20 hazugság, amit egy házas férfi mond a szeretőjének

2022. március 28. 07:30 - Life Advisor

szereto_hazugsag.jpgMindannyian tudjuk, hogy egy házas férfiba beleesni veszélyes dolog. Olyan kétségbeesetten szeretnénk hinni abban, amit mondanak, hogy azon kaphatjuk magunkat, hogy minden egyes szóban megbízunk, ami elhagyja a szájukat. Tény, hogy ha a házas férfi hazudni tud a feleségnek, ugyanolyan könnyedséggel hazudhat neked is és van néhány gyakori hazugság, amit egy férfi újra és újra elmond a szeretőjének. Ezekből mutatjuk most be a 20 leggyakoribbat.

Maga a tény, hogy beleszerettél egy házas férfiba, akár mennyire is furcsa, de bizony gyakran megesik. Találkoztok, megvan a kémia aztán persze jön a csapás, amikor kiderül, hogy házas, hiszen te nem egy viszonyban reménykedtél. 

Ami érdekes, hogy maga a tény, hogy a férfi házas, még talán imponált is számodra. Kutatások ugyanis kimutatták, hogy minél kevésbé elérhetőnek gondolunk valakit, annál inkább akarjuk. Így válik a házas férfi elérhetetlenné, amit nem kaphatsz meg, de te még többre vágysz. 

Végül beleesel a hazugságaiba, azt hiszed, hogy szeret, de végül ő is csak kihasznál. Pedig, mióta tudod, hogy házas, az is nyilvánvaló számodra, hogy hazudik a feleségének, de mégis úgy érzed, hogy ezt együtt csináljátok. Sokszor éppen ezért nem is gyanítod, hogy neked is hazudik, mert egy csapatnak gondolod magad vele. A valóság viszont az, hogy a házas férfi ugyanúgy hazudik a szeretőjének, mint a feleségének. 

Íme tehát a 20 leggyakoribb hazugság

1. El fogom hagyni a feleségem

Ez a leggyakoribb és legnépszerűbb hazugság. Készült azonban egy érdekes kutatás, amely az ilyen férfiak viselkedését vizsgálta és kiderült, hogy a férfiak kevesebb, mint 20%-ka gondol arra, hogy ténylegesen elváljon egy viszont miatt. 

2. Még soha nem csináltam ilyet

Mindannyian különlegesnek akarjuk érezni magunkat, ezért, ha a férfi azt mondja, hogy különlegesek vagyunk számára, érthető, hogy hamar beleszeretünk.

A legtöbb csaló azonban visszaeső. Bármely feleség, aki megtudja, hogy a férjének viszonya van, valószínűleg azon tűnődik, vajon újra megteszi-e? A szeretőnek pedig ugyanerre kell gondolniuk. 

Mindez azt jelenti, hogy ha a férfi azt mondja, hogy te vagy az első házasság melletti kapcsolata és te ezt el is hiszed, akkor nagy az esélye, hogy nem te leszel az utolsó.

3. Ez nem a szexről szól

Tagadhatatlan, hogy az emberek számtalan okból léphetnek félre, de az okok között bizony előkelő helyen szerepel a szexuális vágy vagy az otthon kielégítetlen szexuális szükséglet. 

A férfiak nagyobb valószínűséggel keresik a szexet, míg a nők inkább az érzelmi űrt próbálják betölteni. 

Azonban, ha mindig csak egy-egy alkalommal találkoztok és akkor is csak a szex miatt, akkor ez bizony csak a szexről szól és nem egy kapcsolatról. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek érzései irántad, de attól ez még nem lesz kapcsolat.

4. Gyakorlatilag már eltávolodtunk egymástól

Egy házas férfi azt a képet akarja festeni magáról, hogy a feleségével már eltávolodtak egymástól. Tudja ugyanis, hogy minél inkább azt gondolod, hogy a feleségével való kapcsolata iránt elkötelezett, te annál kevésbé akarsz majd vele lenni. 

Lehet, hogy azt mondja, hogy gyakorlatilag már elvált a felségétől, külön élnek, nincs köztük érzelmi intimitás vagy erős kötelék. 

A másik gyakori taktika, hogy azt mondják külön ágyban, szobában vagy a kanapén alszanak. Azt akarják elhitetni veled, hogy valamiért otthon kell maradniuk (anyagiak, gyerek stb.) de valójában nincsenek együtt.

5. Többé nem fekszem le a feleségemmel

A házasságok körülbelül 15%-a szex nélküli, vagyis a párok az elmúlt 6 hónap és 1 év között nem éltek szexuális kapcsolatot egymással. De ez azt jelenti, hogy a házaspárok túlnyomó többsége szexel, még ha nem is gyakran. 

Soha nem fogod tudni, mi folyik a zárt ajtók mögött. Tényleg azt hiszed, hogy elmondja neked, ha szexelt a feleségével? 

Mégis honnan tudnád meg és amúgy is miért kockáztatná, hogy feldühítsen vagy idegesítsen azzal, hogy elmondja az igazat?

6. Nem hagyhatom el a feleségem a gyerekek miatt

A gyerek bizony óriási tényező. A férfi félhet a gyerekek elvesztésétől vagy attól, hogy a különélés, válás milyen hatással lesz rájuk, de akár ürügyként is felhasználhatja őket, hogy ne menjen el otthonról. 

A valóság az, hogy hosszú távon a gyereknek jobb a válás, főleg, ha a szülők összeférhetetlenek és sokat veszekednek. A szülők hűtlensége ugyanis nagyobb károkat okoz a gyereknek, mint maga a válás.

7. Már nem szeretem a feleségem

Valljuk be, a szerelem bonyolult dolog. A szerelem változik és újra egy-egy új fázisába lépünk bele. Azon kaphatjuk magunkat, hogy egyszer szerelmesek vagyunk, máskor nem, és gyakran azt sem tudjuk, hogy miért szeretjük azokat, akiket szeretünk. 

De még akkor is, ha egy házas férfinak problémái vannak a házasságában, biztosak lehetünk abban, hogy egy ponton szerette a feleségét. Végül is összeházasodtak. A szerelem érzései pedig nem tűnnek el egyik napról a másikra. 

Még akkor is, ha meg van győződve arról, hogy az érzéseinek vége, számtalan férfi rájön, hogy mit veszített és később megpróbál visszatérni a feleségéhez. Lehet, hogy a szeretőjének azt mondja, hogy már nem szereti a feleségét, de ez soha nem ilyen egyszerű.

8. A házasságunk már jóval a találkozásunk előtt véget ért

Ha ez igaz, akkor mégis, miért van még együtt a feleségével? Egyes férfiak gyávák és nincs bátorságuk lezárni a kapcsolatot.

Ha olyan sokáig volt boldogtalan, akkor rengeteg lehetősége lett volna, mielőtt te megjelentél az életébe, hogy tegyen valamit, de úgy döntött, hogy nem tesz semmit. Érdemes feltenned magadnak a kérdést, hogy mégis milyen férfi lehet az ilyen, aki bennragad egy nyomorult kapcsolatban. 

A másik oka ennek a hazugságnak az, hogy a férfi tudja, hogy ez jól hangzik és kevésbé lesz ő a hunyó azért, amit tesz.

9. A házasságom boldogtalan

A házassággal való elégedetlenség nyilvánvalóan hozzájárul ahhoz, hogy a férfiak félrelépnek, de ez általában túlzott leegyszerűsítése a dolgoknak.

Mit jelent, hogy a házasság boldogtalan? Unalmas? Nem elég jó? Ezek jó okok egyáltalán?

A házasságban mindkét félnek bele kell tenni a saját energiáját, a saját munkáját, különben válás lesz a vége. 

Az az elképzelés, hogy a házassága most boldogtalan, csak egy pillanatkép. Lehetséges, hogy újra megtalálhatná a boldogságot, ha elkötelezett lenne és hajlandó lenne erőfeszítéseket tenni. 

Ha a férfi ezzel a hazugsággal jön, akkor ez végső soron hülyeség, mert van választási lehetősége. Tehet valamit a boldogsága ellen, vagy elválhat. De igazából ő nem tesz semmit.

10. Nem akartam megcsalni a feleségem, egyszerűen megtörtént

Ez a legnagyobb hazugság, amit a férfiak önmaguknak mondanak. Lehet, hogy nem tervezzük, de a szex ritkán teljesen spontán esemény. Ezzel a hazugsággal, csak a felelősséget akarja lerázni magáról és meg szeretne szabadulni a bűntudattól. 

szereto_hazugsag_2.jpg

11. Szeretlek

Ha azt mondja, hogy szeret, az sokkal valószínűbb, hogy valamilyen rajongás vagy kéj lesz, mint őszinte érzelem. Az igazi szerelem nem múló érzés és sokkal több kell hozzá, mint egy kezdeti fellángolás. Lehet, hogy könnyű szerelembe esni, de ott maradni már nem.

A tartós szerelem a bizalom, az őszinteség és az elkötelezettség szilárd alapjaira épül. Ezek azok a dolgok, amiket nem adhat meg neked, mert kapcsolatban áll valaki mással. 

12. A feleségem őrült

Ennek a hazugságnak számos finoman eltérő formája lehet, de a jelentésük ugyanaz. Lehet, hogy a feleség teljesen őrült, vagy idegbeteg, agyatlan, idegesítő stb.

Jobb, ha óvakodsz azoktól a férfiaktól, akiknek a párja "őrült volt". A kutatások kimutatták, hogy az ellentétek nem vonzzák egymást, sőt a hasonló a hasonlót vonzza.

Ha a feleség tényleg olyan rossz, mint amilyennek a férfi beállítja, miért van még mindig vele? Erre is lesz mentsége a férfinak, ne aggódj. 

A "másik nőként" azt akarjuk hinni, hogy megmenthetjük a férfit egy szörnyű helyzettől, így ez kvázi egy nemes cél.

Ahelyett, hogy sajnálnád őt és a nyomorult életét, mérlegelned kell, hogy ez csak hazugság-e, hogy elnyerje az együttérzésed.

13. Nem engedhetem meg magamnak, hogy elváljak

Igaz, hogy a válásnak vannak bizonyos anyagi következményei, de ez még mindig csak egy rossz kifogás.

Valójában, ha olyan boldogtalan lenne és tényleg veled akarna lenni, akkor nem ez lenne a döntő tényező. Az a férfi, aki ki akar lépni a házasságból, kilép a házasságból. Ennyire egyszerű. 

14. Soha nem csalnálak meg

Annak a mondásnak, hogy "aki egyszer megcsalt, újra megteszi" van némi tudományos alapja. Az, hogy a férfi jelenleg veled csalja meg a feleségét, háromszorosára növeli annak az esélyét, hogy téged is megfog csalni, nagyon rövid időn belül. 

15. Az irántad érzett érzéseim nem változnak

A szakértők szerint a vágyat jelentős mértékben az újdonság mozgatja. Könnyű vágyni valamire, ami új és friss. Szeretőként te vagy a tiltott gyümölcs, aki más, mint a felesége és ez táplálja a vágy erős érzését. De mi történik akkor, ha már nem vagy "elérhetetlen". Biztos vagy benne, hogy akkor nem változnak meg az érzései irántad?

Az a tény, hogy nem vagy a felesége, valószínűleg az, ami izgalmat kelt benne. De ha valami már ismerős ésnem újdonság, kevésbé fogjuk akarni. 

16. Csak azért vettem feleségül, mert.......

Mert fiatal voltam, mert naiv voltam, mert terhes lett stb. Nem számít mi a kifogás, a téma mindig ugyanaz, a férfi áldozata lett a házasságának. Azt akarja, hogy elhidd, nem az ő hibája.

A tény viszont, hogy a miért nem számít. Egy dolog számít, hogy most házas. 

17. Valójában nagyon jó srác vagyok

Talán sok szempontból ez a házas férfi tényleg jó pasi. Az életben viszont semmi sem fekete vagy fehér. Mindannyian képesek vagyunk hibázni és megbántani másokat. Mindannyian emberek vagyunk. Attól viszont, hogy ő azt hiszi, hogy jó pasi vagy jó pasi akar lenni, még nem lesz az. Ez ugyanis azon múlik, hogyan viselkedsz és bánsz más emberekkel. 

Lehet, hogy az, hogy szeretőt tart nem jellemző rá, mert valójában jó srác, de ez nem mentség. Ha megcsalja a feleségét, akkor hazudik és megszegi a feleségének tett ígéretet. 

A megcsalással hazudik annak, aki szereti őt, mert így könnyebb neki. Ez nem éppen egy jó srác viselkedése. Ez egy gyenge srác viselkedése.

18. Többet jelentesz nekem, mint ő

Ha ez valóban így lenne, akkor veled lenne és nem vele. Mondani könnyű, megtenni már nehezebb. Lehet, hogy a szavai azt mondják, hogy fontosabb vagy neki, mint a felesége, de a tettei alátámasztják ezt?

19. Csak az számít igazán, hogy szeressük egymást

A saját életünk filmjében mi vagyunk az Univerzum középpontja. A való életben azonban ez nem ilyen egyszerű. A szerelem mindent legyőz és az egymás iránti szeretet az egyetlen dolog, amit számít, igaz? Sajnos nem.

Más dolgok is számítanak. Mások érzései is számítanak. Tetteink következményei is számítanak. A tisztelet és a tisztesség is számít. 

A valóság az, hogy a hűtlenség általában káros és pszichológiai szorongást okoz mind a hűtlenségben részt vevők, mind a partnereik számára. 

Szeretnénk azt gondolni, hogy a legfontosabb az, ahogyan érzünk valaki iránt, de a való világban ennél sokkal többről van szó.

20. Rendesen együtt leszünk, amikor elhagyom őt

Sok szerető azért ragad bent egy "kapcsolatban", mert tényleg elhiszik, hogy egy napon majd együtt lesznek. A statisztikák viszont azt mutatják, hogy ez ritkán fordul elő. A legtöbb "affér" rövid ideig tart. 

Egy nemrégiben készült tanulmány számokkal támasztja alá ezeket: 

  • A szeretői viszonyok 25%-a egy hétnél rövidebb ideig tart
  • 65%-a 6 hónapbál rövidebb ideig
  • 10%-a pedig 6 hónapnál tovább

Még akkor is, ha te azon kevesek közé tartozol, akik már több, mint 6 hónapja "együtt vagytok", a szakítási esély 75% a jövőre nézve.

Vagyis, a jövő, amelyre vágysz, valószínűleg nem is létezik.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

 

komment
süti beállítások módosítása