Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

5 kérdés, amelyet feltehetsz egy szexuálpszichológusnak

2022. október 23. 07:30 - Life Advisor

szexual_terapia_kerdesek.pngA szexuálpszichológussal töltött első alkalomra tisztában lehetsz a problémáiddal, de nehéz lehet jól megfogalmazni a kezeléssel kapcsolatos gondolataid és konkrét aggodalmaid. Íme néhány kérdés, amit feltehetsz a terapeutádnak, így nemcsak többet fogsz megtudni, de mindez abban is segíthet, hogy az igényeidnek megfelelő irányba haladjon a terápia.

1. Nehezen izgulok fel. Miért van ez?

A szexuális diszfunkciónak számos oka lehet. Általában pszichológia, biológia vagy épp mindkettő. A terapeutával való együttműködés segíthet abban, hogy a megadott információk alapján a végére járjatok annak, miért nem érzed magad tettre készen, ha szexről van szó.

Előfordulhat például, hogy teljesítménybeli szorongással, gyenge fizikai vagy érzelmi vonzerővel küzdesz vagy a hormonjaid csökkentek, ami az életkor előrehaladtával természetes. Ezek mellett pedig egyes gyógyszerek is hozzájárulhatnak az alacsony libidóhoz.

2. Hogyan kommunikálhatom az igényeimet a párommal?

A kommunikáció az intimitás kulcsfontosságú része és ha még nem érezted magad elégedettnek, csökkenhet az érdeklődésed és a lelkesedésed is a szexuális együttléttel kapcsolatosan. A probléma az, hogy ezt nem könnyű egyedül megoldani, szükség lesz a párodra is.

A szexuálpszichológus megmutathatja, hogyan tudsz hatékonyabban kommunikálni annak érdekében, hogy egészséges keretek között fejezd ki a vágyaid és szórakoztatóbbnak, élvezetesebbnek találd a szexet. 

3. Mivel tudok leginkább a párom kedvében járni?

Az előző részt leszámítva a kommunikációs készségek magukban foglalják a párunk igényeinek aktív meghallgatását is. Végül is a tangóhoz ketten kellenek és ha lebilincselő szexuális életet akarsz, akkor ki kell venned a részed neked is, hogy mindketten élvezzétek a dolgot.

A terápia során megtanulhatod, hogyan kérdezhetsz és hallgathatsz jobban, amely segítségével megérted a preferenciákat. Soha nem jó azt feltételezni, hogy a párod mit akar, vagy épp mit nem akar. A terápia segíthet abban, hogy te és a párod ugyanazon az oldalon legyetek.

4. A kapcsolatunkban felütötte a fejét a hűtlenség. Ki lehet jönni ebből?

A kapcsolat zűrzavarának egyik leggyakoribb oka, hogy az egyik fél hűtlen volt a másikhoz, ami bizalmatlanságot és következésképpen az intimitás hiányát okozza a kapcsolatban.

Bár a bizalmi kérdéseket nehéz leküzdeni, ez minden bizonnyal lehetséges és egy terapeuta segíthet megtalálni ennek a módját, amely segítségével újra felépíthetitek a kapcsolatotokat. Abban az esetben viszont, ha a hűtlen kapcsolat véget ért, a bizalmi kérdések továbbra is fennállhatnak, de ez is olyan dolog, ami egyedül és az új párod támogatásával lehet majd oldani.

5. Normális a szexuális életem?

A szex nem mindenki számára egyforma és mindenkinek megvannak a maga vágyai és kifejezési módjai. Lehet, hogy egyesek több szexben részesülnek, mint mások, és ez teljesen rendben van. 

Mindaddig, amíg nem csinálsz semmi illegálisat és a párod mindenbe beleegyezik, a szexuális életed normálisnak tekinthető. Csak akkor van probléma, ha megszakad a kapcsolat és a kapcsolat résztvevői nem elégedettek, ami a fő oka, hogy az emberek szexuálpszichológus segítéségét kérik. 

Remélhetőleg a poszt olvasásával kaptál néhány ötletet, hogy milyen kérdéseket tehetsz fel a terapeutádnak, amelyek világos válaszokat eredményeznek majd. Innentől kezdve olyan megoldásokat találhattok, amelyek javíthatják a kapcsolatotokat, amely nagyobb elégedettséghez is vezet majd.

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása