Menő a párod? Derítsd ki!

2022. április 07. 07:30 - Life Advisor

meno_a_parod.jpgValljuk be, sokan rettenetes szeretők. Az emberek különbözőek, kétségtelenül, de nem annyira különbözőek, mint azt gyakran feltételezzük. Ha nagyon odafigyelsz, vannak bizonyos viselkedésminták. De, ami még fontosabb, megvannak az okai annak, hogy az emberek miért olyanok, amilyenek. Ne aggódj, nem kell minden okot ismerned ahhoz, hogy megértsd az embereket. Néha egyszerűen csak az apró szokásaikat és viselkedésüket kell megfigyelned. Ezek azok a mindennapi dolgok, amik segítenek megismerni egy embert. Ebben a posztban 10 olyan apró szokást mutatunk be, ami alapján eldöntheted, hogy a párod menő-e. Addig amíg el nem olvasod, ne vágd rá, hogy naná.

1. Tisztességes?

Az emberi lét legalapvetőbb tulajdonsága a tisztesség. Ez a tulajdonság megmutatja, hogyan bánunk más emberekkel. Egy menő partner például udvarias a pincérrel, portással stb. Ne feledd, hogy az ember igazi mércéje az, hogyan bánik más emberekkel.

2. Érzékeny?

Őszintén szólva, ha érzéketlen partnerrel randizol, akkor már most bajban vagy.

Az érzéketlenség kivérezteti a kapcsolatokat. Érzékenység nélkül elveszítjük az egymás közötti megértés kialakításának képességét. Az érzéketlen emberek nem veszik észre mások szükségleteit, nem ismerik fel mások hangulatát. Ami pedig még rosszabb, hogy tetteik hatással vannak másokra és ez bizony rossz dolog.

3. Számon kérhető?

Semmi sem őrjít meg jobban, mint, ha egy felnőtt ember nem beszámítható.

Senki sem tökéletes, de nem is mindenki egy seggfej. Tudod miért? Mert vannak, akik azt mondják : "Elrontottam. Én tettem. Sajnálom". Ezeket az embereket hívhatjuk menőnek. 

4. Képes felelősséget vállalni?

A számonkérhetőség egy dolog, de a felelősség vállalás már egy magasabb szint. Könnyű azt mondani, hogy "Bocsánat". De a bűntudat igazi megnyilvánulás az, ha jóvá teszed a hibáidat. Ha pedig valami olyasmiről van szó, amit már nem lehet visszacsinálni, akkor a menő partner azon dolgozik, hogy soha ne ismételje meg, amit tett. 

5. Megbízható?

Túl sokba kerül elviselni egy olyan partnert, akire nem számíthatunk és tudjuk, hogy nem teszi meg azt, amit megígért. Ha menő partnert találtál, aki azt mondja, hogy 16:00-ra odaér, akkor nem 18:00-ra érkezik meg.

6. Tanítható?

Senki sem csak egy sziget. Szükségünk van egymásra, ezért élünk közösségben. Közvetlenül vagy közvetve mindenki a másikra támaszkodik. A házasság és a kapcsolatok is ugyanerre az elvre épülnek. 

Ezért a legjobb partnerek, akik képesek meghallgatni és elfogadni az esteleges kritikákat. Akkor menő a párod, ha képes fejlődni, tanulni. Frusztráló lehet egy olyan partner, aki nem hajlandó alárendelni magát egy jobb ötletnek a túl sok büszkeség miatt.

7. Tiszteletteljes?

Amikor azt mondod a párodnak, hogy nem szeretnél valamit, tiszteli a kérésed? A tisztelet az az alap, amelyre egy erős kapcsolat épül. 

Tisztelet szükséges ahhoz, hogy elismerd a párod meggyőződését, tapasztalatait és véleményét. Tisztelet kell ahhoz, hogy ne nézd le a partnered, még akkor sem, ha nem olyan képzett, mint te. 

7. Elismeri mások érzéseit?

A mai társadalmunk szarsága abban áll, hogy mindenki azon verseng, hogy ki ad neki kevesebb szart. Az emberek azt hiszik, hogy a törődést érezni és kimutatni egyenlő a gyengeséggel. Ez egyszerűen nem igaz!

A legmenőbb dolog, amit tehetsz, hogy elismered mások érzéseit. Mutasd meg, hogy törődsz velük. Bizonyítsd be nekik, hogy amin keresztül mennek és amit éreznek, az valós. Az érzéseik számítanak.

9. Öntudatos?

Az önismeret egy olyan alap, amire egy szilárd személyiség épül. 

Öntudatosnak lenni nem csak önmagunk megismerését jelenti. Azt is meg kell értened, hogy a tetteid, hogyan hatnak a körülötted lévők életére. Öntudatosnak lenni tehát annyi, mint megérteni belső és külső környezetünket.

Egy öntudatos ember nem fél tükörbe nézni, megvan az ereje, hogy birtokolja, amit talál és a személyes fejlődésre törekszik. 

10. Felvállalja önmagát?

Az integritás számít. Hűnek lenni az elveinkhez szuper dolog. 

Mindenki egy bizonyos értékrend szerint él, de az határoz meg bennünket, hogy mennyire ragaszkodunk ezekhez az értékekhez. Egy menő partner nem adja el az értékeit egy tál főzelékért. Az elkötelezettséghez való ragaszkodáshoz feddhetetlenség kell. Olyan férfi és nő kell, aki szorosan tartja értékeit, hogy hűséges maradjon és bármilyen helyzetben is megtalálják önmagukat. 

Ha a párod rendelkezik a legtöbb fenti tulajdonsággal, akkor szerencsés vagy. Gyerünk! Mondd is ki, hogy mázlista vagy!

Ha viszont nem, akkor most érdemes elgondolkoznod kicsit. Mennyire tiszteled önmagad? Tényleg rendben van, ha elviselsz valakit, aki nem tisztel sem téged, sem másokat?

Meg kell értened, hogy a párod, akivel együtt akarsz lenni, rólad is sok mindent elárul. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

 

komment
süti beállítások módosítása