztethetetlenek vagyunk. Lehet, hogy olyan kötődési problémáink vannak, amelyek miatt érzelmileg elérhetetlen emberek után futunk. Vagy nem érezzük úgy, hogy megérdemelnénk, hogy egy kapcsoltban kielégítsék az igényeinket. Minden terápiás javaslatot félretéve, vannak módszerek ezen dolgok javítására, így találni fogsz egy olyan társat, aki osztozik az életmódodon és az értékeiden. Brigi is egy ilyen módszert alkalmazott és elmesélte, mi történt vele, miután folyamatosan csak szenvedélybeteg partnereket vonzott magához.

Készíts egy listát arról, hogy mit akarsz és mit nem és ehhez tartsd magad, attól függetlenül, hogy milyen érzések kavarognak benned. A kémia, bármennyire is szépnek érezteti magát, elhomályosítja az ítélőképességünket. Ha ennél többet szeretnél, ellenőrizd a listád, sőt ellenőrizd kétszer. 

Hogyan találsz olyan partnert, aki a legtöbb pontban megfelel a listádon lévő dolgokkal? Talán szeretnél valakit, aki minden "elvárásodnak" megfelel, ami nagyszerű lenne. A lényeg, tudd, hogy mit akarsz!

Az egyetlen probléma az, hogy a párunk nem egy szépen csomagolt dobozban érkezik. Hajlandó vagy feláldozni néhány "elvárásod" más csodálatos tulajdonságért? Lehet, hogy kompromisszumot kell kötnöd, hogy mit szeretnél és mit kapsz majd valójában. Néha nehéz eldönteni, hogy hajlandó vagy-e erre.

Sok évem volt egyedül, hogy átgondoljam a szerelmi életemet - a vágyaimat, az igényeimet stb. Észrevettem egy folyamatos mintát, hogy a szenvedélyt nem tudom összehangolni, vagy egyáltalán nem találom vagy már-már plátói szinten űzöm. 

Összeállítottam egy listát arról, hogy mit akarok a leendő partneremmel. Egyesek kötelező pontok, mint például a szexuális kémia, az egészséges életmód. 

Vannak akik "szeretnének", úgy ahogy mondjuk te szeretsz főzni, de a sport nem érdekel. Azt javaslom, hogy készíts egy listát magadnak, különösen, ha nem világos számodra mindez vagy ha mindig ugyanolyan típusú személlyel randizol. 

Honnan tudod, hogy megtaláltad az igazi szerelmed?

Ez attól függ, hogyan definiálod az igaz szerelmet. A szerelem nem egyik pillanatról a másikra jön létre, de növekedésnek indulhat. Az első randi során nem biztos, hogy pattognak majd a szikrák, de minden bizonnyal látni fogod a partneredben a potenciált a folytatásra.

Régebben hittem a "szerelem első látásra" mondásban, de azt hiszem, az csak kémia volt. Jó érzés, de könnyen összekeverhető a szerelemmel. Sok igaz szeretetünk lehet különböző formákban az életünk során.

Egyszer találtam rá az igaz szerelemre egy meghitt partnerrel, csak hogy reményeimet és álmaimat egy tragikus szenvedélybetegség szertefoszlassa. Ez azt jelenti, hogy végül is nem ő volt a megfelelő ember számomra? Nem.

De már nincs itt, így még mindig nem találtam meg, akit keresek. Ha még mindig keresem, egyhamar nem találom meg. Nem áll rendelkezésre és ez jelenleg kevésbé tökéletes társsá teszi.

Nem voltam hajlandó észrevenni a figyelmeztető jeleket. A lelki társam összeomlott, én pedig félrenéztem, nem akarva látni az amúgy is instabil kapcsolatunk elkerülhetetlen összeomlását. Azt akartam, hogy a szerelmünk kitartson, de nem tudta megadni nekem. Végül továbbléptem, de olyasvalakit választottam, aki semmiben sem hasonlított rá. Soha nem adtam magamnak esélyt a gyógyulásra, ezért most ezen dolgozom.

Vonzódom a felépült szenvedélybetegekhez, aminek megvannak a maga kihívásai. Józan emberek dinamikus, tehetséges csoportja vagyunk. Néhányan közületek elkápráztatnak, mint rég elveszett lelki társam. De az utóbbi időben megkérdőjeleztem, hogy hajlandó vagyok-e elfogadni a visszaesés valódi lehetőségét és annak következményeit.

Hol húzzuk meg a határt a mentális egészségi állapotokkal? Sokan küzdünk mentális egészségünk megőrzésével és egyes kérdéseknek hosszú távú következményei vannak.

Így a listám eseti alapon változhat. Vannak, akik nagy gonddal kezelik mentális egészségüket, stabilak és egészségesek. Mások küszködnek. Úgy döntöttem, hogy figyelek, látok és kommunikálok, amikor szükség van rá. 

Annyira fájt, miután drága érdes szerelmem elhagyott, még mindig sok év után is ezt dolgozom fel. Akkor is együtt lennénk, ha nem lett volna szenvedély beteg, én pedig nem lettem volna társfüggő? Nem tudom.

De figyelembe kell venni, hogy hajlandó vagyok-e intimitásra törekedni valakivel, aki potenciálisan instabillá válhat. A mentális stabilitás pedig szerepel a kötelező dolgok listáján.

A listák készítése akkor működik, ha nem vagy tisztában azzal, hogy mit nem pipáltál ki. Akkor hasznos, ha kételkedsz abban, amit akarsz vagy nem kapod meg azt, amire szükséged van. De a leghatékonyabb eszköz a megfelelő társ megtalálásához mindig az intuíció.

Az intuíciónk egy beépített bullshit detektor, egy érzésmérő és egy biztos módja annak, hogy kitaláljuk, hogy randizzunk-e valakivel. Hallgasd meg, hogyan érzi magát a tested, amikor a közelébe vagy. Beszélnetek kell egymással, de a kezdeti érzés a legjobb támpont minden lehetséges közös jövőhöz.

Miután elmondhatod, hogy jól érzed magad, ha a közeledben van, kezdd el kipipálni a dolgokat a listádon. Használd az intuíciód, hogy ellenőrizd vannak-e még homályos foltok. Azt hiszem, túl sokan vagyunk olyanok, akik figyelmen kívül hagyjuk a vörös zászlókat és nem jövünk rá, hogy az illetővel való kapcsolat, nem is olyan biztos, mint amilyennek gondoltuk.

Hidd el, tudni fogod. Most menj és találd meg a nem túl tökéletes, de tökéletes párod. Megérdemled!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása