Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

10 tipp a stresszmentes első randihoz

2022. július 25. 07:30 - Life Advisor

randi_stresszmentesen.jpgValljuk csak be, a randizás kínos és idegőrlő lehet, különöse, ha az első randiról van szó. Ketten megbeszélitek, hogy nyilvános helyen találkoztok, hogy jól érezzétek magatok és megnézzétek, hogy szeretnétek-e továbbra is több időt tölteni egymással. Egy randira elmehetsz felkészületlenül és idegesen vagy tervezhetsz előre és eltávolíthatsz egy csomó, felesleges stresszt, ami így kezdetek kezdetén megjelenhet. Íme 10 tipp, ami éppen ebben fog segíteni.

1. Nevezd nevén a randit

Jelenleg van egy tendencia, amivel menőnek akarunk tűnni, ami nem más, mint hogy kétértelműen fogalmazunk a randival kapcsolatban, vagyis nem szögezzük le, hogy ez most hivatalosan randi-e vagy sem. Tudod ez a tipikus "Van kedved meginni egy kávét velem?" kérdés....BÉNA!

A kétértelműség nem szexi. Légy határozott és világos!

Ha tudod, hogy randizni akarsz valakivel, akkor a találkozót hívd randinak. Például: "Nagyon érdekesnek tűnsz és úgy érzem elég jól kijövünk egymással. Ráérsz a héten valamikor, mert szívesen elvinnélek egy randira."

Ha őszinte vagy magaddal és a másik személlyel azzal kapcsolatban, hogy mik a szándékaid, akkor kihagyhatod az idegesítő " Ez most randi? Nem randi?" agymenést.

2. Készülj fel (majdnem) mindenre

Számíts a legjobbra, de készülj fel a legrosszabbra! 

Legyen terved, legyen biztonsági terved és legyenek alternatív terveid is. Attól függően, hogy a randin mennyire jöttök ki egymással, bármikor képesnek kell lenned arra, hogy kicsit frissítsd a találkozót vagy épp véget vess neki.

A randi unalmas? Az italok után vágd el a randit azzal, hogy hazamész és ne kínálj hamis reményeket, ha nem akarod ezt tovább folytatni. 

Kiderül a randiról, hogy az egyik legérdekesebb emberrel találkoztál az életedben? Frissítsd a randit azzal, hogy a kávézás után mondjuk elmentek egy romantikus kilátóra stb.

Ez az egész úgy hangzik, mint egy részletes tervezés, ami sok munkával jár, ami igaz is, de mindez teszi lehetővé azt, hogy nyugodtabban viselkedj a randi alatt. A nyugodtság pedig hidd el nagyon is (sokat) számít.

3. Válaszd ki a megfelelő helyszínt

Válassz olyan helyet, ahol jól érzed magad, de ne egy szokásos helyet, ahol mondjuk mindenki ismer téged. Ha olyan helyre mész, ahol mindenki ismer téged, akkor fentáll annak a kockázata, hogy a randit kevésbé tekinted fontosnak, sőt mások azt feltételezhetik, hogy az összes első randid itt bonyolítod.

Találkozzatok olyan helyen, amely kölcsönösen előnyös mindkettőtöknek és amelyet mindketten szerettek. Bowling, vacsora, kávé, süti, séta, park stb. rajtad múlik. 

Bónuszpontként figyelj arra, hogy olyan helyet válassz, ahol beszélgetni is tudtok. Lehetőleg ne koncertre vagy buliba menjetek, mert elég nehéz lesz úgy beszélgetnetek, hogy állandóan az üvöltő zenét kell túlkiabálnotok. 

4. Már reggeltől kezdve szóljon az egész napod a randiról

Tegyél meg mindent, ami ahhoz kell, hogy egész nap jól érezd magad. Ha ugyanis egy pocsék, stresszes nap végeztével mész randizni, akkor nem igazán teszel vonzó energiát a kapcsolatba. 

Menj el aznap edzeni, húzz le egy csomó feladatot az aznapi teendőid listájáról. Öltözz olyan ruhába, amelyben remekül érzed magad. Az egész napod töltsd pozitív gondolatokkal és cselekedetekkel, hogy ezzel a pozitív energiával mehess a randira is.

5. A mobilod TABU

Tedd el a telefonod! Kapcsold be a repülőgép módot és tedd el a zsebedbe, táskádba stb. legyen teljesen a látótávolságodon kívül. 

Ez egy egyszerű általános udvariasság, amely megmutatja, hogy komolyan veszed a randit és szeretnéd az illetőt mindenféle zavaró tényező nélkül megismerni. Az egyetlen telefonhívás, amit eltudok képzelni, olyan dolgok lennének, amelyek azt jelzik, hogy eleve nem is szabadna randiznod. (a feleséged felhív, hogy elfolyt a magzatvíz vagy másnap reggel vizsgázol és valaki hív, hogy átadja neked a jegyzeteit). Szóval tedd el azt az átkozott mobilt, még akkor is, ha úgy gondolod, hogy egy fontos hívás befuthat, biztosan várhat néhány órát.

Az egész intim életed jövője ezen múlik.

6. Készülj fel néhány sztorival

Mi van, ha időbe telik, amíg belemelegedtek a beszélgetésbe?

A legjobb, ha felkészülsz néhány sztorival, amivel megtöltheted a teret. Nem kell mesedélután vagy estét tartanod, de légy tisztában azokkal a dolgokkal, amelyek veled történtek és amelyeket az emberek általában érdekesnek találnak. 

7. A lényeg, hogy jól érezd magad

Az egyik legnagyobb oka annak, hogy az emberek idegesek az első randin, az az, hogy túlságosan arra összpontosítanak, hogy a másik fél, milyennek fogja látni őket. 

"Elég okos/érdekes/vicces/vonzó vagyok?"

Emlékeztesd magad arra, hogy valaki, aki hosszú távon szeretne veled lenni, akkor is kedvelni fog téged, ha némi idegeskedéssel jelensz meg a randin, mert képes lesz meglátni a valódi éned, akármennyire is ideges vagy. 

Összpontosíts inkább arra, hogy jól érezzétek magatok. 

8. Fogadd el a kínos dolgokat

Ha kínos témák merülnek fel (szakítások, halálesetek a családban, eltérő vallási vagy politikai nézet stb.) akkor ne próbáld meg a szőnyeg alá söpörni ezeket.

Azzal, hogy finoman figyelmen kívül hagyod azt a tény, hogy kínos, még kínosabb jelentést adsz neki. 

9. Vigyázz a javaslatokkal

Példának okáért egy kínos fizetési javaslat, megtörheti a varázslatos lendületet, amelyet a randi során felépítettél. 

Ha te kezdeményezted a randit, akkor számítanod kell arra (vagy legalábbis fel kell készülnöd), hogy a számlát minden esetben te állod. 

Szóval csak fizess, anélkül, hogy azt éreztetnéd, hogy mekkora áldozatot is hozol most ezzel és mennyire nagylelkű vagy. Főleg, ha srácként olvasod ezt a posztot, nyilván fele annyi időt és energiát fektettél a felkészülésbe, mint ő. Mutasd ki a hálád és fizesd ki az átkozott számlát!

10. Szexeljünk vagy ne?

Mielőtt elmész a randira, kérdezd meg magadtól, hogy jól éreznéd-e magad, ha az első randi utáni estét vele töltenéd. Ne vedd figyelembe a társadalmi "elvárásokat", magadnak tedd fel a kérdést, hogy érzelmileg elég felkészült vagy-e ahhoz, hogy fizikailag intim helyzetbe kerülj valakivel. 

Az, hogy van-e / lesz-e szex az első randin mindig rajtad múlik és a szívedre kell hallgatnod.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása