5 tipp, amivel megtaníthatod a párodnak, hogyan bánjon veled

2022. július 02. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_banasmod.jpgHogyan szeretnék a nők, hogy egy kapcsolatban bánjanak velük? Néhány férfi tudja a választ és e tudás alapján jól bánik az életükben lévő nőkkel. Más férfiak azonban nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy a párjukat, hogyan is kell kezelni egy kapcsolatban. Régebben azt mondták, hogy a nőkre úgy kell tekinteni, mint egy üvegedényre, kifejezve, hogy kedves és gyengéd bánásmódot érdemelnek a férfiaktól. De hölgyeim! Mi van, ha a párod nem ismeri a szabályokat, amikor a kedves és gyengéd bánásmódról van szó? Van-e módszer arra, hogy megtanítsd neki, hogyan kell bánni veled? IGEN! Az alábbiakban bemutatunk 5 dolgot, amit megtehetsz, hogy megtanítsd a párodnak, hogyan bánjon veled.

1. Kommunikáció

A kommunikáció a kapcsolatok 90%-át teszi ki, a másik 10%-ban pedig időt szakítunk egymásra. A leggyorsabb módja annak, hogy megtanítsd a párod, ha elmondod neki, hogyan szeretnéd, hogy bánjon veled. Más szóval, mondd el neki, hogy mit szeretsz és mit nem. Természetesen vannak módszerek, amelyeket használni kell, hogy a szavaid kifejtsék a megfelelő hatást.

Először is, ezt öntudattal és jó időzítéssel kell megtenned. Ez azt jelenti, hogy nem szabad megpróbálni beszélned vele erről, amikor tudod, hogy nem fogod megkapni a teljes figyelmét. Másodszor, nem szabad harciasan csinálni és nem szabad haraggal sem megtenni. Ha ilyen helyezetekben próbálsz meg tanítani, valószínű, hogy a párod védekezni fog, ezért pedig nem fogod elérni a célod.

Amikor arról beszélsz vele, hogy mit szeretsz és mit nem, légy világos, hogy ne kelljen semmit sem találgatnia vagy feltételeznie. Például: "Drágám, szeretem, hogy átkarolsz engem a barátaid előtt." vagy "Drágám, nem szeretem, ha az anyukád előtt gúnyolódsz rajtam."

Ne felejtsd el, hogy a kommunikáció hiánya zavart okoz, ahogy az is, ha nem kommunikálsz világosan.

2. Bánj jól magaddal

A legtöbb esetben, ha a párod látja, hogy milyen jól bánsz magaddal, automatikusan megfogja érteni, hogy nem vagy hajlandó elviselni ennek ellenkezőjét senki mástól. Az egyik ok, amiért jól bánsz magaddal, hogy tiszteled magad; ezáltal nem engeded meg magadnak, hogy tiszteletlenül bánjanak veled. Amikor ennek tanúja lesz, az vizuális megerősítés arról, hogy nagy becsben tartod magadat és ezért neki is ezt kell tennie.

3. Bánj vele úgy, ahogy szeretnéd, hogy bánjon veled

Ha azt akarod, hogy nyitott és sebezhető legyen veled, először te is viselkedj így. Ha a kapcsolat új, kezdd kisebb lépésekkel és nézd meg, hogy jól fogadja-e őket és viszonozza-e őket. Ha mindkettőt megteszi, haladj tovább ezen az úton. Ha azt akarod, hogy meglepjen téged és szeretetteljesebb legyen, akkor neked is ezt kell tenned. Ne légy szégyenlős! Végül is ő is ember, akivel úgy döntöttél, hogy együtt élsz.

4. Ne légy bulizós vagy "pótlék" csaj

Hadd tisztázzam ezt egy kicsit. Nem azt mondom, hogy nem kellene szórakoznod. A férfiak szeretik azokat a nőket, akik tudnak szórakozni. Itt inkább arról van szó, hogy ne a bulizás legyen az állandó célod. Ne akarj mindig bulizni menni. Az elvekkel és értékekkel rendelkező férfiak olyan nőt akarnak, aki következetesen mutatja az alapelveket és az értékeket. Ezt szem előtt tartva nem akar csak egy bulizós lányt, ami végül csak egy "pótlék" lányhoz vezet majd.

5. Ne elégedj meg kevesebbel, mint a kedves és gyengéd bánásmód

Hölgyeim! Ismernetek kell a saját értéketek. Ennek tudatában fel kell ismernetek, hogy vannak lehetőségek, ha nem úgy bánik veletek a párotok, ahogy megérdemlitek. A kapcsolat az adok-kapok-ról szól, a gondoskodásról, aggodalomról, szeretetről mindkét fél részéről.

Ha adsz és adsz, de nem kapod meg, amire szükséged van, megérdemled, hogy ne elégedj meg ezzel. Ne hagyd, hogy a vágy, hogy ne legyél magányos vagy bármilyen más tényező, arra késztessen, hogy olyan kapcsolatban maradj, amelyben nem bánnak jól veled. Ha a párod nem tudja, hogyan bánjon veled, akkor ez az 5 módszer, amellyel megtaníthatod neki. 

süti beállítások módosítása