Működhet-e egy kapcsolat intimitás nélkül?

2022. szeptember 26. 08:44 - Life Advisor

kapcsolat_intimitas_nelkul.jpgRöviden, nem. Egy kapcsolat nem működhet hatékonyan intimitás nélkül, azaz a két partner közötti kölcsönös fizikai és érzelmi kötelék nélkül. Általában az egészséges kapcsolat alapvető szükségletének tekintik az intimitást. Szerelem nélkül nehéz túlélni. Intimitás nélkül úgy érezheted, hogy nem érted meg a párod. Komplikációk alakulhatnak ki a pároddal, ha nincs kölcsönös harmónia köztetek. Egy kapcsolat általában megszakad, ha hiányzik belőle az intimitás, mert nincs, ami összetartsa a párokat a nehéz időkben, míg az intim kapcsolat megteremti a tartós szerelem alapját. 

Íme néhány dolog, ami akadályozhatja az intimitást: 

1. A bizalom hiánya

Az intimitás kölcsönös megértést teremt közted és a párod között. Ha intimitással teli kapcsolatod van, vakol bízol a partneredben, biztonságban érzed magad. Ha viszont nincs meg a kölcsönös harmónia köztetek, akkor a bizalom is hiányozni fog. Minden alkalommal rettegni fogsz a bizonytalanságtól.

2. Magas stressz szint

Az intimitással való kapcsolat megóv a nehéz időktől. Ha mély harmóniában vagytok, megosztod a stresszt is a pároddal és segítetek egymásnak csökkenteni a stressz okozta nyomást. Intimitás nélkül viszont, erre képtelen vagy és minden teher rád nehezül.

3. A hatékony kommunikáció hiánya

Világos, hatékony, szeretetteljes kommunikációra van szükség az erős kapcsolat kiépítéséhez. Egy olyan kapcsolat, ahol a szeretet nem létezik, olyan, mint egy megrepedt váza, amely hamarosan el is fog törni. Ha nincs harmónikus kapcsolat, nem hozhatsz létre hatékony interakciót a pároddal. Nem fogsz tudni érzelmileg kötődni hozzá, így nem alakul ki jó kommunikáció sem kettőtök között.

4. Mérgező viselkedés

Amikor megéted a párod és ő is téged, akkor mindketten boldog kapcsolatot építetek ki, kedves és szeretetteljes viselkedés által. Ha nincs meg az intimitás, feszültek lesztek. Lehet, hogy a párod téged hibáztat majd a problémákért, mert egyszerűen nem érdekli őt semmi. A kapcsolatotok pedig egyszerűen mérgezővé válik anélkül, hogy kölcsönös intimitás lenne köztetek.

5. A nyitottság hiánya

A nyitottság azt jelenti, hogy megosztod a hibáid és sebezhetővé válsz a pároddal. Amikor nyitott vagy, nem rejted el a hibáid a párod elől. Ha viszont hiányzik az intimitás, akkor eltitkolod az érzelmeid és a hibáid, mert nincs elég bizalmad és bátorságod ahhoz, hogy őszintén kommunikálj a pároddal.

6. Az erkölcsi támogatás hiánya

Bensőséged kapcsolatban erkölcsi támogatást kell nyújtanod a párodnak, mert kölcsönös beleegyezés nélkül nem tudod szabályozni az egészséges életed. Problémákkal teli kapcsolatot hozol létre, ha felsőbbrendűnek érzed magad és úgy gondolod, hogy nem kell támogatnod a párod. Intimitás nélkül úgy gondolsz a párodra, mint az egyetlen személyre, aki felelős a kettőtök boldog kapcsolatának kialakításáért. Ez azonban a bukás kezdete lesz a kapcsolatotokat tekintve.

7. Az érzelmi visszavonulás 

Az érzelmi kapcsolat egészséges kapcsolati célokhoz vezet. Ha erős érzelmeitek vannak egymás iránt, akkor mindig segíteni fogtok egymásnak abban, hogy a problémákat közösen kezeljétek és oldjátok meg. Intimitás nélkül viszont mindig a párodat hibáztatod majd mindenért, érzelmileg elnyomod őt, és ez a viselkedés érzelmi visszavonulást majd pedig szakítást hoz maga után.

8. Az elismerés hiánya

Az elismerés arra ösztönöz, hogy előre lépj önmagad és a párod jobbá tételének érdekében. Ha nincs meg az intimitás köztetek, akkor nem tudsz segíteni a párodnak a növekedésben és a fejlődésben. Addig amíg nem lépsz szoros kapcsolatba a pároddal, nem lehetsz támogató társ.

9. A kémia hiánya

Intimitás nélkül, nehéz lesz érezni kettőtök között a kémiát, ez ugyanis csak az intimitás segítségével jöhet lére. Lehet, hogy a fizikai vonzalom már megvan kettőtök között, de ha szintet akartok lépni, akkor intimitásra is szükségetek lesz.

10. Kompromisszumok hiánya

Kompromisszumot kell kötnünk egy jó párkapcsolat érdekében. Ha intimitással teli kapcsolatod van, akkor ezzel nem lesz gond. Ha viszont ez hiányzik, akkor lehet, hogy mindig csak magadra gondolsz, nem leszel képes kompromisszumokra, majd pedig elveszíted a párod.

Az intimitás kölcsönös megértést és jó kapcsolatot épít ki. Nem arról van szó, hogy vak hited van a házastársadban és próbálod arra kényszeríteni, hogy úgy viselkedjen, ahogy te akarod. Ha nincs valódi bensőséges kapcsolat kettőtök között, a kapcsolatotok elromlik. Ha őszinte vagy magaddal, nem kell sem a saját sem a párod hibáit megtartani. Meg kell adnod a párodnak az erkölcsi támogatást egy egészséges kapcsolatban. Intimitás nélkül nem lehet erős kapcsolatot kiépíteni.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása