5 hiba, amit egy új párkapcsolatban elkövetsz

2022. augusztus 15. 07:30 - Life Advisor

5_hiba_uj_kapcsolat.jpgElkezdődött egy új kapcsolat az életedben, amitől annyira boldog és izgatott vagy, hogy minden mást el is felejtettél. Csak egy sms-t vagy telefonhívást vársz a barátodtól/barátnődtől. Bár nem veszed észre, de sok hibát követsz el ebben az izgalmi állapotban, amelyek elkerülhetőek lennének. Elengedhetetlen, hogy tudatában legyünk a cselekedeteinknek egy új kapcsolatban, mert egy új kapcsolat sokkal sebezhetőbb. Ellentétben egy már kialakult kapcsolatban, ahol jól ismeritek egymást és a párotok erősségeit és hibát. Egy új kapcsolat viszont olyan, mint belépni egy tök sötét szobába. Nem ismered a párod, a párod sem ismer téged, nem tudod, hogy mely cselekedeted bosszanthatja a partnered. Íme 5 olyan hiba, amit el kell kerülnöd egy kapcsolatban. Ha erre képes vagy, a kapcsolatod tovább is tarthat, mint az előző.

 

1. Túl sokat árulsz el magadról nagyon hamar

Tudod milyen érzés egy új kapcsolatban lenni? Libabőrösök vagyunk, izgatottak, pozitív a hangulatunk és úgy érezzük, hogy mindent meg kell osztanunk a párunkkal, sőt a párunknak is velünk, hogy mindketten megismerhessétek egymást. A helyzet viszont az, hogy azon a ponton vagytok, amikor ti és a társatok idegenek vagytok egymásnak és nem sokat tudtok egymásról. Emiatt elkezditek felfedni a titkaitokat, amelyek tönkretehetik a kapcsolatotok. A legjobb lenne, ha ezeket a titkokat addig magadban tartanád, amíg a kapcsolatotok nem ér el egy mélyebb szintet.

2. Túlságosan elérhető vagy

Azt gondolhatnád, hogy egy új kapcsolatban amennyi időt csak lehet, együtt kell töltenetek. Ez viszont nem teljesen úgy működik, mint ahogy a legtöbben gondolnánk. Ha túl elérhetőek vagyunk, az rossz képet kelt a párunk fejében. Azt sugallja, hogy nincs semmi dolgunk, nincsenek céljain az életben, ami pedig még rosszabb, hogy a túlzott elérhetőségeddel a saját önbecsülésed rombolod. 

Sokszor megesik, hogy annyira elérhetőek vagyunk, hogy a párunk egyáltalán nem is szentel időt arra, hogy egy randit vagy bármilyen programot tervezzen veled előre, mert úgyis úgy fogsz ugrálni, ahogy ő fütyül. Fejezd ezt be!

3. Túl sok posztolsz a közösségi médiában

Ez a közösségi média kora és szeretünk mindent megosztani, legyen szó az életünkről, utazásról, kapcsolatokról stb. A kapcsolatok, különösen egy új párkapcsolat, magánügy és nem kell róla posztolni a közösségi médiában. 

Próbáld meg elkerülni ezeket a dolgokat és egyensúlyba hozni az ottani életed a valós életeddel. Meg kell értened, hogy vannak dolgok, amelyek nem tartoznak mindenkire. Ha magánügyről van szó, ne posztolj róla!

4. Bizonytalanná válsz

A bizonytalanság egy lassú méreg a kapcsolatok számára, amely egy nap majd megöli a kapcsolatot. Ha mindig ugyanazok a kérdések merülnek fel benned a pároddal és a kapcsolatotokkal, akkor kérdezd meg magadtól, hogy ezek valós dolgok-e és hogy képes leszel-e elviselni őket. A válasz meglehetősen egyszerű, nem fogod elviselni a bizonytalanságot hosszú távon és ez normális. Tehát ne hagyd, hogy a bizonytalanság gyilkoljon a kapcsolatotokban.

5. Figyelmen kívül hagyod a nagyobb különbségeket kettőtök között

Sokszor tanácsos elkerülni a különbségeket és inkább a közös pontokra koncentrálni. De mindennek van egy határa. Például nem lehet egyszerre reggel és este, ugyanígy két jelentős különbséggel rendelkező ember sem maradhat együtt. Eleinte lehet, hogy képes leszel átvészelni a különbségeket, de eljön az idő, amikor ezek a különbségek el fogják rontani az életed. 

Ne hunyj szemet a jelentős különbségek felett, ha boldog akarsz lenni a jövőben. 

Egy új kapcsolat megkezdése pozitív, szórakoztató és izgalmas. Az emberek pedig gyakran hibáznak, amikor izgatottak. Sajnos sokan buta hibákat követnek el, amelyek véget vetnek a kapcsolatnak, mielőtt elkezdődött volna. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása