8 hülyeség, amit a párok csinálnak veszekedés után

2022. augusztus 24. 07:30 - Life Advisor

vita_hulyeseg_8_dolog_parok.jpgElmondható, hogy egyetlen pár sem ússza meg a konfliktusokat, függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk jó társak, vannak idők, amikor dühösek és idegesek leszünk. A különbség abban van, hogy a férfiak és nők másképp kezelik a veszekedést, így az eredmény is teljesen más lehet. Egyes párok gyorsan megoldják a konfliktusokat. A veszekedések után rájönnek, hogy a probléma megoldható és a megoldással a kapcsolatuk is erősebbé, harmonikusabbá válik majd. Más párok számára viszont egy-egy veszekedés megoldhatatlan és kilátástalan helyzetet szül, óriási érzelmi károkat és akár a kapcsolat végét is okozva. De mi vezet ehhez? Íme 8 hülye dolog, amit a párok csinálnak veszekedés után.

1. Elmenekülsz otthonról

Sok nő nem bírja elviselni a legkisebb sérelmet sem és minden egyes veszekedés után szinte menekülnek otthonról. Ez a fajta menekülés pedig fejtörést okoz a férfiaknak. Mert a férfiak nem tudják, hova megy a nő, mit fog csinálni és attól is tarthatnak, hogy esetleg valami őrültséget csinál majd a párjuk. 

Hiába próbálna meg a férfi beavatkozni, segíteni, nehézségekkel szembesül, újfent. Ez a fajta extra szorongás és tehetetlenség kínzó lehet a férfiak számára. 

Néhány nő persze azt mondja, hogy ezzel csak büntetni akarják a párjukat és meg akarják figyelni, hogy ezekután a jövőben ismét vitába szállnak-e majd velük. 

Nos, lehet, hogy ezzel nőként eléred a célod, viszont a jövőben a párod valószínűleg távol marad majd tőled, sőt akár le is zárhatja veled a kapcsolatot egyrészt a viselkedésed miatt, másrészt pedig mert nem akarja még egyszer elrontani a dolgokat kettőtök között, ha az ilyen következményekkel jár.

2. Régi dolgokat hánytorgatsz fel

Teljesen felesleges akár tőled, akár a párodtól jön, hogy a múltban történt dolgokat hánytorgatjátok fel a másiknak. Már a múltban ki kellett volna szedni a szöget a seggedből. 

3. Csak mondod és mondod és mondod, anélkül, hogy a következményekre gondolnál

Veszekedéskor az érzelmek fokozódnak, a kimondott szavak komoly sebeket ejthetnek a másikon. Ha pedig ez így történik minden alkalommal, akkor ezt se egy nő, sem pedig egy férfi nem fogja elviselni a jövőben. 

4. Büntetés szexmegvonással

Annak ellenére, hogy gyerekes dolog, ti pedig - elméletben legalábbis - felnőttek vagytok, sok pár alkalmazza ezt a "módszert".  Sok párnak vannak gyakran konfliktusai egymással, amelyek nem tartanak sokáig, hiszen másnap vissza kell térniük a régi kerékvágásba. 

Emiatt nem éri meg büntetni szexmegvonással a partnerünket, mivel ez könnyen okozhat frusztrációt és lázadást a kapcsolatotokban.

5. Szakítással, válással fenyegetőztök

Ez leginkább a házastársak közötti veszekedés során kijátszott kártyalap. Sokan szeretnek válással fenyegetőzni, hogy megijesszék a párjukat. 

Ezzel csak az a gond, hogy előbb-utóbb a feleséged vagy férjed teljesíteni fogja a "kívánságod", számodra pedig már túl késő lesz, hogy rendbe hozd a dolgokat. 

6. Bosszút akarsz állni azért, mert a párod megbántott

A nők egyik leghülyébb cselekedete egy-egy vita után, hogy szélsőséges eszközöket használnak arra, hogy megtorolják a párjuk tetteit, például félre lépnek vagy egyszerűen csak igyekeznek más férfiak figyelmét magukra terelni.

Próbáljak azt mutatni a párjuknak, hogy ha te nem törődsz velem, akkor majd találok valakit, aki megteszi. 

Kis százalékban előfordul, hogy egyes férfiak ettől berezelnek és aggódnak a párjuk elvesztése miatt. A nagy többség viszont nem kajálja be ezt a húzást, sőt határozott fellépéssel inkább véget vetnek a kapcsolatnak.

7. A gyerekek előtt veszekedtek

Egyes párok nem riadnak vissza attól, hogy a gyerekeik szeme láttára vitatkozzanak egymással. Amiről elfeledkeznek, hogy ezek bizony komoly sérüléseket és terheket pakol a gyerekre, amely hatással lesz az életükre, hiszen ez az a minta, amit láttak a szüleiktől.

8. Tettlegesség

Soha, semmilyen vita vagy veszekedés nem szabadna, hogy tettlegességbe torkoljon. Ennek ellenére sajnos a mai napig találkozhatunk családon belüli erőszakkal. Ha úgy érzed segítségre van szükséged vagy netán ilyen helyzetben találod magad, akkor hívd a NANE segélyvonalát.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása