Hogyan szerezz partnert online 1 hét alatt?

2022. július 19. 07:30 - Life Advisor

1_het_online_tarskereses_2.jpgOnline társkeresés. Biztos hallottál már róla. Lehet, hogy használtad, lehet, hogy nem. Azt gondolhatod, hogy ez a valaha volt legnagyobb dolog, ugyanakkor lehet, hogy úgy véled, az egész csak időpocsékolás. Bármi is legyen a véleményed az online társkeresésről, egyetlen célom ezzel a cikkel az, hogy segítsek megtalálni számodra egy erősen összehangolt, romantikus partnert a lehető legrövidebb idő alatt.

Az online társkeresés legnagyobb előnyei

Az online társkeresés lényegében partnervásárlás.

Ha elmenni egy bárba hasonlít a kirakatvásárláshoz (a termék szépnek tűnik, de nem igazán tudsz semmi specifikusat róla), akkor az online társkeresés olyan, mintha online vásárolnál. 

Mik lehetnek tehát az online társkeresés előnyei?

  • Az online világban fellelhető algoritmusok segítenek kapcsolatba lépni hasonló gondolkodású, hozzád kompatibilis emberekkel
  • Sokkal több potenciális partnert érsz el, rövidebb idő alatt
  • Többszintű a kommunikáció, amely lehetővé teszi, hogy különböző elkötelezettséggel könnyíts a beszélgetéseken, miközben elkerülöd a kínos helyzeteket. (50 ember megtekintése egy online társkeresőn egy este alatt? Könnyű. 50 vonzó idegen megszólítása a bárban vagy buliban, sokkal nagyobb kihívást jelent a legtöbb ember számára.)
  • Sokféle társkereső létezik, amivel már eleve szűrheted, hogy kit is keresel (Vannak például kifejezetten diplomásoknak szóló társkereső, vannak társkeresők, akik természetkedvelőknek, állatbarátoknak, egészségügyben dolgozóknak stb. jöttek létre)
  • Új barátokat szerezhetsz. Nem lesz kémia mindenkivel, akivel online megismerkedsz, de lehet, hogy megismersz valakit, akinek a személyisége megtetszett és barátok még lehettek.
  • Az online társkeresés szórakoztató. Nem mindenki, akivel online találkozol, lesz a lelki társad és a következő partnered vagy akár a nagy ő, de elég sok móka vár rád, miközben az online társkeresés tengerén evezel

A 2 legfontosabb tény az online társkeresésről

Gyakran keresnek meg azzal az ügyfelek coachingok során, hogy nézzem át az online társkereső profiljukat. Ezen "átnézések" következtében felfedeztem egy újra és újra visszatérő dolgot, amin az ügyfeleim stresszelnek. Ez pedig nem más, mint a profiljuk írott része, legyen szó akár a BIO-ról  (rövid általában 150 karakternyi összefoglaló vagy bemutatkozó) akár a bemutatkozó részről. 

Van értelme ennek a viccnek? Tükrözi a bemutatkozásom, hogy érdekel a fitnesz? Azt írjam inkább, hogy figyelmes vagy azt, hogy kedves? Melyik a jobb? 

Tegyük tehát világossá az első legfontosabb tényt az online társkeresésről

1. Nem az számít, ahogy mondod, hanem az, amit mondasz

Gondolj rá valahogy így: 

Képzeld el, hogy otthon alszol. Nekem pedig valamilyen oknál fogva van kulcsom a házadhoz (furcsa, de olvasd tovább) és hajnali háromkor bemegyek a szobádba és ahogy rám néztél, már tudtad, hogy valami óriási hírem van számodra. Ez a hír pedig az volt, hogy van számodra 1 milliárd forintom, amiből megveszem neked álmaid házát. Csak arra volt szükségem, hogy felkelj az ágyból, ki menj a nappaliba és kiválaszd egy könyvből álmaid házát, álmaid városában. 

Nos, motiválóbb lenne számodra, ha azt mondanám, hogy "Szükségem van rá, hogy ki gyere a nappaliba és kiválaszd a házad." szemben azzal, hogy "Kérlek, gyere ki velem a nappaliba, hogy kiválaszthasd az új otthonod."

A lényeg, hogy nem kell attól tartanod, hogy mennyire vagy óvatos vagy okos a profilod szövegezését tekintve, sokkal inkább arra fókuszált, amit mondasz, ne pedig arra, ahogy mondod.

2. A profilod az életed mikrokozmosza

Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy az online társkereső profilod csak egy szelet belőled. Ez reprezentál téged. A profilod az első benyomás és vagy felkelti mások érdeklődését vagy nem.

Mit jelent ez még gyakorlatiasabban? Ha utálod az életed, nem érzed magad kiteljesedve és nem vagy büszke magadra, akkor bármi, amit a profilodba írsz, valószínűleg szomorúságot, kétségbeesést fog kiváltani. 

Élvezned kell az életed és általában szeretned kell magad ahhoz, hogy egy lenyűgöző társkereső profilt tudj létrehozni.

A nyerő online társkereső profil létrehozásának legfontosabb szabálya

Kezdjük egy idézettel, amely teljes mértékben ide illik:

"Ha kapnék nyolc órát, hogy kivágjak egy fát, az első hat órát a baltám élesítésével tölteném." /Hősakadémia című sorozat/

Micsoda remek mondás, nem? 

Ahelyett, hogy egy tompa baltával csapkodnál egy fát, gondoskodj arról, hogy a baltád a lehető legélesebb legyen, így te is hatékonyabb leszel a fakivágás során.

Számodra a fa kivágása azt jelenti, hogy csodás partnert találsz online társkereséssel. A balta élessége pedig az online társkereső profilod minősége és őszintesége.

Az ezt követő stratégia nagy része ezen az elven alapul.

A leghatékonyabb stratégia, amit találtam (magamnak és sok ügyfelemnek, akikkel együtt dolgoztam ezen a folyamaton) az, hogy az időd 90%-át egy csodálatos profil készítésével töltöm, majd egy kis időt töltök csak azzal, hogy minőségi üzeneteket küldjek valakinek, amelyek felkeltik a másik fél érdeklődését, de lehet, hogy a maradék részben csak hagyom, hogy hozzám jöjjenek mások.

Nem mindegy, hogy melyik online társkereső weboldalt használom?

De nem ám! Attól függően, hogy konkrétan mit keresel egy partnerben, más társkereső oldalt érdemes használnod. 

Érdemes szétnézned a társkereső oldalak kínálatában. Ahogy feljebb már volt róla szó, különböző oldalak léteznek. Szingli anyák társkeresője, 50+-osok társkeresője, kutyabarátok társkeresője, diplomások társkeresője stb. Ezek a webhelyek általában kisebb felhasználószámmal rendelkeznek, de biztos lehetsz benne, hogy olyas valakit találsz magadnak, akivel legalább már egy közös pontotok van.

Na, de ha van egy egyedi dolog benned, vagy amit keresel egy partnerben, akkor jobban jársz, ha specifikus társkeresőt keresel vagy akkor is érdemes inkább egy óriási felhasználóbázissal rendelkező oldalra regisztrálni?

Mindkét stratégia működhet, de mindez attól függ, hogy mennyire fontos számodra az a bizonyos dolog.

Tegyük fel, hogy szexuális téren vonzódsz a BDSM-hez vagy épp rengeteg fétised van. Ha fontos számodra, hogy a párod is osztozzon ezen a szexuális nézeten, akkor valószínűleg jobban jársz, ha eleve ilyen társkereső oldalon indítasz profilt. Ha ez csak egyfajta preferencia számodra, akkor regisztrálhatsz egy nagyobb felhasználókkal rendelkező oldalon és megemlítheted, hogy szereted ezt a fajta életmódot.

Mindenképp szánj időt arra, hogy megtaláld a számodra leginkább szimpatikus és az elvárásaidhoz méltó oldalt.

Rendben, most már tudod, miért fantasztikus az online társkeresés és van ötleted, hogy melyik oldalra regisztrálsz. Itt az ideje, hogy beállítsd a profilod. Hajrá!

Hogyan készíts nyerő online társkereső profilt?

Ha online társkeresésre adtad a fejed, úgy kell gondolnod magadra, mint egy termékre, a profilodra pedig, mint egy értékesítési oldal. 

A fotóid, a szavaid és a profilod elkészítése során hozott döntéseid lesznek azok, amelyek vagy elvezetnek téged a következő párod, házastársad felé vagy éppen gagyi randikra mész majd olyan emberekkel, akikkel nem egyeztek meg egyáltalán. 

Nem számít, melyik online társkeresőt használod, íme néhány fontos alapszabály, amelyek segítenek a jobb profil kialakításában és végső soron egy összehangolt, romantikus partner hatékony vonzásában.

1. Őszinteség

Mindenekelőtt a profilodnak őszintének kell lennie.

Létezik egy mítosz, miszerint az online társkereső profilodon a legjobb arcod kell mutatnod, nem számít, ha itt-ott néha hazudnod kell miatta.

Ne kövesd ez a mintát, mert biztosan veszíteni fogsz.

Ha azt mondod, hogy magasabb vagy, mint valójában, az sehova nem vezet. Ha úgy teszel, mintha szörföznél, utazgatnál, imádnád a macskákat, miközben egyik sem igaz, az szintén sehova nem vezet.

Jobb a brutális, radikális őszinteség felé hajlani, mintha a tényleges randin majd rögtön rájössz, hogy hazugságok hálójába keveredtél csak azért, hogy megszerezd magadnak az illetőt. 

Ez különösen igaz azokra a dolgokra, amelyekről úgy gondoljuk, hogy a hibáink/gyengeségeink.

Például lehet, hogy túl nyugtalannak tartod magad, valaki más viszont élénknek és energikusnak lát téged. LEhet, hogy túl érzelmesnek tartod magad, míg valaki más empatikusnak és érzékenynek. Lehet, hogy túl logikusnak, analitikusnak tartod magad, míg az a személy, aki téged keres, megalapozottnak, lelkiismeretesnek és zseniálisnak bélyegezne meg. Minden a perspektívákról szól.

2. Tudd, mit keresel és légy következetes a vágyaiddal

Mielőtt beállítanád a profilod, győződj meg róla, hogy tudod, miért regisztrált az oldalra. Pontosan, mit vársz az online társkeresőtől?

Új barátot szeretnél? Randizgatni akarsz, mert most költöztél a városba? A férjed/feleséged/házastársad keresed? Nincs jó válasz, csak válasz van.

A profilod beállítása előtt ki kell találnod, hogy mit keresel, mert az összes mikrodöntés következetessége befolyásolja, hogy az ideális jelöltek mennyire reagálnak majd a profilodra.

Ha az első bekezdésben at mondod, hogy keresel valakit, akit feleségül vehetsz (ami teljesen rendben van), majd tudat alatt elejtesz három-négy dolgot a profilodban arról, hogy az elkötelezettség mennyire megrémiszt, akkor valószínűleg elijesztesz minden olyan potenciális partnert, aki hajlandó lett volna üzenetet küldeni neked.

Találd ki, mit szeretnél az online társkereséssel elérni, légy következetes és a vágyaidhoz igazodó és ne félj kifejezetten megnevezni a várt eredményt a profilodon.

1_het_online_tarskereses.jpg

3. Fotók

A fotók mindig téged kell, hogy tükrözzenek.

Mik az alapvető értékeid? Melyek a legnagyobb dolgok az életedben, amelyek valóban közel állnak a szívedhez? Mitől leszel libabőrös? Melyik az a helyzet, amitől leginkább felpezsdül a véred?

A fotóknál se hazudj! Ha valaha is csak egyszer mentél el szörfözni, akkor valószínűleg nem az a legjobb, ha az egyik fotón te vagy egy szörfdeszkán (kivéve, ha azt próbálod kommunikálni, hogy szeretsz egyszer bármit kipróbálni és te vagy a legboldogabb, amikor bolondot csinálsz magadból, mert akkor ez a fotó tökéletes választás).

Ha olyan képet raksz fel, amin mások is szerepelnek, akkor győződj meg róla, hogy a leírásban elmondod, hogy melyik vagy te. 

Aranyszabály: 1-3 fotó legyen csak rólad, 1-3 fotód arról, amikor olyan dolgokat csinálsz, amiket szeretsz és 1-2 fotó rólad barátokkal/családdal/más emberekkel, hogy megmutasd, nem vagy teljesen magányos. (Ha teheted, homályosítsd el a többi ember arcát, amit alapjáraton meg kell tenned, hacsak az összes - a fotón szereplő - ember nem járult hozzá ahhoz, hogy feltöltsd a képet.

4. Mutasd meg, ne mondd el

Ez a pont inkább a profilod írott részéről szól, mint a fotókról.

Ahelyett, hogy tényeket mondanál el magadról, hagyd, hogy ezek a dolgok átragyogjanak azáltal, hogy egyszerűen önmagad vagy a profilodban. Használd a humort, a történeteket, hogy megmutasd az igazi önmagad.

Például: 

Hatékonyabb viccesnek lenni a profilodban, mint azt mondani, hogy "Vicces ember vagyok, aki szeret nevetni."

Hatékonyabb azt mondani, hogy "Ha holnap elveszíteném az állásom, a kutyám még mindig megkapná az ínyenc kutyakaját, miközben én hetekig csak spagettit eszem", mint azt mondani, hogy "Nagyon szeretem a kutyámat."

Hatékonyabb azt mondani, hogy "Egy kivételével az összes kontinensen éltem (a fenébe is, te Antarktisz)", mint azt mondani, hogy "Szeretek utazni és nagyon kulturált ember vagyok".

5. Mutasd meg a szenvedélyed

Ez nagyban kapcsolódik az őszinteséghez.

Nagyon sokan úgy érzik, hogy le kell tompítaniuk, hogy kik ők valójában.

Azt mondják maguknak, hogy "Nem igazán merem bevallani, hogy mennyit járok edzőterembe / nézek tévét / összpontosítok a karrieremre / szeretek hüllőket simogatni stb."

Attól tartasz, hogy a radikális őszinteséged, sok embert elriaszt? IGEN! És ez a lényeg. Rengeteg időt spórolsz meg magadnak és másoknak is azzal, ha a profilodon teljesen hiteles vagy és tényleg önmagad mutatod meg.

Az őszinteség, a tisztaság és önmagad teljes spektrumának birtoklása fontos, különösen, ha arról van szó, hogy álmaink férfiját/nőjét keressük. 

Rendben, szóval most már van egy profilod is és most? Hogyan keresed és vonzod álmaid partnerét?

A leghatékonyabb üzenetküldési stratégia az online térben

A leghatékonyabb stratégia nem más, mint a MINŐSÉG A MENNYISÉG FELETT.

Ne trollkodj azal, hogy tömegesen küldesz mindenkinek egy "Helló! Mi újság?" üzenetet. 

Mit kell mondanod az első üzenetben?

Újabb aranyszabály: légy egyedi!

Ez nem atomfizika. Olvasd át a kiszemelted profilját, majd írj egy egyedi üzenetet, amely egy kedves megszólítással kezdődik, amiben van egy egyedi kérdés, amely megmutatja, hogy valóban elolvastad a profilját és hogy már megértetted őt, mint személyt és talán egy kis, nem általános, bókot is küldhetsz csak azért, hogy mosolyt csalj az arcára.

Tudom, tudom, néhányan azt várták, hogy bemásolok ide egy bárkinek elküldhető első üzenet sablont. Ez viszont nem így működik, hiszen ahogy írtam, egyedinek kell lenned. 

Hogyan lehet eljutni az üzenetküldéstől az első randiig?

Rendben, tehát már oda-vissza üzengetsz valakivel, aki igazán ígéretesnek tűnik. Gratulálok! Ez egy szórakoztató szakasz, amelyet élvezni kell. De ez nem jelenti azt, hogy ebben akarsz megrekedni. Hamarosan ugyanis át kell térnetek az offline térbe.

Hogyan? Egyszerű.

  1. Üzenetek oda-vissza. Tegyél fel néhány kérdést, építs ki némi kapcsolatot.
  2. Kérd el a telefonszámát és beszéljetek meg egy időpontot, amikor felhívhatod, hogy hallhassátok egymást.
  3. Telefonáljatok egymással mielőtt találkoztok. Ezzel időt és pénzt takaríthatsz meg, mert elkerülöd a személyes randit, ha az illető kevésbé romantikus potenciállal rendelkezik, mint amire számítottál.
  4. Első randi (személyesen). Találkozzatok és csináljatok valami szórakoztatót, egyszerűt és hétköznapit.

Ebben a szakaszban, ha a kapcsolat, illetve az egymás iránti érzéseitek továbbra is pozitív irányba haladnak, akkor új párod van. Ta-dam! 

Ha offline találkoztok és a kapcsolat vagy a kémia nem megfelelő, akkor visszatérhetsz a többi potenciális partnerhez az online társkeresőn.

Most már kezd a megszokottnál hosszabbra nyúlni ez a poszt, így be is fejezem. Ha ideáig eljutottál a cikkben, akkor gratulálok, le vagyok nyűgözve.

Sok sikert kívánok az online társkereséshez! 

Ha úgy érzed, hogy túlterhelt vagy, vagy segítségre van szükséged, keress bizalommal akár emailben (info@lifeadvisor.hu), akár a Facebook oldalunkon üzenetben.

U.i.: Csak azért, mert az online társkereséssel gyorsan betudsz kerülni egy kapcsolatba, nem feltétlen kell az első jelölttel összejönnöd. A megfelelő partnerre mindig érdemes várni.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása