7 jel, hogy talán nem a megfelelő emberrel vagy együtt

2022. június 30. 07:30 - Life Advisor

megfelelo_ember.jpgTermészetes dolognak számít, hogy feltesszük magunknak a kérdést, hogy a megfelelő emberrel vagyunk-e együtt. Ha benned is felmerült már a kérdés, akkor megnyugtatlak, ez teljesen rendben van, ugyanakkor feleslegesen aggódsz, hogy valami baj a kapcsolatoddal. Létezik ugyanis 7 jele annak, ami arra utalhat, hogy rossz emberrel vagy együtt. 

 

1. Folyamatosan boldogtalan vagy

Egy jól működő, szeretettel teli kapcsolat állítólag az élet legélvezetesebb részei közé tartoznak. Ha folyamatosan boldogtalan vagy egy kapcsolatban, akkor lehet, hogy rossz emberrel vagy együtt. Ez különösen igaz abban az esetben, ha boldogtalannak érzed magad, még akkor is, ha együtt vagytok és mondjuk randizni mentek.

2. Nagy a stressz az életedben

Amellett, hogy boldogtalannak érzed magad, a kapcsolatok sok ember számára stresszforrást is jelenthetnek.

Bár természetes, hogy időről időre aggódunk a kapcsolataink miatt, eljön az a pont, amikor a stressz aggodalomra ad okot. Kérdezd meg magadtól, hogy a kapcsolatban nyugodtnak érzed-e magad vagy inkább az aggodalom és a szorongás felé billen a mérleg.

3. Az elvárásaid nem teljesülnek

Mindenkinek megvan az elképzelése arról, hogy milyen a tökéletes partner. Elkerülhetetlenül módosítjuk ezeket az elvárásokat, hogy illeszkedjenek azokhoz a partnerekhez, akikkel együtt vagyunk. De mennyi kompromisszumot vagy hajlandó kötni?

A párok sokszor természetesen alkalmazkodnak elvárásaikhoz és megbékélnek azzal a ténnyel, hogy nem egészen álmaik partnereivel vannak. 

Ha nem látod magad alkalmazkodni a partnered negatív tulajdonságaihoz, akkor lehet, hogy rossz emberrel vagy együtt.

4. Már az elején tudtad, hogy problémák lesznek

Az előzőekhez hasonlóan mondhatjuk, hogy a párok általában hajlamosak alkalmazkodni egymáshoz a kapcsolat kezdeti szakaszában. 

Az emberek természetesen figyelmen kívül hagyják egymás negatív tulajdonságait a kapcsolat elején.

Sok esetben figyelmen kívül hagyjuk a súlyos és nyilvánvaló személyiséghibákat is. Gondolj vissza a kapcsolatod elejére és kérdezd meg magadtól, hogy észreveszed-e azokat a negatív tulajdonságokat, amelyek a kapcsolat előrehaladtával egyre hangsúlyosabbá és észrevehetőbbé váltak.

5. Valami azt súgja, hogy valami nincs rendben, de nem tudod, hogy mi az

Néha a legjobb, ha az ösztöneidre hallgatsz és elmagyarázod magadnak vagy a párodnak, hogy miért nem érzel elégedettséget a kapcsolatodban.

Ha úgy érzed, hogy egy hang azt mondja neked, hogy rossz emberrel vagy, érdemes figyelned erre. Bár tudatalatti elménk gyakran a helyes irányba terelne minket, az üzenetei nem feltétlenül alkotnak koherens szavakat és jeleket.

6. A párod nem tűnik túl lelkiismeretesnek

Ha azon kezdesz tűnődni, hogy esetleg rossz emberrel vagy-e együtt, érdemes feltenni magadnak a kérdést, hogy a párod lelkiismeretes-e vagy sem. A lelkiismeret alacsony szintje meglehetősen nyilvánvaló, más szóval, a lusta emberek nem biztos, hogy a legjobbak. Ha viszont esetleg te is közéjük tartozol, akkor nem mindez nem jelenti azt, hogy ne tudnál rajta változtatni.

7. Túlságosan hasonlítotok

Valószínűleg te is hallottad már, hogy "az ellentétek vonzzák egymást". De van valami tudományos eme kijelentés mögött?

Egy 2007-es tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a sok hasonló személyiségbeli hasonlóság befolyásolja a kapcsolatot és nem feltétlenül pozitív irányba. Mivel a hasonló párok több időt töltenek együtt, az adatok arra utalnak, hogy a lefelé vezető lejtő nagyobb valószínűséggel fordul elő, mint az eltérő személyiségű párok esetében. 

A másik lehetséges jel még, hogy nem ugyanazokat az értékeket képviselitek. Nem érzed úgy, hogy egymás közelében vagytok, vagy csak egyszerűen érzed, hogy valami nem stimmel. 

Bár a fenti jelek segítségül szolgálhatnak, a nap végén csak te döntheted el, hogy jó vagy rossz emberrel vagy-e együtt. Mint korábban említettük, néha csak a megérzéseidre kell hallgatnod és követni az érzéseid. Bár ezek a pontok a helyes irányba terelhetnek, fontos, hogy megtaláljuk az okokat egy ilyen jelentős kérdés megválaszolásához. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása