10 jel, hogy valaki rendkívül féltékeny rád

2022. július 17. 07:30 - Life Advisor

10_jel_feltekenyseg.jpgViszonylag egyszerűen rájöhetsz arra, hogy ha valaki rendkívül féltékeny rád. Ha például állandóan megjegyzéseket tesz rólad valaki, hogy mennyire tehetséges, bájos vagy sikeres vagy. Vagy, ha valaki mindent megtesz azért, hogy úgy tűnjön megfelel az általad felállított normáknak. Abban az esetben, ha valakivel kapcsolatban folyamatosan újra és újra a féltékenységet tapasztalod, akkor tudnod kell, hogy nem biztos, hogy csak egy múló dologról van szó, sőt mindez akár súlyos következményekkel is járhat a barátságotokra nézve. Íme 10 jel, amire érdemes figyelned.

1. Úgy érzik, ki vannak rekesztve

A szélsőséges féltékenység azt az érzést kelti az emberben, hogy mindig figyelmen kívül hagyják őket, még akkor is, ha ez nem szándékos vagy éppen, hogy megérdemelt.

Az illető szomorúnak és dühösnek érzi majd magát, mert nehezen osztod meg vele a reflektorfényt. Arról is beszélhet veled, hogy milyen kevés elismerést kapsz azért, amit teszel, mintha ez hosszú távon bármit is számítana.

2. Dühös a sikereid láttán

Gyakorlatilag bárkire, aki náluk sikeresebb, féltékenyebbek és már-már dühösek. 

Nyilván ez a helyzet kettőtök között sok haragot is kivált majd. Annak ellenére, hogy sikeres vagy, próbálják azt elhitetni veled, hogy valami sokkal nagyszerűbb dolgot kellene tenned. 

A valóságban viszont lényegtelen, hogy mennyire kis vagy nagy eredményt és sikert értél el. Megérdemled az elismerést, mindenféle féltékenység, düh és harag nélkül.

3. Próbálja szabotálni a sikereid

A rendkívüli féltékenység arra készteti az embert, hogy megpróbálja aláásni az eredményeid még mielőtt bármit is elérhettél volna. 

Lehet, hogy múltbéli hibákat hánytorgatnak fel neked vagy úgy tehetnek, mintha ti egy csapat lennétek, miközben ő valójában ellened dolgozik. Szélsőséges esetben a cselekedeteik, amivel szabotálnák a sikereid, akár illegálissá is válhatnak.

4. Nem hajlandó megoldani a problémákat

Ez még nem minden, el fog követni ugyanis mindent, annak érdekében, hogy bebizonyítsa, valójában TE vagy a probléma. 

5. Megpróbál lejáratni

A szélsőséges féltékenység arra késztethet valakit, hogy ismertté tegyen téged, de nem épp a jó tulajdonságaidat kiemelve. Ha társaságban vagytok, előfordulhat, hogy múltbéli dolgokat hánytorgat fel mások előtt, vagy éppen a negatív tulajdonságaid hangoztatja, hogy lejárasson.

6. Kifogásokat keres a viselkedésére

Mindig megfogja tudni magyarázni, hogy miért viselkedik úgy veled, ahogy. 

Legtöbbször ez a kifogás te leszel és rád fogja hárítani a felelősséget mindért, amit ő tesz veled.

7. Azt állítja, hogy szeret téged

Próbálja elhitetni veled, hogy törődik veled, amikor a valóság igazából az, hogy csak akar tőled valamit. Vagy egy szívességet, vagy azt, hogy elbukj.

8. Úgy érzi, hogy irányíthat téged

A rendkívül féltékeny ember nem csak rád, de a barátaidra és a hozzád közelállókra is féltékeny lesz és elfog követni mindent, hogy csak vele foglalkozz és mindig ő legyen számodra az első.

Lehetséges, hogy megpróbál rávenni arra is, hogy szakítsd meg a kapcsolatot a hozzád közelálló emberekkel és egészen extrém esetben olyan dolgokat tesznek, amelyek tönkre tehetik a régóta fennálló baráti kapcsolataidat is.

9. Hazudik 

Az esetek nagy részében a féltékeny személy nem fogja neked bevallani, hogy féltékeny rád. Kifogásokat fog keresni és megpróbálja kibeszélni magát bármilyen kényelmetlen helyzetből csak azért, hogy tovább folytathassák a színjátékot.

10. Mindenért téged hibáztat

Ez a legnagyobb vörös zászló. Ha valaki rendkívül féltékeny rád, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem ismeri a felelősségvállalás szót. Ennek következtében pedig az is borítékolható, hogy téged hibáztat majd minden rosszért az életében, még akkor is, ha ez nem a te hibád.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása