Amikor te vagy az oka annak, hogy a kapcsolat nem működik

2022. október 25. 07:30 - Life Advisor

te_vagy_a_hiba.jpgNehéz kideríteni, hogy te vagy-e az, aki hibázott. Sokkal könnyebb ujjal mutogatni a párodra és elkerülni a bűntudatot, mint az állítani, hogy te vagy az, aki elrontott egy-két dolgot. A kapcsolatok sok munkát igényelnek és ha rossz a hozzáállásod, énközpontú vagy bizonytalan vagy, akkor valószínűleg nem fogsz nagyszerű párkapcsolatban élni. Amikor úgy tűnik, hogy csak magadra gondolsz, hogyan tudna bárki is megbízni benned? Most nyilván azt mondod, hogy ez nem te vagy. Biztos? Feltetted már valaha a kérdést : "Én vagyok-e az oka a párkapcsolati problémáimnak?" Az alábbi 10 jel azt mutatja, hogy a válasz igen és ha őszinte akarsz lenni magaddal, látni is fogod, hogy te hibáztál.

1. A "nem" az alapértelmezett válaszod

A kapcsolatok megkövetelik az adok-kapok viszonyt. Nem számít, miről van épp szó, ha az alapértelmezett válaszod mindig negatív, akkor te vagy a probléma.

Még akkor is, ha a párod kérése abszurd vagy kínosan zavaró, hajlandónak kell lenned arra, hogy türelmes légy, meghallgasd és megfontold a hallottakat. 

Amikor szeretsz valakit, nyitottnak kell maradnod. Ha te ellenben mindennek ellenállsz, a nézeteid is valószínűleg mérgezőek.

2. Szándékosan szabotálod magad

Szánj egy percet arra, hogy átgondold, miért érzed úgy, hogy gyakran vitatkozol másokkal és rendetlen az elméd? Pontosan mit is csinált a párod?

Te vagy az, akinek ebben a helyzetben az a problémája, hogy önpusztító problémákat okoz egy - egyébként - boldog kapcsolatban.

3. Az összes munkát a párodra hárítod

Ez mindenre vonatkozik beleértve a munkát, a háztartási teendőket stb. Egyszerű mindig csak elfogadónak lenni, ráadásul sokszor nem is látjuk, hogy ilyenek vagyunk.

Nem vagy jó kapcsolatban, ha minden idődet azzal töltöd, hogy üldögélsz és elvárod, hogy a párod csináljon mindent és te ezeket soha sem viszonzod. Gondol arra, hogy mit tehetsz, hogy segíts a párodnak. Minden nap legalább egyszer törekedj arra, hogy valami kedveset csinálj, függetlenül attól, hogy milyen apró kis dologról is van szó.

4. Ahelyett, hogy kifejeznéd az érzelmeid, csendben maradsz

Ha falat emelsz közéd és a párod közé, az hűvössé, távolságtartóvá tesz téged, aminek eredménye az, hogy pusztító partnerré válsz. 

Még akkor is, ha utálsz kérdéseket megvitatni, nincs más lehetőséged, kapcsolatban élsz. A "Nem akarok beszélni róla." hozzáállás nem működik.

Ha nem vagy nyitott és elbújsz a párod elől, akkor itt igenis te vagy a probléma forrás. Semmi sem oldódik meg azzal, ha a fejünket a homokba dugjuk.

5. Soha nem mondod, hogy sajnálod

Az örök szerelem kulcsa az, hogy képes vagy beismerni, ha valami rosszat tettél. Ha nem tudod, hogyan vállalj felelősséget a tetteidért, biztos lehetsz benne, hogy a kapcsolatod kudarcot vall. 

A bocsánatkérés az érettség jele. Ha nem vagy rá képes, akkor talán nem állsz készen egy elkötelezett kapcsolatra. 

6. A barátaidhoz fordulsz, ahelyett, hogy a pároddal oldanád meg a dolgokat

Ha úgy teszel, mintha minden rendben lenne a pároddal, közben pedig a háta mögött a barátaidnak ócsárolod, az sokkal többet mondd rólad, mint róla. 

Képzeld el, ha megtudnád, hogy az a személy, akit szeretsz, aktívan a képedbe hazudok és negatív dolgokat mond rólad a barátainak. Maradnál egy ilyen kapcsolatban?

Bizony mértékig normális a barátaiddal beszélni a kapcsolatodról, de az, hogy a felgyülemlett dühöd a barátaidnak adod, rendkívül egészségtelen minden érintett számára.

7. Drámát csinálsz az izgalomért

Ha csak azért problémázol, hogy drámát kreálj, az beteges. Azt gondolhatnád, hogy ez életben tartja a szenvedélyt és a tüzet, de az ilyen éretlen és káros viselkedés teljesen rombolja a kapcsolatotok.

8. Nem engeded el a dolgokat

Azon kapod magad, hogy ugyanazokat a dolgokat ismételgeted újra meg újra a párodnak? Valószínűleg azért, mert mélyen gyökerező bizonytalansággal küzdesz, amelyekkel nem foglalkoztál. 

Ha azt akarod, hogy a kapcsolatod fennmaradjon, meg kell tanulnod továbblépni. 

Megbocsátás nélkül a kapcsolatod lassan, apránként felbomlik, amíg nem marad más, csak két hihetetlenül boldogtalan ember. Ha azt mondod, hogy túl vagy valamin, légy túl rajta!

Ha még nem vagy túl rajta, beszéld meg ezeket az érzéseket és érzelmeket a pároddal, hogy működőképes megoldást találjatok. 

9. A párod fél őszintének lenni veled

A párod képtelen elmondani neked dolgokat anélkül, hogy ledobnád a hajad? Sejtheted, te vagy a probléma. A haragod kezelhetetlensége nem a párod viselkedésének köszönhető. Ez azért van, mert nem tudod, hogyan kell felnőttként viselkedned.

Ha a párod nem érzi úgy, hogy őszinte lehet veled, mert fél attól, hogy kiakadsz, akkor ezeket az érzéseket megtarja magának, amíg egyszer csak tele nem lesz velünk és robban. Ez viszont a kapcsolat vége is lesz egyben.

10. A párodat akarod megváltoztatni, de te ellenállsz a változásnak

Neked és a párodnak fejlődnötök, tanulnotok kell egymástól a kapcsolatotokban. A feltétel nélküli elfogadás kétségtelenül a szeretet alkotóeleme, de a közös élet, tanulás és fejlődés is a létezés egészséges és kedves aspektusa. 

Ha olyan kapcsolatba élsz, amelyben arra számítasz, hogy megváltoztatod a párod, de önmagadon nem vagy hajlandó dolgozni, akkor valószínűleg komoly problémáid vannak, ami kiábrándító. Ne gondold, hogy hibátlan és tökéletes vagy. Ez inkább mérgező magatartás.

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása