Hogyan randizz, ha már házas vagy?

2022. július 18. 07:30 - Life Advisor

randi_hazassag.jpgA kapcsolatotok udvarlási időszaka nem ért véget csak azért, mert összeházasodtatok. Ha aktívan randizol (természetesen a pároddal), akkor sokkal jobban fogjátok értékelni egymást és a kapcsolatotok is virágozni fog. Ebben a posztban 5 olyan hatásos módszert mutatunk arra, hogy pillangók legyenek a gyomrotokban még akkor is, ha már jó ideje együtt vagytok.

1. Dicséret és elismerés

Mindenki szereti, ha értékelik és dicsérik. 

Tegyél tudatos erőfeszítéseket annak érdekében, hogy folyamatosan dicsérd a párod, ugyanúgy, mint a kapcsolatotok kezdetén. 

Mondd el neki, hogy mennyire értékeled őt az életedben és azt is, hogy miért. 

Mondd el, hogy mennyire szereted a mosolyát, a szemét, az ajkát, a járását, a hangját, a haját stb. 

Mesélj neki minden csodáról, amit az életedbe hoznak és soha ne hagyd, hogy úgy érezzék, természetesnek veszed őket. 

2. Meglepetés

A fő ok, amiért az emberek abbahagyják a randizást a párjukkal, az az, hogy az "akarom" gondolkodásmódból "van" gondolkodásmódba kerülnek. Miután elnyerték az exkluzív kapcsolat státuszát, elengednek mindent. Ebbe a "mindenbe" pedig beletartozik az is, hogy abbahagyjuk az olyan apró dolgokat, mint például a meglepetések. 

Milyen dolgokat tudnál gyakrabban csinálni, amiről tudod, hogy értékelné a párod?

Készíts neki vizet lefekvés előtt, hogy legyen mit innia, amikor felébred. Készíts reggelit a párodnak havonta néhányszor, hogy emlékeztesd őt arra, hogy erőfeszítéseket szeretnél tenni, hogy szeretetnek érezze magát.

Mindig okozz meglepetést, mert például egy virág is sokkal nagyobb ajándék, ha nem kötődnek egy bizonyos alkalomhoz, ahol "számítana" rá a párod.

3. Randizzatok

Banális, de a legjobb módszer, hogy újra randizz a pároddal, ha hosszú távú monogám kapcsolatban vagytok, hogy valóban randiztok.

Tűzzetek ki heti egy napot, amikor valamiféle kalandos dolgot csináltok együtt.

Akár egy új étterembe mentek el, akár páros masszázson vesztek részt, ha heti egyszer kizökkentek a rutinból, az csodákat tesz a kapcsolatotokkal.

4. Beszéljetek

Az intim kapcsolatok tapasztalatai alapján, sajnos gyakori probléma, hogy a kis nézeteltéréséket gyakran szőnyeg alá söpörjük. 

Vitatára készülsz, de a barátaid/szüleid/gyerekeid a közelben vannak, ezért úgy döntesz, hogy ez most nem a legjobb alkalom.

De minél több dolgot sepersz a szőnyeg alá, annál inkább felhalmozódik a kosz.

A nem megfelelő kommunikáció stagnáló kapcsolathoz vezet. Lassan felhalmozódik a neheztelés és a szexuális életetek megsérül.

Lehetőleg minden egyes nap szánjatok időt arra, hogy beszéljetek egymással. Teremtsétek meg hozzá a megfelelő környezetet. Kapcsoljátok ki a telefonotok, gyújtsatok gyertyát, üljetek le kényelmesen és beszéljetek. Beszéljetek mindenről, amit eddig nem tudtatok még tisztázni. Egyes beszélgetés nehezebb lesz, mint a másik, de mindig megéri.

5. Ne lustulj el a kapcsolatban

Könnyű megelégedni a pároddal, ha már egy ideje együtt vagytok. Könnyű elhagyni a régi romantikus gesztusokat, ha úgy érzed, hogy a párod már a tiéd.

De a könnyű nem elég jó. Te, a személyes fejlődésed és a kapcsolatod egészsége, megrekedtnek fogod érezni magad, ha hagyod, hogy a kapcsolatod magától működjön.

Még akkor is, ha úgy érzed, hogy a kapcsolatotok elég erős ahhoz, hogy robotpilóta irányítson mindent, légy kezdeményező és ne lustulj el!

Ez az összes többi ponthoz kapcsolódik.

Persze feltételezheted, hogy a párod tudja, mit érzel iránta és ezért nem hangoztatod ezeket.

Mondhatod magadnak, hogy sokszor csináltok olyan dolgokat, ami nagyon tetszett a párodnak.

Remélheted a legjobbakat és bízhatsz abban, hogy majd alakulnak a dolgok. 

Viszont tehetsz is a kapcsolatodért és gondoskodhatsz arról, hogy virágzó kapcsolatotok legyen egymással. 

Virágzó kapcsolatot viszont nem elég csak kívánni. Mint minden az életben, ez is tudatos, összehangolt erőfeszítést igényel és MINDIG MEGÉRI!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása