Ne légy olyan átkozottul reménytelen!

2022. október 09. 07:30 - Life Advisor

remenytelenseg_vege.jpgA reménytelenség pazarlás. Hasztalan. Ragályos. Ha reménytelennek érzed magad, jó helyen vagy. Sokunk számára az utóbbi időben prioritássá vált, hogy megpróbáljuk kivédeni a végtelen csüggedést. Túl sok minden történt, hogy mindent nyomon kövessünk, túl sok sebet kellett elviselnünk, túl sok rossz hírt kaptunk és túl sok szomorúságban volt részünk. Az alvást és a pihenést nehéz volt elérnünk. Úgy tűnik, hiányzik az életünkből az öröm. A béke elérhetetlennek tűnik, miközben a frusztráció könnyen jön. Megértelek. Ha belefáradtál ebbe, ha már nem vagy képes pozitív dolgokat meglátni, tegyél meg egy szívességet nekem és nézz bele a tükörbe. 

Gyászolsz? Dühös vagy? Összetört a szíved? Idegeskedsz? A szakadék szélén állsz? Remek.

Ez ünneplésre ad okot. Ezek mind annak a jelei, hogy a szíved még mindig működik. Ezek a dolgok a lelked riasztói és azt mondják, hogy a dolgok nincsenek rendben és emiatt te sem vagy rendben. A fenti érzések megerősítik az az értékes képességet, hogy sokat szenvedjünk és tápláljunk egy olyan átkot, amely mindig is fenntartotta az emberiséget az embertelen időkben.

A fizikai fájdalom tudatja velünk, ha a testünk megsérült. Hasonlóképpen, a kétségbeesés jelzi nekünk, ha a lelkünk megsérült. Mindkettő kényelmetlen, de szükséges ahhoz, hogy megvédjen minket minden további kártól. Választ követelnek tőlünk. 

Minden benned van ahhoz, hogy erősebb legyél. Azokban az időkben, amikor úgy tűnik, hogy a dolgoknak nincs értelme, amikor úgy tűnik, hogy a sötétség átvette az irányítást, amikor elborítanak minket a rossz dolgok, gyakran elveszítjük a reményt, mert azon tűnődünk, hova tűntek a jó dolgok.

Íme a válasz: nem tűntek el, hiszen itt vagy!

Igen, kimerült vagy, a szakadék szélére kerültél és úgy érzed, hogy néhány lépés és teljesen szétesel, de abban is igazad van, hogy most épp ott vagy, ahol lenned kell ebben a pillanatban. Mindened megvan ahhoz, hogy elkezdhesd megváltoztatni az életed ott, ahol épp most vagy.

Legyen szó politikai válságról, kapcsolati nehézségről, pénzügyi kihívásról, orvosi diagnózisról vagy akár egy személyes démonról, még mindig nálad van az irányítás. Képes vagy döntéseket hozni, változtatni a hozzáállásodon. Eltudod dönteni mire használod az időd, a napjaid, az erőforrásaid. Ezeket pedig arra használhatod, hogy tükrözze azt, ami fontos neked.

Itt vagy! A jelenben élsz és nem vagy egyedül!

Az egyik hazugság, amit a reménytelenség mond neked, hogy te vagy az egyetlen, aki így érez. Ezt ne hidd el! Ez a hír a pokol PR osztályáról származik és a legrosszabb álhír, amelynek a célja, hogy elfeledtesse veled, hogy vannak hasonló helyzetben lévő emberek. 

Miközben ezeket a sorokat olvasod, emberek milliói hasonlóan keseregnek és meg vannak győződve arról, hogy csak ők vannak ilyen reménytelen helyzetben és azon tűnődnek, hogy mi tévők legyenek. 

Az emberiség csak akkor veszíthet, ha az emberek abbahagyják a harcot és ha beletörődnek a körülményeikbe. A reménytelenség soha nem tette biztonságosabbá, igazságosabbá vagy szebbé a világot. A reménytelenségnek semmi haszna sincs.

A harag megváltoztatható produktivitássá.

A felháborodás hasznos válaszokat adhat nekünk.

A bánat jósággá alakítható.

A reménytelen napokon semmi jó sem származhat abból, ha feladjuk. 

Az első lépés és a legnagyobb győzelem ma egyszerűen abban rejlik, hogy látjuk, hogy igenis vannak jó emberek ezen a világon és hogy te is közéjük tartozol. Íme a remény maga. 

Nézz a tükörbe! Lásd a bánatot az arcodon! Érezd a szomorúságot és meríts ebből erőt!

Hallgasd a szívverésed és tudd, hogy amíg a szíved ver, minden lehetséges! 

Lépj tovább, dolgozz tovább, segíts és ne légy többé olyan átkozottul reménytelen!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása