Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezek a reggeli szex előnyei

2021. október 14. 07:30 - Life Advisor

reggeli_szex_elonyok.jpgHajlamosak vagyunk úgy gondolni a szexre, mint valami, ami csak éjszaka történik. Ez nyilvánvaló, hiszen számos tanulmány és felmérés azt mutatta, hogy az emberek ilyenkor kaphatók leginkább a szexre. De még akkor is, ha jellemzően éjszaka szexelsz, a reggeli szexnek van néhány valódi előnye, amely túlmutat a "szex jó dolog" gondolaton. Ha még soha nem szexeltél munkába indulás előtt vagy miután hétvégén felkelltetek, akkor lemaradhattál különböző pozitív hatásokról, beleértve a csökkent stressz szintet és a magasabb produktivitást. Íme a reggeli szex előnyei.

1. A reggeli szex produktívabbá tesz

Egy nemrégiben készült tanulmány 1000 embert vizsgált meg, akik párkapcsolatban éltek. A nők 63%-ka arról számolt be, hogy soha nem szexelt reggel, szemben a férfiak 37 százalékával. (A meleg és biszexuális férfiak hajlamosabbak voltak reggel szexelni, ami részben megmagyarázza a nemek közötti ellentmondásos számot.)

A kutatásban a férfiak több, mint fele - 53% - mondta, hogy egy reggeli hancúrozást hatására produktívabbak lettek a nap folyamán. A nőknél ez a szám alacsonyabb volt, mindössze 45% számolt be nagyobb termelékenységről. Figyelemre méltó, hogy a férfiak mindössze 7% a nők 12% mondta, hogy a reggeli szex miatt kevésbé érezték magukat produktívnak. A többi résztvevő nem érzett számottevő különbséget.

A Reddit-en végzett gyors felmérés is a fentieket támasztja alá. A felhasználóknak azt a kérdést tették fel, hogy miért részesítik előnyben a reggeli szexet, amelyre az egyikük azt írta : "Ez kelt ki az ágyból...Úgy érzem, hogy teljes mértékben elfogom tudni viselni a napot és produktívabb is vagyok."

Egy másik férfi pedig így nyilatkozott : "Kipihenten ébredsz. Ott van melletted egy gyönyörű nő. A tesztoszteronszinted magas. Mi lehetne jobb napindító, mint a reggeli szex? Ezzel szemben éjszaka fáradt és stresszes vagy és inkább a pihenésre, kikapcsolódásra vágysz, mintsem a lepedőt gyűrögesd."

2. A reggeli szex segít legyőzni a stresszt és javítja a párkapcsolatod

A szex biztosítja az endorfinok felszabadulását és mindannyian tudjuk, hogy az endorfin a boldogsághormon, amely nyugodt érzéseket kelt bennünk , elűzi a szorongást és a depressziót. Ezek nagy előnyt jelentenek a napunk kezdetekor (is). 

A szex oxitocint is felszabadít, ami egy stresszoldó hormon, amelytől lazábbnak érezzük magunkat, nem beszélve arról, hogy sokkal jobban kötődünk a partnerünkhöz is. 

3. A tesztoszteron szinted magasabb reggel

A szex jobb érzés, ha szuper a hangulatod, igaz? Nos, reggel a legmagasabb a tesztoszteronszint, ami azt jelenti, hogy a szex utáni vágyunk is nagyobb. A magasabb tesztoszteronszint miatt tud szintén fenomenális lenni a szex edzés után. Ezenkívül sok férfi ébred reggeli merevedéssel, ami azt jelenti, hogy a reggeli szex szükségessé is válhat. 

Mi van, ha a párom nem szereti a reggeli szexet?

Lehetséges, hogy a fenti előnyök miatt szeretnéd kipróbálni a reggeli szexet, de a párod nem vevő erre. Ezek az eltérő nemi vágyak gyakoriak a kapcsolatokban. Aztán ott van az időzítés is, mert lehet, hogy általában kompatibilis szexuális vágyaitok vannak, de egyikőtök sem reggeli ember.

Nézd meg, hogy te és a párod találtok-e kompromisszumot ezen a téren. Erről szól a kapcsolat, nem? Akár hétvégén is kipróbálhatjátok a reggeli szexet, amikor nem kell korán kellenetek és senki sem stresszel, hogy időben beérjen a munkába. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása