8 egyszerű szabály a sikerhez

2022. június 25. 07:30 - Life Advisor

siker_szabalyok.jpg"Az élet legtöbb kudarca olyan embereket érintett, akik nem vették észre, milyen közel álltak a sikerhez, amikor feladták." Thomas Edison egyik leginspirálóbb idézete, amit valaha olvastam. Lényegében a kitartás fontosságáról szól és arról, hogy mennyire hiábavaló a feladás. Ez ugyanis az egyik leggyakoribb és legbénítóbb hiba a siker felé vezető úton. Feladjuk a céljainkat azért, mert úgy érezzük, hogy túl messze vagyunk tőle vagy mert olyan gondolatokat ültettek el a fejünkben, mint például: "Ezt nem lehet megcsinálni." Nem mondom azt, hogy a kudarc nem opció. Realista vagyok, ugyanakkor nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy a kudarc mindenképp meg kell, hogy jelenjen az életünkben. Ebben a posztban 8 olyan szabályt mutatok be nektek, amelyek segítenek abban, hogy sikeresek legyetek. 

1. Légy elkötelezett amellett, amit el akarsz érni

Az elkötelezettség az első számú fegyvered a kudarc ellen. Ne téveszd azonban össze az elkötelezettséget a kétségbeeséssel!

Az elkötelezettség a hajlandóság arra, hogy bármit megtegyél, amire szükséged van, még akkor is, ha nem akarod megtenni. Azzal, hogy elkötelezed magad a célod elérése mellett, felkészülsz a sikerre. 

2. Bölcsen válaszd ki az életed csatáit

Tudnod kell, hogy mely csatákat érdemes megvívni és melyeket nem. 

Harcolj azokban a helyzetekben, amelyeket megnyerhetsz és fogadd el azokat a veszteségeket, amelyeket el kell fogadnod. Így tudsz majd tovább haladni.

3. Koncentrálj a fájdalmadra

A célok feladása gyakran a fájdalmon alapul. Ha nem tudod, mik a céljaid vagy ha túl nehezen tudod elérni, vagy fenntartani őket, akkor is folytasd. 

A harc holnap is ott lesz, viszont könnyen feladhatod. Azonban, ha tudod, mik a céljaid és tudod, hogyan lehet ezeket elérni, akkor harcolj tovább.

Ha van valami, amit megtanulunk a siker játékában, az a kitartás ereje. Ezért mondom újra és újra, hogy egyetlen cél sem túl nagy vagy túl kicsi ahhoz, hogy elérjük. Ha van benned elszántság és kitartás, akkor nem lesz legyőzhetetlen akadály.

4. Tarts meg a pozitív hozzáállásod

A pozitív hozzáállás óriási előny. Ha sikeres akarsz lenni, pozitívnak kell lenned. Az emberek csak akkor akarnak segíteni neked, ha látják benned a szenvedélyt és hisznek benned.

5. Összpontosíts a siker elérésének esélyeire

Tartsd szem előtt a sikered és amikor úgy gondolod, hogy ez nem lehetséges, nézd meg az összes okot, amiért igenis lehetséges.

6. Merj álmodni

A nagy álom létrehozása az első lépés ahhoz, hogy bármit elérjünk ezen a világon. Ez viszont egy olyan készség, amit fejleszteni kell. Ha tudod, mit akarsz, de nem látod, hogyan szerezheted meg, akkor az álmodozás a következő, amit meg kell tenned.

Ezután pedig kezdj el dolgozni azzal a módszerrel és azokkal az eszközökkel, amelyekkel megszerezheted, amit akarsz. Nem számít, milyen nagy vagy kicsi, de folyamatosan keresd a céljaid megvalósításának módjait és eszközeit.

7. Szenvedély

Ha nincs szenvedélyed az iránt, amit csinálsz, akkor mindig lesz egy dolog, ami visszatart téged. Ha sikeres akarsz lenni, szükséged lesz szenvedélyre. Nem könnyű szenvedélyesnek lenni, de szükséges, ha sikerre vágysz.

8. Tanuld meg elfogadni a veszteséget

A veszteség elkerülhetetlen a siker felé vezető úton. De ez nem jelenti azt, hogy személyes problémaként kellene kezelned. 

Fogadd el a veszteséget, majd lépj tovább. Tanulj a hibáidból akkor is, ha ezzel csak a következő esélyeid javítod.

Amikor az emberek kudarcot vallanak, az gyakran azért történik, mert nem fogadják el a veszteséget. Amikor viszont ezt megtesszük, képesek leszünk tovább lépni és folytathatjuk az utunkat a siker felé. A sikerhez vezető út soha nem lesz tök egyenes és sima. Mindig lesznek buktatók, de ezek csak várható dolgok, nem törvényszerűen bekövetkező helyzetek. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása