Milyen élet az,ha egy dolgot akarsz?Szeretni, akit nem lehet

2021. augusztus 24. 09:40 - Life Advisor

szerelem_poszt_ruzsa_magdi.jpgSokan éreztük már : van valaki a fejünkben és bár nem ugyanúgy érez, mint mi, mégis érezzük annak a vágyát, hogy kapcsolatot építsünk egymással. Szeretni valakit, akit nem lehet megterhelő lehet a mentális egészségünk szempontjából és a vágy, hogy vele lehess, szívszorító lehet. Ez a fajta érzelmi zűrzavar könyörtelen tud lenni. Bár úgy érezheted, hogy mindennek vége, fontos megjegyezni, hogy ez a személy valójában csak egy kicsi szerepet játszik az életed idővonalán. Még akkor is, ha szerelmes vagy belé, léteznek tippek arra, hogy könnyebben túljuss ezen az életszakaszon. Ezekből szemezgettük a legfontosabbakat.

1. Dolgozz az érzéseiddel

Ha szeretsz valakit, aki nem lehet a tiéd, gyakori, hogy eltemeted az érzéseidet, hogy elkerüld a fájdalmas valóságot. Könnyebbnek tűnik a bánat érzését elűzni, de a lezárás fontos lépés a vágyakozáson való túllépésen. 

Néha viszonzatlan szerelmet érzünk, mert a potenciális partner olyan vonzónak és értékesnek tűnik számunkra. Máskor pedig a viszonzatlan szerelem érzésének oka, hogy úgy gondoljuk, lehetséges lenne a kapcsolat, bár nem biztos. Ez megtörténhet, ha félreértelmezzük valaki érdeklődését. 

Függetlenül attól, hogy belezúgtál valakibe, aki nem lehet a tiéd, vagy elutasítottnak érzed magad, döntő fontosságú, hogy időt szánj az érzelmeid felismerésére és megértésére. Néha megeshet, hogy azt veszed észre, hogy nem is az egyénhez ragaszkodsz, hanem arra vágysz, hogy párkapcsolatban élj.

Viszonzatlan szerelmet érezhetünk akkor is, ha egyszerűen élvezzük ezt az érzést. Igen furán hangzik, de megtörténhet, mégpedig akkor, ha szerelmesek vagyunk a szerelem eszméjébe vagy egy idealizált lelki társba, nem pedig magába az emberbe.

2. Fókuszálj magadra

Mikor csináltál utoljára valamit, önmagadért? Ahelyett, hogy érzelmi energiáid arra fordítanád, hogy valaki másra gondolj, próbálj arra a személyre fókuszálni, aki első helyen érdemli meg a szerelmed. Önmagad.

Néha úgy tűnhet, mintha az életünkben minden negatív irányba terelődik. Ennek megváltoztatásának egyik módja, ha szándékosan új élményeket hozunk létre, amelyek segítenek a régi emlékeket kitörölni. Az új tapasztalatok megnyugtathatnak minket és képesek leszünk meglátni más lehetőségeket is.

Amikor szeretünk valakit, akit nem lehet, az nem annak az ideje, hogy elvesszünk az emlékekben. Ez annak az ideje, hogy változtassunk és új élményeket hozzunk létre. Koncentrálj a személyes boldogságodra, a mentális egészségedre és a fizikai jólétedre. Ha elkezded kényeztetni magad, gyakorlod az önszeretet, sokkal jobban tudsz fókuszálni önmagadra és az életed javítására. Amikor ismét előtérbe helyezed magad, nagy lépést teszel a viszonzatlan szerelem kezelésében. 

Ne félj kipróbálni valami újat, például egy új helyre való utazást, egy másik fitnesz módszert vagy egy olyan készség vagy hobbi elsajátítását, ami mindig is érdekelt. A fontos az, hogy egészségesen használd az időd és engedd meg, hogy a bántó emlékek elhagyjanak. 

3. Szánj időt a barátokra és a családra

Ha nehéz időket élsz át az életben, akár szerelem miatt, akár nem, a támogatás sokat segít. Ahelyett, hogy egyedül töltenéd az időt és bezárkóznál a világ elől, most van itt az alkalom, hogy azokkal tölts időt, akik fontosak számodra. 

Barátaid és családod támogatása, útmutatása, szeretetet adhat neked. Ha pozitív energiával rendelkező emberek közelében vagy, átalakulhat a gondolkodásmódod és elfogadhatod az optimista kilátásokat. 

A baráti és családi kapcsolatok nagyszerű érzelmi erőforrások és útmutatást nyújthatnak a továbblépéshez. Nyilvánvaló, hogy egy barát vagy családtag nem tölti ki az űrt, de legalább támogatást nyújt számodra.

4. Ne légy kemény önmagaddal

Ha szeretsz valakit, akit nem lehet, nem ritka, hogy csalódottnak érzed magad, amiért nem tudsz túljutni rajta. De ne feledd, hogy a gyógyulás folyamata időbe telik és ahelyett, hogy óriási elvárásokat támasztanál önmagaddal szemben, nem árt, ha inkább büszke vagy arra, hogy eleinte nyitott voltál a szerelemre. 

Néha annak felismerése, hogy az illető személy valójában nem stabil, megbízható, kapcsolati személy, pedig eredetileg azt hittük, segíthet a továbblépésben. Bár rendben van, hogy még mindig vannak érzéseid felé, meg kell békélned a helyzettel. Fogadd el a valóságot, de ne feledd, hogy ez időbe telik. Ne légy kemény magadhoz, ha nem vagy túl rajta, ez ugyanis nem egyik napról a másikra történik. 

5. Ne mondj le a szerelemről

A viszonzatlan szerelem kezelésének egyik legfontosabb lépése, hogy megértjük, újra megtaláljuk a szerelmet. Bár úgy tűnhet, hogy a mi életünk történetében egyszerűen nem szerepel a szerelem, ez egyszerűen nem így van.

Néha megszállottan kerüljük, hogy újra ismerkedjünk, mer bizonyos szinten félünk megismételni azokat a lehetséges hibákat, amelyek a jelenlegi helyzetünkhöz vezettek. Ha veled is ez a helyzet, akkor győződj meg arról, hogy találsz egy módszer arra, hogy tanulj a korábbi kapcsolataidból. 

Az öngondoskodás és a barátokkal, családdal való erősebb kapcsolatok kiépítése felgyorsíthatja a folyamatot. Ha ismét magabiztos vagy a mindennapokban, nem lesz nehéz megnyílnod új emberek előtt. Gondolj csak bele, hogy ha ezt a sok szeretetet érezheted valaki iránt, akivel nem lehetsz együtt, akkor a megfelelő személlyel túlfogod szárnyalni ezeket az érzéseket, a lehető legjobb módon.

Ahelyett, hogy lemondanál a szerelemről, nézz előre. Bár most még nem látod, de lehet, hogy éppen a következő személy lesz számodra a legjobb, ha később visszatekintesz majd, hogy most min is mentél keresztül.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása