12 tipp, hogy leszerelj egy bunkó embert

2021. szeptember 30. 07:30 - Life Advisor

durva_bunko_ember_tippek.jpgNem számít, hogy ki vagy, durva, goromba emberekkel fogsz találkozni az életben. Még a közeli barátaid is feltehetnek olyan kérdéseket, mint például : "Miért híztál meg ennyire?" vagy "Mikor lesz végre barátod/barátnőd?". Valóban bezsebelhetsz néhány övön aluli ütést, amitől még mérges is lehetsz. De ahelyett, hogy olyat mondanál, amit később megbánsz, miért nem vágsz vissza egy szellemes válasszal? Ha kíváncsi vagy, hogyan kell kezelni valakit, aki úgy tűnik, nem tudja befogni a száját, akkor ez a poszt neked szól. Íme néhány tipp, hogyan kezelhetsz valakit, aki durva vagy goromba veled.

1. "Köszönöm"

Egy egyszerű "köszönöm" erőteljes tud lenni, ha durvasággal találkozol. Ez megmutatja az illetőnek, hogy a szavai nem lesznek hatással rád. Jól érzed magad úgy, ahogy vagy és amit valaki más mond rólad, az nem hat rád. 

Általában megköszönjük, ha valaki elismer minket és valami pozitívumot tesz vagy mond rólunk. Ha azonban úgy döntesz, hogy kimondod, hogy "köszönöm", amikor valaki sérteget, akkor elismered az illető durvaságát és megmutatod neki, hogy ez lepereg rólad. 

Az emberek általában durvák, mert valamilyen reakciót akarnak belőled kiváltatni. Ne engedd! Mondd, hogy "köszönöm" és lépj tovább. A durva ember úgy fog kinézni, mint egy seggfej, te pedig az okosabb, jobb ember leszel.

2. "Nagyra értékelem a nézőpontodat/meglátásod"

Ez a válasz intelligensebbnek tűnik és azt fogja közölni, hogy nem vagy hajlandó lesüllyedni az illető szintjére. A durva emberek általában azért durvák, mert saját bizonytalanságaikkal küzdenek. Azzal, hogy elmondod nekik, hogy nagyra értékeled a perspektívájukat, bizonyos fokú tiszteletet biztosítasz nekik, amit talán nem kaptak meg soha. 

Ne feledd, hogy a durva ember csak akkor nyer, ha beszállsz a kis játékukba. Legyél stílusos, tiszteld a körülötted lévő embereket, akkor is, ha durvák, és azonnal jobb ember leszel, mint az átlag.

3. "A beszélgetésnek vége"

A fenti 2 válasz jól működik, mert normális, emberi módon válaszolsz. De legyünk őszinték, ha valaki durván viselkedik veled, nem könnyű nyugodtan válaszolni. A harag könnyedén eluralkodhat rajtunk. Tehát, ha túl dühösnek találod magad ahhoz, hogy nyugodtan válaszolj, egyszerűen közöld az illetővel, hogy a beszélgetés most a végéhez ért. 

Ha haraggal folytatod a beszélgetést, megeshet, hogy olyas valamit mondasz, amit később megbánsz vagy egyáltalán nem akarsz kimondani.

4. "Erre most miért volt szükség? Tényleg válaszolnom kell rá?"

Ez valóban helyre fogja tenni a bunkó embert, különösen ha társaságban vagytok. Durvaságra soha nincs szükség és ez segíteni fog mindenkinek, aki ott van, hogy lássák, ez az ember bizony kilóg a sorból. 

Azt is kimutatod ezzel, hogy nem vagy hajlandó az ő szintjére süllyedni, de a lehetőséget is megadod neki arra, hogy bocsánatot kérjen tőled. Ha ragaszkodnak ahhoz, hogy válaszolj a kérdésükre, akkor válaszolj gyorsan : "Nos, ez nem a megfelelő pillanat" és beszélj másról.

5. "Bunkó akartál lenni? Ha igen, akkor remekül csináltad."

Kicsit furának hangzik, de poénos. Ez tudatja a durva illetővel, hogy viselkedése átlépte a társadalmi normákat és nem vagy túlságosan lenyűgözve tőle. Ezzel a mondattal visszanyerheted az irányítást. Ebből is látszik, hogy hajlandó vagy kiállni magadért és nem félsz kimondani a véleményed.

6. "Sajnálom, hogy rossz napod van."

Ezzel a válasszal, kicsit több együttérzést adsz a beszélgetéshez. Feltételezed, hogy az illető durvasága saját boldogtalanságának vagy stresszének köszönhető és neked ehhez semmi közöd. (Ez általában így is van.)

Egy durva ember elvárja, hogy te is durván viselkedj vele, így ezzel kiszabadulhatsz a készülő csapdából. 

7. "Ez durva volt."

Őszinte válasz, ami egyenesen a lényegre tér. 

Ha jelentős csalódottságot és haragot érzel a másik személy viselkedésével kapcsolatban, akkor ezt elmondhatod neki nyugodtan. 

A fenti rövid válasz lehetővé teszi, hogy tovább lépj és elkerüld a további beszélgetést ezzel a személlyel. Ezenkívül azt is jelenti, hogy nem azzal vádolod őket, hogy bunkók, hanem tudatod velük, hogy a megjegyzésük volt durva. 

8. "Ha nem tűnt volna fel, ez durva volt.."

Ez a válasz kis türelmet és nem konfrontatív hangot igényel, hogy az elfogadás és a gondolkodás környezetét teremthesd meg. 

9. "Neked mindig van valami negatív hozzáfűznivalód, ugye?"

Ez különösen akkor erős mondat, ha az illetőnek szokása durvának lenni. Azért működik, mert nemcsak a saját szavaira fog fókuszálni az illető, hanem arra is kényszeríted őt, hogy a jövőben átgondolja a mondanivalóját. 

10. Nevess

Egy durva ember nem számít arra, hogy nevetni fogsz azon, amit mond. Valószínűleg zavarban lesz, mert megjegyzésük annyira szánalmas, hogy nevetésre kényszerített téged. Látni fogja rajtad, hogy jól érzed magad és az, hogy mások mit mondanak rólad, egyáltalán nem érdekel. 

11. "Remélem a napod olyan kellemes lesz, mint te vagy"

Ezzel valóban helyére teszed az illetőt, különösen, ha nem ismered nagyon jól az illetőt. Megmutatod az illetőnek, hogy durva volt és semmi szükség nem volt arra, amit mondott illetve azt is, hogy nem érdekel, mit mond rólad, mert hajlandó vagy szellemesen és humorral válaszolni. 

12. "Próbálj tájékozódni, mielőtt véleményt mondanál"

Mindannyian tapasztaltunk már olyan vitát, ahol minél többen tévednek, annál dühösebbek leszünk. 

Ha pontosan tudod, hogy amit az illető mond, helytelen és nem hajlandó meghallgatni senki más véleményét, akkor ez a mondat tökéletes arra, hogy helyre tedd az illetőt. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása