3 dolog, amit megtehetsz a sikeres házasság érdekében

2022. április 21. 07:30 - Life Advisor

hazassag_3_tipp.jpgLehet, hogy észre sem veszed, de a házasság egy - a teljes életedet megváltoztató - döntés. Az emberek alábecsülik, hogy a párjuk mennyire befolyásolhatja az életüket. A párod hatással lesz a pénzügyeidre, mentális egészségedre, életmódodra és a gyerekeitek nevelésére is. Ennek ellenére sokan gondolkodás nélkül házasodnak össze. Megengedik, hogy a szerelem elvakítsa őket. Láthatod, hogy a párok 1-2 év ismeretség után már házasodnak is, elfelejtve, hogy időbe telik megtanulni a dolgokat. Ez magyarázhatja, hogy miért emelkedik ugrásszerűen a válások száma. Soha nem szabad elsietni egy ilyen életünket megváltoztató döntést. Ne aggódj! Van néhány dolog, amit megtehetsz és amelyek segítenek megtanulni, hogy a párod valóban az "igazi". Íme 3 dolog, amit meg tehetnél, mielőtt összeházasodtok.

1. Költözzetek össze

Az együttélés olyan, mint egy próba a házassághoz.

Ha osztozol egy házon, lakáson, akkor igazán kiismerheted a másik személyt. A hibát, a személyiségét, a furcsaságait stb. Ez tökéletes alkalom arra, hogy őszintén szemügyre vedd a párod. Eleinte ugyan elrejtheted, hogy ki vagy, de ez nem örökre szól.

Lehet, hogy nem gondolod, de az együttélés felelősséggel jár. Ki kell alakítanod egy rutint a takarításhoz, a főzéshez, a dolgok kijavításához és a számlák kifizetéséhhez. Mindezek állandó munkát igényelnek. Sokat megtudhatsz a párodról, ha figyeled, hogyan kezeli ezt a felelősséget.

Segítenek neked? Szerveznek dolgokat? Számíthatsz rájuk, ha a dolgok rosszul mennek? Tesznek erőfeszítéseket? Aki ugyanis nem törődik a közös otthonával, az nem fog törődni a kapcsolatával sem.

Amikor együtt éltek, tanultok a kapcsolatotokról. Gyors előrelépést tesztek az intimitás felé. Megtanuljátok, hogyan dolgozzatok együtt napi szinten. Szívesen töltitek együtt az időt? Élvezed a pároddal kialakított rutint? 

Az összeköltözés segít kideríteni, hogy ugyanazokat az értékeket képviselitek-e, mielőtt életre szóló kötelezettséget vállalnátok a házassággal. 

2. Szerezzetek be egy háziállatot

Amikor például egy kölyökkutyára gondolsz, egy apró szőrgombóc jut eszedbe, amit simogatni szeretnél, játszani szeretnél vele és örökké szeretni szeretnéd. De a legtöbb ember nem látja, hogy egy kiskutya mi mindent taníthat nekünk. A három legfontosabb dolog: bizalom, tervezés és áldozat.

Bizalom: 

Bizalom, mert (ismét) nagy felelősséget kell megosztanotok. Nem csak egy pár vagytok, hanem mindketten felelősek vagytok egy másik életért. Tehát megnézheted, hogy a párod, hogyan kezeli ezt a kihívást. 

Az egészséges kapcsolatok alapja a bizalom. Bizalomra van szükség ahhoz, hogy valakivel megoszd az életed.

Tervezés:

Egy kiskutya a tervezésről is sokat taníthat. Meg kell tervezned a pénzügyeid (állatorvosi költségek, játékok, élelem) és a rutinját (etetés, séta stb.).

A tervezés unalmasnak hangzik, de döntő készség az egészséges párok számára.

A párok együtt álmodoznak: utazzanak, vegyenek házat, szüljenek gyereket. Ezeknek az álmoknak az egyetlen módja a tervezés. Tehát, mielőtt összeházasodnál, tanuld meg, hogyan hajtasz végre egy tervet a pároddal.

Áldozat

A kölykök is áldozatot követelnek. Gondolj arra, hogy sétálni kell velük, bár te inkább a kedvenc sorozatodat néznéd. Vagy, amikor fizetned kell az állatorvosnak, pedig elég szűkösre sikerült a hónap a pénzügyek terén.

A legtöbb ember nem veszi észre, hogy egy kapcsolat mekkora áldozatot követel. Sokat nyersz, de bizonyos dolgokról le is kell mondanod.

A kapcsolatok az elkötelezettségről szólnak. Félúton találkoznod kell a pároddal: menj el abba az étterembe, amit szeret (de te nem), nézz meg egy hülye filmet vagy töltsd a hétvégét a sógoroddal. 

3. Utazz egyedül

A kapcsolatok arról szólnak, hogyan viszonyulunk másokhoz. De kevesen gondolnak bele, hogyan viszonyulnak önmagukhoz. Nem lehet egészséges kapcsolatod másokkal, ha nem érzed jól magad egyedül. (Nyilvánvalónak tűnik, mégis a legtöbb ember rá se hederít.)

Mielőtt elköteleznéd magad valaki más mellett, el kell kötelezned magad önmagadnak. Ha egyedül utazol, sok mindent megtanulsz magadról. 

Amikor egyedül vagy egy olyan helyen, amelyet nem ismersz, csak magadra számíthatsz. Nincs más dolgod, mint egyedül megoldani a problémákat. Új emberekkel ismerkedhetsz meg, új dolgokat tanulhatsz meg és saját magad dönthetsz. Ami pedig még fontosabb: egyedül töltöd az időd.

Ilyenkor gondolsz igazán magadra. Nincs más választásod: egyedül vagy a gondolataiddal. Megismerheted a preferenciáid, mi az, ami tetszik neked, mi az, ami nem, megismered a félelmeid és az álmaid. Meglátod, mi hiányzik neked a legjobban. 

A házasságok meghiúsulnak, mert az emberek nem tudják, mit akarnak. Tehát dolgozz magadon, mielőtt elköteleznéd magad valaki más iránt. 

Mielőtt összeházasodnátok, győződj meg arról, hogy a lehető legtöbbet tanulod meg a párodról és önmagadról is. A fenti három dolog sok információval szolgálhat a párodról, megismerheted a rutinját, értékeit, személyiségüket és azt, hogyan kezelik a problémákat.

A házasság nem egyszerű. Nincs jó vagy rossz válasz vagy megfelelő időkeret a következő lépés megtételére. De nincs okunk elsietni ezt az életünket megváltoztató döntést. Ha a párod valóban szeret téged, megérti, milyen fontos ezt a döntés és támogatni fog. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása