Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Miért dobnak el a férfiak egy tökéletes kapcsolatot?

2021. augusztus 07. 12:23 - Life Advisor

ferfi_szakit_kapcsolat.jpgA pillanat, amikor találkozol a tökéletes lánnyal. Nem általánosságban tökéletes, hanem tökéletes számodra. Testi vonzalom? Pipa. Vonzó személyiség? Pipa. Közös értékek? Pipa. Hasonló életszakasz? Pipa. Elegendő különbségek, ahhoz, hogy érdekesek legyünk egymásnak? Pipa. Mindketten abban reménykedtek, hogy együtt maradtok, gyerekeitek lesznek, majd kb. fél év múlva azon gondolkozol, hogy ő lehet-e az igazi. Ő már elmondta, hogy szerelmes beléd, te csodálatosnak tartod és tetszik neked. De ha egészen őszinte vagy magadhoz, nem vagy 100%-ig biztos abban, hogy szerelemes vagy. Csak azt tudod, hogy amit mond, nagyon jól hangzik és kellene adnod neki egy esélyt.

Az illető lány tökéletes számodra és együtt hihetetlen jövőt építhettek. Tudod. Végre megtörtént. Eufórikus hangulatban vagy, de van ott valami más is...

Elsötétül minden, mint, amikor sírni akarsz, de nem tudsz. Valami elfojtja a szavaid és egy olcsó darabban szereplő színészként érzed magad. 

Ki vagyok én? Feleségül vegyem ezt a lányt? Mi a fenét csinálok valójában? 

Pánikba esel, egy hét múlva pedig szakítotok. Szeretnéd, ha ez csak vicc lenne, de nem az.

Teljesen összeomlott. Sírt, haragudott. Brutálisan összetörted a szívét. 

Ezt követően beszéltek, te pedig keményen próbálod meggondolni magad, de nem tudod rávenni magad arra, hogy újrakezd ezt a kapcsolatot. Nem is igazán tudod, hogy miért nem.

Sok férfi számára ismerős a fenti történet. De vajon miért dobunk el egy ilyen kapcsolati lehetőséget? Miért zárják le hirtelen a férfiak a kapcsolatot a tökéletes lánnyal? 

1. Félnek az elkötelezettségtől

Általánosságban azt mondják, hogy a férfiak logikusabban gondolkodnak, mint a nők. 

Akár igaz, akár nem, logikai vagy gyakorlati okok miatt egy féri nem hagyja ott a tökéletes lányt. A szakítás inkább azért jön létre, mert a férfiak megijednek, hogy a következő szintre emelkedjenek a dolgok és teljes mértékben elköteleződjenek. 

Otthagyják a tökéletes lányt, aki minden "követelményüket" kielégíti, mert mélyen tudják, hogy hiányzik valami. 

Szerelem? A vonzalom? A különleges kapcsolat? Valami X tényező, amely sok időbe telik, mire kiderül, mi is az.

2. Túlságosan ragaszkodik hozzájuk a lány

Egyrészt a nyomás, amit a férfi érez a túlzott ragaszkodás miatt, erős. Ez arra készteti a férfiakat, hogy teljesen őszinték legyenek az érzéseikkel kapcsolatosan. Ilyenkor pedig az általános igazság az, hogy bár nagyon kedvelik a lányt, nem szeretik őt.

Annak ellenére, hogy külsőleg tökéletes volt a férfi számára, sok tekintetben kompromisszum kész is volt, a férfiak esetenként úgy érezhetik, hogy az elvárások megfojtják őket. 

Persze felmerül a férfiakban az is, hogy bunkónak érzik magukat, mert nem értékelték jobban a hölgyet. Ahogy hallgattak rá, ahogy megértették őket, soha nem voltak féltékenyek és szenvedélyesen és szeretettel vonzódtak a férfihoz. 

De, akkor mi a fene hiányzik a férfiaknál? 

Részben, hogy látják, hogy a nő igyekszik rávenni őket, hogy felöltsék a "férj ruhát" még mielőtt felébredtek volna az új kapcsolat által kialakított valóságban. Ez pedig ijesztő.

3. Nem szerelmesek annyira, mint elsőre gondolták

A férfiak minden tétovázása, a reakciói arra a nyomásra, amit a nő miatt éreznek, ráébreszti őket egy egyszerű igazságra : nem voltak annyira szerelmesek a lányba, mint elsőre gondolták. 

Szeretik a lányt, együtt lennének vele, talán hajlandók is lennének arra, hogy kimondják, hogy szeretik a lányt, de a lelkük mélyén érzik, hogy nem szerelmesek. 

A lány csodaszép, az elhivatottsága és türelme nyilvánvaló, nincs vele semmi baj. A férfiak ezt tudják, de a csontjaik mélyén érzik, hogy a dolgok nem teljesen "jók". 

4. Nem tudják rávenni magukat, hogy szeressék a lányt, pedig őt akarják

A szívednek nem tudsz parancsolni. Sokszor a férfiak az utolsó utáni pillanatban fordulnak teljesen más irányba. 

Nem volt nyomás a nő részéről. A férfi megpróbálja elhinni, hogy tökéletes pár lehetnek, de a valóság annyira elmarad az elvárásoktól, hogy depresszióba és szorongásba esnek. 

Minél inkább próbálják rávenni magukat, hogy azt érezzék, amit tudják, hogy "kellene" annál inkább úgy érzik, hogy meg kell hátrálniuk. 

5. Hiányzik az "X-faktor"

Az a bizonyos X faktor, ami hiányzik a lányból. A férfiak azt a nőt keresik, akiért a szívük dobog. Sokszor viszont a lány kedves viselkedését csak egyszerű kedvességnek tartják. 

A férfiaknak ilyen esetben nincs kedvük romantikázni, nem álmondnak a lánnyal. A férfiaknak szükségük van arra, hogy megtalálják ezt a bizonyos X-faktort. 

Ez nem a szex, nem a személyiség, nem is valami olyasmi, amit nehéz megszerezni, de olyas valamit, amit nehéz meghatározni, egyénenként változik, de mindennél fontosabb. Ha pedig megvan, akkor érzik azt, hogy az életük megváltozott.

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása