Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megcsaltak. És most?

2021. december 01. 07:30 - Life Advisor

szakitas_tippek.jpgÉjfél után 10-15 perccel üzenetet kaptam az egyik barátomtól mindössze egyetlen sorral: "Szakítottunk." Úgy tűnik, hogy rajtakapta a barátnőjét, aki egy másik sráccal flörtölt a háta mögött és amikor szembesítette ezzel, azt állította, hogy már nem szereti és úgyis azt akarja, hogy vége legyen, majd pedig elment. A barátom teljesen le volt döbbenve és tudtam, hogy egy hosszú éjszaka vár rám és az, ha azt mondom neki, hogy legyen erős, semmit nem fog használni. Szükséges volt egy tervre, amely nemcsak erős emberként, hanem boldog emberként helyre rántja őt. 

 

1. Mosolyogj

A párod, aki megcsalt két dologra áll készen: 

  • Szomorú leszel és átkozod őt
  • Még te magad sem tudod, hogy mit fogsz tenni

Amire viszont egyáltalán nem állnak készen, az egy nyugodt ember, kontrollált higgadtsággal. Tudják, hogyan kell válaszolni a szomorúságodra és az átkaidra, de ritkán állnak készen a nyugodt viselkedésre. 

Tehát abban a pillanatban, amikor meggyőződtél a párod hűtlenségéről, függetlenül attól, hogy milyen gyorsan ver a szíved, vegyél egy mély lélegzetet és mosolyogj. Jó lenne, ha mindezt a párod előtt tennéd meg, hiszen rendesen összezavarná őket.

Szóval mosolyogj rá, mosolyogj úgy, mintha te lennél a világ legnyugodtabb embere és igazából te sajnálod őket, azért, amit tettek. 

2. Ne sírj, ne nyaggasd és ne próbáld bűntudatba kergetni őket

Nem csináltál semmi rosszat. Hűséges maradtál a párodhoz mindaddig, amíg a kapcsolat tartott és most határozottan te vagy előnyben. 

Ne hozz létre kiegyensúlyozatlanságot azzal, hogy kimutatod a gyengeséged. Tudom, nagyon nehéz megállni, hogy ne sírj, de az életed szerelme miatt ne sírj és ne nyaggasd őt. Hiszen neki, aki a szakítás mellett döntött, ez semmit nem fog számítani.

Ne próbáld bűntudatba kergetni őket, mert képesek lesznek elérni azt, hogy te érezd magad szarul azért, amiért ők megcsaltak téged, mondván, hogy ez csak és kizárólag miattad történt, ami viszont nem igaz.

3. Engedd el őket és ha már nincsenek ott, sírj

Valószínűleg békén hagynak és elmennek, amikor kiderül, hogy te mindent tudsz a megcsalásról. 

Miután ez megtörtént, szabadon kiadhatod minden érzelmed. Sírhatsz, káromkodhatsz, felhívhatod a barátaidat stb. De ez csak egy napig tartson. 

A barátom már ebben a helyzetben volt, szóval mondtam neki, hogy vegyen ki egy szabadnapot, sírja és/vagy tombolja ki magát, aztán egész nap beszélgettünk. 

4. Ha a napnak vége, fel kell állnod és mindent újra kell kezdened

Nem számít, hány hónapot vagy évet töltöttetek együtt, ha vége, akkor vége!

Össze kell gyüjtened a szíved összetört darabjait és újra kell kezdened, mert tovább kell élned az életed. A shownak folytatódnia kell!

5. Gondolj arra, mit csináltál, mielőtt összejöttetek

Ha hosszú ideig volt párod, akkor az életed részévé vált és nehéz lesz elképzelned az életed nélküle. 

De az igazság az, hogy már előttük is volt életed. Családdal, barátokkal és hobbikkal teli életed. 

Itt az ideje, hogy visszatérj ezekhez, hogy ne gondolj a partneredre. Tölts időt a barátaiddal, térj vissza a régi hobbijaidhoz vagy keress újakat, légy közel a családodhoz. Mindig könnyebb mondani, mint megtenni, de ezek tényleg segíteni fognak életed ezen pontján.

6. Kerüld el a közös helyeiteket

Egy dolog biztos, hogy amikor olyan helyekre mész, ahova korábban mindig együtt mentetek, felkavarodnak az emlékek. Ezért lehetőleg kerüld el ezeket a helyeket, legalább egy kis időre. 

7. Ha úgy érzed beszélned kell vele, írj naplót

Az az érzés, hogy SMS-t kell küldened a mostani exednek, könnyen eluralkodhat rajtad. De ezt el kell kerülnöd. Nincs értelme többé felvenni velük a kapcsolatot, ráadásul kicsi az esélye, hogy választ kapsz. Ehelyett inkább írd le az érzéseid egy naplóba. 

8. Lépj ki kicsit a közösségi médiából

A közösségi médiában újra és újra látjuk az embereket. Annak ellenére, hogy letiltottad az exed, nagy az esélye annak, hogy egy mások által készített képen meglátod majd őt. Ez kissé megállítaná a továbblépési folyamatot. Tarts egy kis szünetet a közösségi médiától. 

9. Ne ugorj egyből más ágyába

Az egyik lehetőség, amit az emberek egy szakítás után tesznek, hogy alkalmi szexkapcsolatokba kezdenek. Ez nagyon káros a továbblépési folyamatban, mert nem hagyod, hogy az érzelmeid feldolgozódjanak és kihűljenek. 

Ez nem azt jelenti, hogy a szexuális életednek teljesen le kell állnia egy bizonyos időre, de ha egy kis ideig tartózkodsz a szextől és a saját önfejlesztéseden dolgozol inkább, az többet fog segíteni, mint az alkalmi szexkapcsolatok. 

10. Ha szakértő segítségre van szükséged, keress fel egy szakembert

A szakítások rendkívüli traumák lehetnek. Nem baj, ha szakítás után nem érzed jól magad. Egyedül nehéz lehet továbblépni és teljesen érthető, ha időpontot kérsz egy terapeutához vagy pszichológushoz. 

Ne szenvedj egyedül! Több dolgot is megtehetsz, hogy javítsd az életeden és a mentális egészségügyi szakemberek biztosan segítenek neked ebben. 

11. Ha úgy érzed, továbbléptél és készen állsz randizni, akkor hajrá

Csak azért, mert egy borzalmas szakításon vagy túl, nem kell örökre lemondanod a szerelemről. Ha úgy érzed, hogy továbbléptél, próbálj meg új emberekkel randizni. Ráfogsz jönni, hogy bizony van jobb, mint az exed. Ezúttal viszont óvatosan válassz. Mindig arra kell törekedned, hogy jobb legyél, mint a múltad és ne randizz olyanokkal, akik nem egyeznek meg az értékeiddel és az erényeiddel. 

Ha megcsalnak minket, az fáj. Egyedül maradni, fáj. De ezt a fájdalmat leküzdhetjük és jobbak lehetünk. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása