5 jel, hogy a kapcsolatod hosszútávú lesz

2022. augusztus 20. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_zold_zaszlo.jpgMinden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, de meg kell próbálnunk észrevenni a pozitív dolgokat. Túlságosan a negatív dolgokra koncentrálunk, mert a terapeuták és az interneten található információk erre kényszeríti az elménket. A negatív információk inkább vonzanak minket, mint a pozitívak és ez sokszor dilemmát okoz. Senki sem tökéletes ezen a világon és egyszerre számtalan rossz dolgot lehet észrevenni egy emberben, viszont nem erre kellene összpontosítanunk. Meg kell keresnünk azokat a jó dolgokat, amelyek megmutatják, hogy a párunk igenis jó ember, annak ellenére, hogy bizonyos dolgokban nem az. A vörös zászlókra koncentrálni egyszerűbb, de a pozitív dolgokra való koncentráció lesz az, ami kelleni fog, hogy a kapcsolat működjön és egészséges maradjon. Íme 5 jel, hogy a kapcsolatod hosszútávú lesz.

1. A párod elfogad olyannak, amilyen vagy

A megfelelő társat megtalálni napról napra nehezebb lesz. Ez azért van, mert mindenki álarcot visel, amely elrejti a valódi énjét. Ezért van, hogy nem sokáig tartanak a kapcsolatok, mert ha egyszer közelebb kerültök egymáshoz, rájöttök, hogy maszk mögé bújtatok, a valódi énetek pedig nem vonzza a másikat. 

De egy megfelelő partner elfogadja a valódi éned, még akkor is, ha vannak hiányosságaid. Szeretik benned ezt a tökéletlenséget, mert tudják, hogy ez az emberi személyiség része.

2. Hasonlóak a céljaitok és az értékeitek

Te és a párod ugyanazokat az értékeket képviselitek és hasonlóak a céljaitok. Ez azt is jelenti, hogy egy közös cél felé haladtok, együtt. 

Nem feltétlen kell ugyanazt a munkát végeznetek vagy ugyanazt a vállalkozást vezetnetek, de a célok megosztása azt jelenti, hogy mindketten támogatjátok egymást a törekvéseitekben és együtt ünneplitek a sikereiteket. 

A hasonló értékek pedig azt jelentik, hogy mindketten szerettek fegyelmezettek, őszinték lenni, segítetek egymásnak, másoknak és kerülitek a konfliktusokat.

Ha mindkettő megvan bennetek, akkor az szilárd alapot ad az egészséges és hosszú kapcsolathoz.

3. A párod akkor is tisztel, ha vitatkoztok

Minden kapcsolatban vannak nézeteltérések és viták, de ez nem jelenti azt, hogy ezeknek óriási háborúknak kell lenniük.

Ha a párod harcol veled egy vita közben és felhánytorgatja a múltad, megbánt téged, az azt jelenti, hogy nem tisztel téged.

Ha viszont úgy beszél veled, mintha semmi sem történt volna és megpróbál boldoggá tenni, vagyis el is felejtette már a konfliktust kettőtök között, ez jó jele a hosszútávú kapcsolatnak.

Ezenkívül egy ideális partner nem vitázik veled mások előtt és nem hoz kellemetlen helyzetbe. Mindig tisztel téged és igyekszik elkerülni, hogy megbántsa az egód.

4. A párod nem rejteget a családja elől

Ha a párod örömmel bemutat a családjának, barátainak, az jó jel, ez ugyanis azt mutatja, hogy fontos vagy neki. 

Félre értés viszont ne essék, nem azt jelenti, hogy az első randi után be kell, hogy mutasson a családjának. Hagyj időt rá, hogy kitalálja a megfelelő alkalmat.

5. A párod egyenrangúnak tekint téged

Ez azt jelenti, hogy osztozik veled a problémák megoldásában és minden esetben támogat. Ha a párod hisz az egyenrangúságban kettőtök között, akkor ez egy nagyon pozitív jel, amit észre kell venned, hiszen a kapcsolatotok hosszútávú lehetőségét mutatja. 

A tanulmányok szerint az egyenrangú párok kielégítőbb életet élnek. Úgy érzik, hogy a kapcsolatok igazságosabb és feltételek nélkül képesek szeretni egymást és mindez például még a szexuális életükre is rendkívül pozitív hatással van. 

A negatív információk többsége arra késztette az elménket, hogy mindig a vörös zászlókat keressük, emiatt elfelejtettük, hogy vannak zöld zászlók is, amelyeket érdemes keresni. 

Minden kapcsolatban vannak jó és rossz időszakok is, de ez nem jelenti azt, hogy minden kapcsolat mérgező és egészségtelen. Néha csak a zöld zászlókat kell keresned, hogy megtudd, a párod elkötelezett-e irántad.

Ha úgy látod, hogy a piros zászlók vannak többségben és nincs esély arra, hogy jobbá tegyétek a kapcsolatotok, akkor viszont időpazarlás nélkül tovább kell lépned

De, ha látod, hogy a párod gondoskodó, tiszteletteljes, egyenrangú félként kezel és elfogad olyannak, amilyen vagy, akkor a kapcsolatotok hosszútávú is lehet. 

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása